به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از « aleteia»، اشتباه است که فکر کنیم پس از شکست در عراق و سوریه «ایدئولوژی وحشیانه» گروه تروریستی داعش مرده است. داعش نمرده است بلکه در حال سفت کردن جای پای خود در آفریقا است.
نشریه اکونومیست اخیرا با انتشار مقاله ای نسبت به پا گرفتن داعش در آفریقا هشدار داد.
پس از اینکه ابوبکر البغدادی، رهبر داعش در روز 29 ژوئن 2014 در مسجد جامع النوری موصل اعلام شکست کرد، مرحله تمرکز زدایی و تقسیم شدن داعش آغاز شد.
بسیاری از نیروهای داعش از عراق و همچنین سوریه فرار کرده و در آفریقا به ویژه در منطقه «ساحل» که میان صحرای بزرگ آفریقا و ساوانای سودان قرار گرفتهاست، مستقر شدند.
بر اساس گزارش اکونومیست، کشتار داعشی ها در آفریقا بر کاری که نیروهای داعشی در عراق انام می دادند، پیشی گرفته است.
سال گذشته داعشی ها حدود 10 هزار نفر که بیشتر آنها را شهروندان تشکیل می دادند به کام مرگ کشاندند.
تعداد شبه نظامیان داعشی نیز در آفریقا بیار زیاد است در حال حاضر حدود 3500 داعشی در نیجریه هستند که بسیار بیشتر از تعداد نیروهای منطقه ای حاضر در عراق و سوریه است اگر چه تهدیدهای اعمال شده داعش علیه غرب در کمربند ساحلی محدود است اما بازوهای این اختاپوس به غرب هم رسیده است.
حملات 22 می 2017 در منچستر که 23 کشته بر جای گذاشت و حملات 19 دسامبر 2016 در برلین که در آن 12 نفر کشته شدند،نفوذ داعش به غرب از مناطق آفریقایی را ثابت می کند. در هر دو مورد عاملان حمله با «لیبی» ارتباط داشتند، جایی که داعش حضور فعالی در یکی از شهرهای آن به نام «سرت» دارد.
به طور قطع داعش در آفریقا تهدیدی است که نمی توان به راحتی از آن گذشت. بسیاری از گروه های افراطی که در منطقه ساحل فعال هستند تحت نام «صحرای بزرگ داعش» با هم متحد شده اند تا با نیروهای ضد تروریسم در پنج کشورهای منطقه ساحل یعنی «بورکینافاسو»، «چاد»، «مالی»، «موریتانی» و «نیجر» مبارزه کنند.
رهبر گروه «صحرای بزرگ داعش» شخصی به نام «عدنان ابو ولید الصحراوی»، سخنگوی سابق گروه «المورابیتون» است که در می 2015 سوگند وفاداری با داعش و ابوبکر البغدادی یاد کرد.
«المورابیتون» یک جنبش مسلحانه است که با القاعده ارتباط دارد.این گروه مسئولیت حمله تروریستی علیه هتل «رادیسون بلو» در «باماکو»، پایتخت مالی را بر عهده گرفت. این حمله که در ماه مارس 2015 انجام شد 20 کشته بر جای گذاشت.
در گزارش اکونومیست آمده است که کشورهای فقیر در منطقه ساحل که حکومتداری در آنها خوب نیست درگیر این پدییده شده اند، کشورهایی که رشد جمعیتی آنها بسیار بالاست و اگر دچار ناامنی و تلاطم شوند، اروپا باید انتظار میلیون ها مهاجر دیگر را بکشد.
بر اساس این گزارش، ظهور «جهادیسم» در آفریقا ریشه در حکومت های بد،فشار جمعیتی و تغییرات آب و هوایی دارد.وقتی حکومت فاسد و غارتگر باشد، شورشی های افراطی با وعده اجرایی کردن عدالت ظهور می کنند.
نظر شما