ماجرای علاقه خودروهای حومه ای به پلاک تهران!/ وقتی آغوش املاکی ها برای دور زدن قانون باز است

برابرقانون هر راننده موظف است باپلاک متعلق به خودش در سطح شهر رانندگی کند، اما معضل این روزهای تهران علاقمندی مالکان خودروهای شهرهای اطرف پایتخت به پلاک تهران است.

به گزارش خبرنگار شبستان، برابر قانون، هر راننده موظف است با پلاک متعلق به خودش در سطح شهر رانندگی کند، تردد بیش از اندازه خودروهای پلاک شهرستان در تهران، معضلی است که در سال‌های اخیر به دنبال رشد آمار بیکاری در کشور، رشد چشم‌گیری داشته و شرایط زندگی در تهران را سخت تر از همیشه کرده است.لذا طبق قانون اگر فردی از شهری به شهر دیگر نقل و مکان کند باید پلاک همان شهر را برای خودروی خود دریافت کند این در حالی است  که همچنان  تردد خوردهای پلاک شهرستان به وفور در پایتخت به چشم می خورد ،هر چند بارها از سوی پلیس طرح هایی مانند ساماندهی خوردهای شهرستانی در تهران عنوان شده است ولی هنوز اقدام شایسته ای در این حوزه صورت نگرفته همچنان تردد این خوردها در شهر تهران به چشم  می خورد.

 

بدتر از مساله فوق تردد خوردهای پلاک شهرستان به ویژه رانندگان مسافرکش شهرستانی اطراف تهران هستند که به دلایل مختلف حتی با دور زدن قانون و پرداختن مبلغی به دلالان این حوزه که بیشتر از طریق بنگاه های املاکی صورت می گیرد، اقدام به دریافت پلاک تهران می کنند این نیز از جمله معضلات دیگری است که گربیانگیر پایتخت نشینان به ویژه تاکسی های خطی تهران شده است.

 

لذا برای صحت و قسم و شیوه  تعویض پلاک شهرستانی به شماره تهران به سراغ تعدادی از املاکی های منطقه تهرانپارس رفیتم تا نظرشان را در مورد این مساله جویا شویم، یکی املاکی های این منطقه به خبرنگار شبستان گفت: برای تعویض پلاک شهرستان به پلاک تهران در صورتی که فرد مربوطه اقوامی در تهران داشته باشد ،می تواند با سند  منزلش اقدام به قرارداد صوری کند تا کد رهگیری دریافت کند ،یعنی قرارداد به صورت قانونی انجام می شود ولی حالت صوری دارد.وی بیان کرد: در صورتی که اصل سند منزل را نداشته باشید ما تصویر سند را هم قبول می کنیم، بابت همه اینها 300 هزار تومان هزینه دریافت می کنیم.

 

همچنین در حین تهیه گزارش میدانی، یکی از بنگاهی ها فردی به نام مهران را که در کافی نت روبروی آنها کار می کرد به ما معرفی کرد و گفت ایشان در این کار خبره هستند،نزد وی بروید،مهران به خبرنگار شبستان گفت: شما برای نمره تهران فقط مشخصات، آدرس منزل، کد پستی و 150 هزار تومان پول به ما بدهید تا ما از طریق سامانه املاک کد رهگیری برای شما تهیه کنیم.

 

یعقوبی، بنگاهی دیگری است که در این خصوص به خبرنگار شبستان می گوید: برای نمره تهران 600 الی 700 هزار تومان هزینه نیاز است ولی ما این کار را برای شما با 250 هزار تومان انجام می دهیم و برای گرفتن کد رهگیری ،خودمان آدرس به شما می دهیم که در صورت استعلام هم، پلاک تهران را نشان دهد. وی گفت: در حال حاضر مقابل تعویض پلاک افرادی هستند که به راحتی پول می گیرند و این کار را انجام می دهند.

