محمدرضا پورعابدی، معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی شبستان درباره تاثیر شرایط تحریم روی عملکرد پژوهشگاه های جهاد دانشگاهی گفت: اصولا از تحریم استقبال نمی کنیم چراکه در حوزه پژوهش و فناوری تحریم می تواند در ارتباطات ما با مجامع بین المللی و به دست آوردن برخی تجهیزات و ابزارهای مورد نیاز در حوزه پژوهش مشکلاتی ایجاد می کند.
وی با بیان اینکه واقعیت این نیست که در مقابل تحریم ها منفعل باشیم و تسلیم شویم، افزود: در حوزه جهاد دانشگاهی و پژوهش هایی که انجام می دهیم رویکرد و هدف اصلی ما بومی سازی فناوری های مورد نیاز کشور است.
پورعابدی با بیان اینکه تحریم از یک جهت برای ما فرصت است، گفت: متاسفانه بلافاصله پس از اینکه ارتباط با دنیا برقرار می شود بسیاری از مسئولان نگاهشان به خارج از کشور است و توانمندی های داخلی نادیده گرفته می شود بنابراین تحریم یک فرصتی است که مسئولان نگاهی به داخل دارند و هم ما می توانیم با ظرفیت بالا از توانمندی هایمان استفاده کنیم.
معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی خاطرنشان کرد: در دروان تحریم توجه به جهاد دانشگاهی بیشتر خواهد شد و فعالیت هایمان افزایش می یابد البته مشکلاتی نیز به وجود خواهد آمد اما با همت و تلاشی که به وجود خواهد آمد، این موضوعات را می توانیم پشت سر بگذاریم.
وی توضیح داد: در ارتباطاتی که با خارج از کشور داریم و در تامین تجهیزاتی که برای برخی پروژه ها نیاز داریم با مشکل مواجه خواهیم شد و ممکن است سیکل کاری ما را طولانی تر کند و حتی با هزینه بیشتری تجهیزات به دست ما برسد.
پورعابدی اظهارداشت: توجهی که به توانمندی داخلی می شود و استفاده ای که از ظرفیت های دخلی می شود و بومی سازی بسیاری از فناوری هایی که انجام می دهیم در مقابل محدودیت های تحریم قابل توجه خواهد بود.
معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی خاطرنشان کرد: از این فرصت ها استفاده کنیم تا پس از برطرف شدن تحریم و بازار را به راحتی در اختیار دیگران قرار ندهیم و بتوانیم از این بازار خودمان استفاده کنیم و از ارزش افزوده آن استفاده کنیم و در حوزه اشتغال اقداماتی انجام دهیم.
وی با اشاره به رونمایی از فناوری های جهاد دانشگاهی با حضور رییس جمهور تا پایان شهریور در حوزه فنی و مهندسی، پزشکی و کشاورزی، گفت: حدود 12 فناوری که مراحل پایانی را طی می کنند و برخی هم پایان یافته اند.
معاون پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی خاطرنشان کرد: سیاست های کلی در حوزه پژوهش فناوری آن است که بتوانیم توانمندی هایمان را تجمیع کنیم و به سمت آن برویم که ماموریت های بزرگتر و مهم تری را در حل برخی چالش ها از آن ها استفاده کنیم.
پورعابدی تصریح کرد: همزمان با حرکت به سمت فناوری های سخت در حوزه های فناوری های نرم و هویت دار که بیشتر در حوزه های علوم انسانی، اجتماعی و فرهنگی ورود پیدا کنیم.
وی خاطرنشان کرد: به نظر می رسد کشور نیاز مبرمی دارد که به فناوری های نرم توجه کند چراکه فناوری های نرم حوزه گسترده ای از مسائل را دربر می گیرد و هم شمول زیادی از مسائل اجتماعی و فرهنگی ما در این حوزه است.
پورعابدی تاکید کرد: سعی کرده ایم در سال های آتی به حوزه علوم اجتماعی و فناوری های نرم توجه مناسب تری داشته باشیم و در این راستا اولین پارک فناوری های نرم را در حوزه مسائل فرهنگی و صنایع فرهنگی در سال جاری افتتاح کردیم که به صورت ملی فعالیت می کند و سعی کرده ایم تجاری سازی را در حوزه های فرهنگی و نرم لحاظ کنیم.
نظر شما