به گزارش خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان، در این روز یک یهودی افراطی استرالیایی به نام «مایکل دنیس روهان» بخش شرقی مسجدالاقصی را به آتش کشید و در این آتشسوزی بخشهای مختلفی از مصلی قبلی، مسجد عمربن خطاب، محراب زکریا، مقام اربعین و منبر صلاحالدین ایوبی که یک قطعه نادر چوبی بود در آتش سوخت.
همچنین بر اثر این آتشسوزی سه راهرو از مجموعه هفت راهرو امتداد یافته از جنوب به شمال، ستونها و نمادهای زینتی در این مکان نابود شد و بخشی از سقف نیز فرو ریخت و علاوه برآن ۴۸ پنچره شیشهای و گچی و نماها و قرآنهای زیادی هم در آتش سوخت.
با این وجود فلسطینیها با یاری یکدیگر توانستند، آتش را مهار کنند و جلوی وارد آمدن خسارت بیشتر به مسجدالاقصی را بگیرند.
آتشسوزی در مسجدالاقصی با واکنش گسترده کشورهای اسلامی و عربی همراه شد و از پیامدهای آن میتوان به برگزاری اولین اجلاس سران اسلامی در رباط و راهاندازی سازمان همکاری اسلامی اشاره کرد که در آن تمامی کشورهای اسلامی عضو شدند.
با ادامه واکنشها به این جنایت، شوارای امنیت نیز قطعنامه ۲۷۱ را در ۱۵ سپتامبر سال ۱۹۶۹ صادر کرد و این اقدام را محکوم کرد و این رژیم را بر پایبندی به توافقنامه ژنو و موازین بینالمللی ملزم کرد.
رژیم صهیونیستی نیز پس از بازداشت روهان، وی را به بهانه اینکه مشکل روانی داشته است تبرئه کرد.
پس از آن، کمیته عمران و بازسازی مسجدالاقصی وابسته به وزارت اوقاف اردن، مسئول بازسازی این مسجد شد و در سال ۱۹۷۰ کار بازسازی مسجدالاقصی آغاز شد.
با این وجود با گذشت ۴۹ سال از این حادثه، جنایات صهیونیستها در مسجدالاقصی هنوز متوقف نشده است و به اشکال گوناگون از جمله حمله شهرکنشینان به مسجدالاقصی، هدف قرار دادن نمازگزاران و محافظان، ادامه حفاریها زیر این مسجد و عملیات یهودیسازی همچنان ادامه دارد و بستن درهای مسجدالاقصی در روز جمعه به روی نمازگزاران نیز از جمله اقدامات دیگر رژیم صهیونیستی است.
نظر شما