 

احمدی، یکی از بنگاهی هایی است که می گوید: ما جزو اتحادیه املاک هستیم به صورت قانونی این کار را انجام می دهیم به این صورت که باید یک قولنامه از محلی که می خواهید آنجا ساکن باشید ،برای ما بیاورید، با توجه به اینکه ما اتحادیه هستیم، کار ما قانونی است و در صورتی که اقوام شما راضی به دادن سند و قولنامه منزلشان باشند ما به راحتی و به صورت قانونی تعویض پلاک را انجام می دهیم .

 

کافی نت ها تعویض پلاک شهرستان به نمره تهران را به راحتی انجام می دهند

وی با بیان اینکه برخی از کافی نت ها تعویض پلاک شهرستان به نمره تهران را به راحتی انجام می دهند، تصریح کرد: آنها از طریق یک سری واسطه ها، کد رهگیری برای افراد تهیه می کنند ولی چون ما اتحادیه هستیم و کد اقتصادی داریم ،نمی توانیم این کار را به صورت غیرقانونی انجام دهیم، ولی بنگاهی هایی که جواز املاک ندارند تعویض پلاک شهرستان به نمره تهران را با دریافت مشخصات فرد، آدرس صوری و مبلغی پول به راحتی انجام می دهند، هرچند این کار خلاف قانون است.

 

همچنین ابراهیمی ،راننده خط تاکسی فرهنگسرای اشراق نیز در خصوص تغییر پلاک شهرستان به نمره تهران به خبرنگار شبستان می گوید: این موضوع فقط مربوط به مسافرکش های شهرستانی است، چون طبق اعلام پلیس راهنمایی و رانندگی این گروه از رانندگان که دارای پلاک شهرستان هستند، حق تردد در سطح شهر تهران را ندارند. از لحاظ قانونی تعویض پلاک شهرستانی در تهران خلاف است،مگر اینکه خودروی خود را در شهرستان بفروشد و بخواهد در تهران خریداری کند.این راننده تاکسی افزود: با توجه به اینکه پلاکی که برای ماشین من به ثبت رسیده در صورت فروش و خرید ماشین دیگر، همان پلاک برای من صادر می شود لذا تعویض پلاک شهرستان به این راحتی امکان پذیر نیست.

 

وی با بیان اینکه تعویض پلاک شهرستان به نمره تهران، خلاف قانون است، تصریح کرد: انجام این کار توسط بنگاه های املاکی امکان پذیر نیست، چون این یک کار غیرقانونی است ،مگر اینکه از راه غیرقانونی و غیرمجاز اقدام به این کار کنند.لذا کسی که شهرستانی است و می خواهد ساکن تهران شود باید ماشین خود را در شهرستان بفروشد و در تهران  بخرد.

 

مسافرکشی یکی از دلایل مهم تعویض پلاک شهرستانی به نمره تهران

ابراهیمی با بیان اینکه مسافرکشی یکی از دلایل مهم تعویض پلاک شهرستانی ها است، تصریح کرد: طبق اعلام پلیس، خودروهای دارای شهرستان حق تردد و مسافرکشی در سطح شهر تهران را ندارند لذا این رانندگان از سوی پلیس اعمال قانون و جریمه می شوند به همین دلیل رانندگان شهرستانی به دنبال تعویض پلاک خودروی خود به نمره تهران هستند.وی افزود: مسافرکشی خودروهای شخصی در خطوط ویژه تاکسیرانی یکی از مشکلات مهم رانندگان تهرانی است که مسئولان باید یک فکر اساسی در این رابطه کنند.

 لذا خبرنگار شبستان ،جهت چگونگی برخورد پلیس با این مساله و اقداماتشان باسرهنگ علی محمدی، رییس شماره گذاری پلیس راهور ناجا گفتگویی انجام داده که چکیده ای از آن را در ذیل می خوانید،  وی با بیان اینکه نقل و انتقالات در تهران و شهرستان ها برای تعویض پلاک شهرستان به نمره تهران یکی است، گفت: مدارک لازم برای نقل و انتقالات شامل اصل سند فروش کارخانه سازنده، اصل کارت شناسایی وسیله نقلیه، اصل مالکیت وسیله نقلیه (برگ سبز)،اصل شناسنامه جدید و کارت ملی متعاملین (خریدار و فروشنده)، حضور فروشنده و خریدار در مرکز (ارایه برگه عدم خلافی)،‌ ارایه اصل فیش های پرداختی (هزینه پلاک)، مدارک احراز سکونت خریدار و بیمه نامه شخص ثالث (بیش از 4 سال از مدل آن سپری شده باشد)، می شود ولی مدارک لازم برای تعویض پلاک خودروهای نوشماره اگر وارداتی باشد فرق می کند نیاز به برگه عوارض مالیات و مدارک اسقاط خودرو  است.

