به گزارش خبرنگار شهری شبستان، رییس شورای اسلامی شهر تهران در آیین افتتاح خانه موزه آیت الله هاشمی رفسنجانی با تشریح ویژگی های رییس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام عقلانیت را مهمترین امتیاز و ویژگی ایشان دانست و گفت: لازمه عقلانیت نقد و انتقاد پذیری است و ما می توانیم در جای جای سیره آیتالله هاشمی رفسنجانی این خصوصیت را مشاهده کنیم.
وی افزود: امروز برای ما روز به یاد ماندنی و بزرگی است که نشان از لطف، وفاداری و قدرشناسی شما عزیزان نسبت به خدمتگزار مردم، آیتالله هاشمی رفسنجانی دارد و چه زیباست که تقدیر وتکریم شخصیتها را منحصر در سالروز درگذشتشان نکنیم و به مناسبت ولادت آنها، برنامه برگزار شود.
رییس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به مهمترین ویژگی آیتالله هاشمی رفسنجانی گفت: شاید بتوان عقلانیت را مهمترین امتیاز و ویژگی ایشان دانست که به تعبیر برخی از بزرگان، آیتالله هاشمی رفسنجانی نماد عقلانیت نظام جمهوری اسلامی بود و سایر خصوصیات ایشان نظیر اعتدال، تدبیر و ... از عقلانیت سرچشمه می گرفت و امروز خلا این ویژگی کاملا در جامعه و نخبگان احساس می شود و جریانات افراطی و هیجانی، عقلانیت را به حاشیه برده اند.
به گفته هاشمی لازمه عقلانیت نقد و انتقاد پذیری است که می توانیم در جای جای سیره آیتالله هاشمی رفسنجانی این خصوصیت را مشاهده کنیم.
وی سپس به تشریح ویژگی های دیگر آیت الله پرداخت و گفت: ایشان نه تنها نقدپذیر بودند، بلکه همواره خود انتقادی می کردند وما می توانیم در خاطرات ایشان موارد متعددی را ببنیم که ایشان براساس بازخوردها و بررسی ها، از برخی مواضع و سخنان خود انتقاد می کنند و پس از ایشان نیز باید بدانیم تنها راه بالنده و پویا نگه داشتن یک اندیشه، نقد سازنده است.
محسن هاشمی در ادامه خاطر نشان ساخت: هیچ تفکری با تبلیغ و تعریف و تمجید صرف پویا و ماندگار نمی شود و من از همه نخبگان و صاحب نظران دعوت می کنم نسبت به نقد و تحلیل آثار و سخنان آیتالله هاشمی رفسنجانی اقدام کنند.
وی خصوصیت دیگر آیتالله هاشمی رفسنجانی که شاید کمتر مورد توجه افکار عمومی واقع شده باشد را بعد عاطفی ایشان برشمرد و افزود: آقای هاشمی فردی بسیار عاطفی و با احساساتی زنده و فعال بود، نه به عنوان فرزند ایشان، بلکه به عنوان شاهدی که صحنه های فراوانی از رفتارهای انسانی ایشان را مشاهده کرده، عرض می کنم آیتالله نسبت به خانواده، اطرافیان و مردم بسیار رقیق القلب و دارای عواطفی سرشار بود و خانه محل بروز وظهور این بعد از شخصیت ایشان بود.
رییس شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: زمانی که خانواده شهیدی از اطرفیان یا مردم به ملاقات ایشان می آمد، ایشان به همراه خانواده شهید بر غم فرزندشان می گریستند و حتی زمانی که فیلم های مربوط به خانواده شهدا ، رزمندگان وجانبازان از تلویزیون پخش می شد، اشک آیتالله جاری می شد.
محسن هاشمی در ادامه سخنانش خاطر نشان ساخت: آقای هاشمی برخلاف تخریبها و تهمتهایی که برای دهه ها به ایشان از سوی مجاهدین خلق و افراطیون چپ وراست زده می شد، فردی ساده زیست بود و امروز که درهای این خانه با همان وسایل و تجهیزات که آیتالله تا روز آخر زندگی کرده بود به روی همه گشوده شده است، می توانید این حقیقت را مشاهده کنید.
وی در ادامه بخش هایی از خاطرات روز نوشت آیت الله هاشمی را قرائت کرد و ادامه داد: حضور آیتالله هاشمی در این منزل پس از ترور ایشان در خرداد 1358 و انتقال به منزل موقت دیگری و با توجه به حوادث تابستان 1360 و ترورآیتالله خامنه ای در ششم، شهید بهشتی در هفتم تیر و شهید رجایی در هشتم شهریور با نظر امام خمینی انجام شد.
