محمدعلی رامین، معاون پیشین مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتوگو با خبرنگار تلویزیون خبرگزاری شبستان عبور از موانع و بسترهای ایجاد شبکههای برون مرزی از دو منظر سخت و نرم افزاری را ضرورتی حیاتی برای جمهوری اسلامی ایران دانست.
رامین با اشاره به ضرورت راهاندازی شبکههای برون مرزی صداو سیمای ملی ادامه داد: در روزگار ارتباطات و عصر سلطه رسانهها بر افکار عمومی ملتها، هر گونه سهل انگاری یک حکومت در تأمین ضرورت ها برای برقراری این گونه ارتباطات، ضعفی است که با هیچ قوت دیگری قابل جبران نیست.
وی ارائه هر چه بیشتر و قوی تر تحلیلهای انقلابی، با هویت اسلامی-ایرانی و همچنین حمایت قاطعانه از مخالفان قدرتهای استکباری را از جمله راهکارهای پیشروی دستاندرکاران شبکههای برون مرزی برای تقویت جایگاه جهانی این شبکه ها خواند.
این فعال فرهنگی خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران، به مثابه یک حکومت «دگر اندیش» در عرصه جهانی که هم مخالفان و معارضان فراوانی دارد و هم بالاترین درصد از پیروان و حامیان مردمی در سایر سرزمینها را داراست، با تأخیر زیاد به تأسیس رسانههای برون مرزی اقدام کرد و با کندی زیاد در این عرصه پیش رفته است؛ و البته موانع متنابهی هم داشته و دارد، عبور از این موانع و ایجاد بسترهای متنوع، از منظر سخت افزاری و نرم افزاری، یک ضرورت حیاتی برای ایران اسلامی است.
عملکرد و اثرگذاری شبکههای برون مرزی به ویژه پرس تی وی، العالم، هیسپان و ... از دیگر سوالاتی بود که رامین درخصوص آن اظهار کرد: این شبکهها هر کدام در وسع خود، برای پاسخ گویی به شبهاتی که از سوی رسانههای دشمن طراحی و نشر و تکثی جهانی می شوند، تلاشهای قابل توجهی انجام دادهاند و بسیاری از اتهامات را بر طرف کرده و روشنگریهای خوبی انجام داده و میدهند؛ برای انجام مأموریت های عمده خود، به عنوان «پیام رسان انقلاب اسلامی» در برقراری ارتباط فکری و عاطفی با مخاطبان اصلی خویش (پیروان انقلاب اسلامی در جهان)، پیوند میان آنها با ایرانیان، تبیین رسالت اسلام و تشیع و ترویج دیدگاه ولایت فقیه و تشریح سیاست های کلان نظام،... هنوز کارهای برزمین مانده فراوان دارند، زیرا عرصه فعالیت آنها گسترده است.
به گفته وی در حالی که از یک سو رقبا فراوانند و عملکردشان پیچیده است، ظرفیت های انسانی و مالی و نیز تجهیزات فنی شبکههای داخلی اصولا قابل قیاس با رقبای خارجی خودشان نیست.
وی که از مدیران اولیه شبکه چهار سیما است با بیان اینکه اگر کسی انتظار داشته باشد، چند شبکه برون مرزی ایران بتوانند توطئههای گسترده و درهم تنیده صهیونیزم استکباری را که از طریق هزاران شبکه، چهل سال با بیانهای مستقیم و غیرمستقیم، علیه اسلام و ایران، تبلیغ و ترویج شده،یک تنه خنثی کنند، تجربیات و گستره و نفوذ رسانههای معارض و معاند را نمیشناسد، گفت: شبکههای برون مرزی ما در شرایط حساس و بحرانی، با تلاش همه جانبه، توفیقاتی داشتهاند که نمیتوان نادیده گرفت اما برای بهبود این وضعیت، چند نکته را ضروری و مفید میدانم که ایجاد آرشیو جامع و موضوعی (و سهل الوصول برای برنامه سازان داخلی) از اخبار و تحلیلهای شبکههای بیگانه؛ تقویت به کارگیری نیروهای جوان انقلابی برای تولید برنامههای جسورانه درباره نقاط ضعف دشمنان و نقاط قوت جمهوری اسلامی ایران؛ توسعه به کارگیری نیروهای انقلابی غیرایرانی در کشورهای مختلف، که با کمترین هزینه ها میسر بوده و هست از این جمله هستند.
به گفته وی همچنین ارائه هر چه بیشتر تحلیلهای انقلابی، با هویت اسلامی-ایرانی؛ تداوم و تقویت حمایت قاطعانه از مخالفان قدرتهای استکباری ـ این حمایت باید از موضع اسلام و آرمان های انقلاب اسلامی باشد ـ ؛ تبیین و تشریح منطقی- قانونی ساختار حکومت جمهوری اسلامی که همان نظام «امت-امامت» است، برای جذب نخبگان جهان اسلام و حتی غیرمسلمانان عدالت خواه، آزادی طلب و خواستار استقلال از سلطه استکبار صهیونی، حمایت از مستضعفین و تبلیغ و ترویج جبهه جهانی مقاومت در برابر جبهه زر و زور و تزویر مسلط بر جهان؛ پیگیری ضعفها و چالشهای قابل طرح علیه دشمنان جهانی، نظیر بررسی هولوکاست، که تابحال در رسانه های جهانی غالب، مرعوبانه و منفعلانه از طرح و پیگیری آنها، پرهیز شده است و بسیاری نکات مسکوت مانده و دیگر زمینه ها به عنوان مثال: بررسی مشابهت عجیب چگونگی شکل گیری دو رژیم آمریکا و اسرائیل به فاصله ۱۵۰ سال توسط انگلیس و ... از دیگر مواردی است که باید مدنظر قرار گیرد.
نظر شما