 

سرهنگ محمدی با بیان اینکه تغییر پلاک شهرستان به نمره تهران دلایل مختلفی دارد، تصریح کرد: یکی از دلایل عمده این مسئله، فعالیت مسافربرهای اینترنتی مانند اسنپ و تپسی است، چون یکی از شرایط ثبت نام و فعالیت در این شرکت های اینترنتی ،داشتن پلاک تهران است و با توجه به اینکه بسیاری از این رانندگان نیز شهرستانی بوده و از اطراف تهران (شهریار، البرز و غیره) به دلیل بیکاری مبادرت به این کار می کنند لذا مجبورند برای فعالیت، پلاک شهرستان خودروی خود را به نمره تهران تبدیل کنند.رییس شماره گذاری پلیس راهور ناجا با بیان اینکه پلاک تهران برای بسیاری از شهرستانی ها جاذبه دارد، تصریح کرد: از گذشته این جاذبه ها وجود داشته است.

 

عمده ترین عامل داشتن نمره تهران، جاذبه های شخصی است

وی با بیان اینکه نمره تهران در سهمیه بنزین، طرح ترافیک و زوج و فرد هیچ تاثیری برای رانندگان ندارد، اظهار کرد: عمده ترین عامل داشتن نمره تهران، جاذبه های شخصی است ولی انگیزه های هر کدام از استان ها نیز برای داشتن پلاک تهران متفاوت می باشد.

 

سرهنگ محمدی با بیان اینکه اخذ پلاک تهران نیازمند مدارک لازم است، تصریح کرد: رانندگان شهرستانی برای دریافت نمره تهران باید مدارک احراز سکونت داشته باشند. مدارک احراز سکونت هم یا شامل سند مالکیت منزل مسکونی (به نام خریدار) یا سند اجاره نامه است که باید به صورت رسمی همراه با هولوگرام یا یکی از قبوض آب ، برق  و گاز در دفاتر املاک نوشته شود ،همچنین جواز کسب معتبر نیز یکی از مدارک لازم در این زمینه است.

 

وی با بیان اینکه شاید در حین دریافت مدارک لازم ،مدیران فنی پلیس راهور متوجه صوری بودن مدارک لازم شوند، افزود: در این صورت مدیران فنی ما درخواست مدارک تکمیلی مانند تاییدیه آموزش و پرورش برای گواهی اشتغال به تحصیل فرزندان ،دفترچه بیمه تامین اجتماعی و یکی از قبوض آب و برق و گاز می کنند که باید ارایه دهند ولی در مجموع سند مالکیت، اجاره نامه در تهران و جواز کسب معتبر از مدارک اصلی و مهم برای دریافت پلاک تهران است.ولی برای کارکنان نیروهای دولتی و نیروهای مسلح ،معرفی نامه از محل خدمت با ذکر آدرس و همچنین در صورت نیاز دفترچه بیمه می باشد.

 

رییس شماره گذاری پلیس راهور ناجا با بیان اینکه تخلفات زیادی در این راستا صورت می گیرد، افزود: ما پرونده های مفتوح زیادی در زمینه تبدیل پلاک شهرستان به نمره تهران داریم که در این راستا دفاتر املاکی زیادی نیز دستگیر و پلمپ شدند.

 

پلمپ ۱۵ بنگاه املاکی به دلیل تخلف در تعویض پلاک شهرستان به نمره تهران

سرهنگ محمدی با بیان اینکه تخلفات همیشه بوده و هیچگاه از بین نمی رود، افزود: گشت های کلانتری ما افراد دلال و املاکی های متخلف در این زمینه را شناسایی و برخوردهای لازم را انجام می دهند به گونه ای که در دادسرای ناحیه 10 پرونده های 14 الی 15 املاکی تشکیل و در حال رسیدگی هستند.