"چهارشنبه 1 مهر
اول وقت به جماران رفتم، برای دیدن منزلی که در جوار منزل امام، احمد آقابرایسکونت من در نظر گرفته؛ به خاطر امنیت و حفاظتی که در آن منطقه وجود دارد، منزل خوبیاست و عیوبی هم دارد. قرار شد بعد از تخلیه، به آنجا منتقل شویم. گویا صاحب خانه پزشک نظامی است؛ آنها هم از شلوغی وسروصداهایآمد و رفت حسینیه جماران خسته شدهاند و انتظار دارند در این معامله سودی همببرند.
سه شنبه 14 مهر
شب به خانه آمدم. عفت فرشها را به خانه جدیدی که در جوار بیت امام گرفتهایم، برده و خانه بی حال بود و عفت خسته.
شنبه 18 مهر
در مجلس، کار مهمی نداشتم. تمام وقت را در خانه ماندم. لازم بود، چون درخانه جدید، بایستی کتابخانهام و سایر کارها را مرتب کنم. آقا جلال و آقا ماشاءالله - پاسدار- کتابها و قفسهها را از خانه قدیم آوردند و به من کمککردند و من کتابخانه را مرتب نمودم. بیشتر وقتم را گرفت. مقداری هم صرفآشنا شدن به مسیر برق و آب و شیر و سوئیچ و پریزها شد.
سه شنبه 26 آبان
تا بعدازظهر، در خانه ماندم. عفت به کلاس رفت و ظهر برگشت. فرصتی برای مطالعه یافتم. نزدیک ظهر، احمد آقا آمد. ناهار را در خانه، چیزی نداشتیم، از بیرون آوردند. آقا جلال را فرستاده بودم که چیزهای شخصی مرحوم لاهوتی را که دادستانی هنگام بازداشت ایشان ازمنزلشان برده بود، بگیرد؛ بعدازظهر آورد.
یکشنبه 22 آذر 60
شب به خانهآمدم. بچهها همگی جمع بودند و با بلژیکتلفنی صحبت کرده بودند. خبر دادند که محسن صبح روز چهارشنبه وارد تهران میشود. خوشحال شدم.
8 بهمن
پس از استماع اخبار که خبر مهمی نداشت، به خانه آمدم. در پایین شهر، باران میبارید و در شمال، برف. بچهها در خانه نبودند. پاسداران آنها را آوردند. شام آنها مهمان بودند و من شام شیر خوردم. فیلمی از جبهه هویزه و سوسنگرد درتلویزیون میدادند، تماشا کردم؛ خیلی باحال بود. ... چون تلفن اصلی خانه، به خاطر دیر کرد پرداخت پول، قطعشده، مراجعه تلفنی نداشتیم.
پنجشنبه 29 بهمن
شب به خانه آمدم. برف سنگین در دو سه روز گذشته، جماران را خیلی سردکرده وگازوئیل منزل تمام شده بود. منزل سرد است. یک بخاری برقی از خانه امام عاریه گرفتیم، ولی سرما شدید است و بخاری ناکافی؛ تلویزیون فیلم سفر منبه بستان و آبادان را گذاشت. برای جواب به تبلیغات صدام سند خوبی است.
یکشنبه دو اسفند
ساعت ده شب به خانه آمدم. بچهها در منزل فاطی بودند. شام از آنجا برای من آوردند. آخر شببا محسن در بلژیک تلفنی صحبت کردم. بچههای خارج، ازشایعه مریضی امامنگران بودند، تکذیب کردم. شوفاژ نامرتب است و منزل سرد است. ساعت دوازده خوابیدیم.
یکشنبه یک فروردین 61
ساعت دو بامداد برای دیدن مراسم تحویل سال از تلویزیون، به اتاق پایین آمدم. بچهها را هم که پای تلویزیون به خواب رفته بودند، بیدار کردم. قبل از تحویل سال، سخنان آیتالله منتظری پخش شد. سپس پیام امام... تا ظهر در دفتر امام نشستیم. ظهر به خانه آمدم. همشیره زاده نصرت و بچههایش آمده بودند. ناهار نداشتیم، از بیرون تهیه کردیم.
جمعه 25 دی
ساعت4 بعدازظهر به منزل آمدم. یاسر اصرارداشت زودتر به خانه بیایم و در انجام تکالیف مدرسه به او و مهدی کمک کنم. به آنها کمک کردم.
دوشنبه ۳۰ فروردین ۱۳۶۱
در خانه ماندم. پیاده روی، سبزی کاری در باغچه و انجام کارها با تلفن و مطالعه درباره روایات مربوط به ازدواج از کارهای امروز بود. بناست در خطبه نماز جمعه آینده راجع به ازدواج خانمهای شهدا صحبت کنم. امام هم تشویق کردهاند."
رییس شورای اسلامی شهر تهران در پایان از همه دست اندرکارانی که در طراحی و اجرای این خانه موزه و برگزاری همایش تلاش کرده بودند تشکر کرد.
نظر شما