 

رییس شماره گذاری پلیس راهور ناجا با بیان اینکه اقدامات جدید دیگری برای جلوگیری از تسهیلات حوزه  خودروهای پلاک شهرستانی اتخاذ شده است خاطر نشان کرد: مقرر شده است در صورت خروجی مطلوب، مدیران فنی پلیس راهور به صورت آنلاین با سایت اتحادیه املاک در ارتباط باشند تا با دسترسی آسانتر، سوری و جعلی بورن مدارک را برسی و کنترل کنند.

 

وی گفت: ما ممنوعیتی برای تردد خودروهای شهرستانی نداریم، چون این افراد به دلیل بیکاری و مناسب بودن کرایه ها، اقدام به مسافرکشی در پایتخت می کنند.

 

سرهنگ محمدی با بیان اینکه اجرای طرح ساماندهی پلاک های شهرستانی خود عامل مهمی در تهیه مدارک صوری و جعلی توسط رانندگان بود، افزود: وقتی اجرای این طرح مطرح شد،  طبیعی بود عده ای از رانندگان شهرستانی برای حل مشکل خود، متوسل به راهکارهای غیرقانونی و مدارک صوری و جعلی شوند.سرهنگ محمدی افزود: مراجع قضایی متناسب با جرم این افراد مجازات برای آنها صادر می کنند.

 

همچنین سرهنگ علی اصغر مهری،معاون عملیات ترافیک پلیس راهور ناجا در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبستان با اشاره به فعالیت مسافربرهای شخصی غیرمجاز در سطح شهر گفت: فعالیت مسافربرهای غیرمجاز در حوزه درون شهری،ناشی از مشکلات اقتصادی، کمبود یا نابسامان بودن ناوگان عمومی حمل و نقل مسافربری است.

 

وی بیان کرد: در بخش کمبود و یا نابسامان بودن ناوگان حمل و نقل عمومی مسافربری اگر به وجود اصل عرضه و تقاضا در امر ترافیک هم قایل باشیم، یعنی وجود ناوگان حمل و نقل عمومی مسافربری شامل تاکسی ها، اتوبوس های شرکت واحد، آژانس های تلفنی یا شرکت های برخط (اینترنتی)، سرویس مدارس و سایر سامانه های انبوه بر را به عنوان عرضه و نیاز مردم به این وسایل را به عنوان تقاضا تلقی کنیم.بدیهی است هرگونه اشکال در عرضه این رابطه ترافیکی ناشی از کمبود یا نابسامان بودن آن می تواند پیامدهای تقاضای آن را هم به دنبال داشته باشد.

 

پیامدهای نابسامانی خطوط تاکسی های مسافربر

سرهنگ مهری با اشاره به این پیامدها تصریح کرد: افزایش حضور مسافربرهای شخصی غیرمجاز عمومی به افزایش میل شهروندان به استفاده از خودروهای شخصی خود که عمدتا هم تک سرنشین هستند لذا این پدیده نابهنجار ترافیکی می تواند پیامدهای نامطلوبی از قبیل افزایش بی مورد حجم ترافیک، افزایش تخلفات و تصادفات رانندگی، افزایش آلودگی و اختلال در ماموریت های پلیس و سایر واحدهای امداد و نجات، احتمال افزایش وقوع برخی جرایم اجتماعی و سخت بودن کشف آن به همراه داشته باشد.


معاون عملیات ترافیک پلیس راهور ناجا تصریح کرد: راهکاری که برای رفع یا به حداقل رساندن این پدیده ناهنجار قابل اجرا است این است که طبق مواد 31 و 32 قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی مصوب 1389 و بر اساس بند یک مصوبات جلسه 143 شورای عالی هماهنگی ترافیک شهرهای کشور ابلاغی به شماره 45265 تاریخ 20/30/97 از سوی معاونت عمران و توسعه شهری و روستایی وزارت کشور، سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور مکلف شده است با اخذ نقطه نظرات پلیس راهور ناجا نسبت به ساماندهی ناوگان عمومی کالابر و مسافر درون شهری اقدام کنند.

 

وی در ادامه افزود: در این راستا ساماندهی مسافربرهای شخصی برای فعالیت در ظرفیت هایی از قبیل سرویس مدارس، آژانس های تلفنی و شرکت های برخط حمل و نقل مسافربری (پس از تصویب آیین نامه فعالیت آنها در شورای عالی ترافیک شهرهای کشور) به موازات برخورد مناسب با تخلفات رانندگان مسافربر غیرمجاز می تواند باعث کاهش این پدیده ناهنجار ترافیکی و انضباط بخشی به ترافیک سطح شهرها شود.

 

سرهنگ مهری خاطرنشان کرد: پلیس راهور ناجا ضمن انجام وظیفه محوله، آمادگی ارایه طرح ها و نقطه نظرات لازم برای ساماندهی امور مذکور را داشته و بر سازمان شهرداری های کشور و حوزه معاونت عمرانی وزارت کشور نیز اعلام کرده است.

 

همچنین سردار محمدرضا مهمان‌دار، رییس پلیس راهور تهران بزرگ نیز در گفتگو با خبرنگار  شبستان در خصوص مسافربرهای اینترنتی (اسنپ) دارای پلاک شهرستان گفته بود: طرحی که ما با عنوان طرح ساماندهی خوردهای دارای پلاک شهرستان اجرایی کردیم ،مربوط به پلاک شهرستان هایی بود که با توقف خود در تقاطع ها و ایستگاه های تاکسی برای رانندگان  و مردم ایجاد مزاحمت و ترافیک می کردند لذا پلیس با این مسافرکش های غیرمجاز برخورد جدی می کند.

 

وی با بیان اینکه ما همچنان با این خودروهایی که دارای پلاک شهرستان هستند و موجب مزاحمت و ترافیک می شوند، برخورد می کنیم، بیان کرد: اما برای ساماندهی خودروهای دارای پلاک شهرستانی که دارای اپلیکیشن بوده و به صورت اینترنتی تردد می کنند با هماهنگی شهرداری در حال پیگیری است که انشاءالله بتوانیم آنها را ساماندهی کنیم.

 

رییس پلیس راهور تهران بزرگ در ادامه تصریح کرد: البته ما با کلیه تاکسی ها چه دارای پلاک شهرستانی و چه غیر شهرستانی که در میادین و مکان های غیرمجاز مزاحمت و ترافیک برای مردم ایجاد می کنند، برخورد و خودروهای آنها را توقیف و جریمه می کنیم.

 

مشکلات رانندگان شهرستانی در جای خود قابل توجه  و رسیدگی است ،چون این قشر کم در آمد به دلیل مشکلات عدیده به ویژه مساله بیکاری در شهرستان ها  و مسولیت سنگین زندگی ،مجبور به مسافرکشی در تهران شدند لذا نه مردم تهران که به دلیل سهم ۳۰ درصدی ترافیک شهرشان که توسط این مسافرکش های شهرستانی به تنگ آمدند، مقصرند و نه  خود رانندگان، این عوامل فقط به دلیل ضعف مدیریت دولت و عدم توانایی مسولان  در حل مشکلات جامعه از همه مهمتر بیکاری است، بنابراین می طلبد که مسولان یک فکر اساسی در این زمینه کنند،چون گزارش ها نیز حاکی از آن است که بنا به دلایل مختلف ،حتی طرح های ساماندهی خودروهای پلاک شهرستان هم  به مرحله اجرا در نیامد و در حد شعار باقی ماند.

 

جریمه برای مسافرکشی با پلاک شهرستان

سردار تقی مهری ،رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی نیز در این خصوص گفت: مسافرکشی با خودروهای شخصی و با هر پلاکی در صورت عدم دریافت مجوز لازم، خلاف مقررات راهنمایی و رانندگی است. لذا پلیس این دسته از رانندگان متخلف را اعمال قانون کرده و برای آنها جریمه صادر می‌کند.

 

گزارش از: شهلا رکنی

کد خبر 723488

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha