به گزارش خبرگزاری شبستان، ایران و ارمنستان دارای روابط اقتصادی دیرپایی هستند که روند رو به توسعه در طی چند سال اخیر داشته است. روابط سیاسی دو کشور نیز با راه اندازی سفارت جمهوری اسلامی ایران در سال 1371 در ارمنستان شکل رسمی تری گرفته است و پس از آن هم با فراهم شدن مقدمات، روابط فرهنگی با عقد قرارداد بین جمهوری اسلامی ایران و کشور ارمنستان برقرار که به طور مشخص و رسمی از سال 1378 شمسی روابط فرهنگی ایران و ارمنستان هم مجدد از سرگرفته شد.
بنابراین گزارش، محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان در سفری که آذرماه سال گذشته به ارمنستان داشت با همتای ارمنی خود به دیدار و گفت و گو پرداخت و در نشست خبری پس از گفت و گوی ۲ وزیر خارجه توجه ویژه به همکاری اقتصادی دو طرف مورد تاکید قرار گرفت.
در این نشست احداث خط لوله انتقال گاز ایران به ارمنستان و احداث دو خط انتقال برق و احداث نیروگاه بادی از سوی ایران در ارمنستان، افزایش مبادلات مرزی، عضویت ارمنستان در کریدور شمال جنوب و بهرهبرداری متقابل از سرزمینهای یکدیگر برای ترانزیت کالا از سوی طرفین مورد تاکید و توجه قرار گرفت. همچنین توسعه همکاری در زمینههای کشاورزی، شیلات، دامپروری، بانکی و سرمایهگذاری، ارتباطات و مخابرات، فیبر نوری و رومینگ تلفن همراه، توسعه همکاری فرهنگی، علمی و آموزش از دیگر توافقات طرفین بود.
مناسبات ایران و ارمنستان در حوزه های مختلف روند رو به توسعه ای داشته و در راستای تحکیم روابط میان دو کشور قرار است نخست وزیر ارمنستان سفری به کشورمان داشته باشد. آرتاشس تومانیان، سفیر ارمنستان در تهران در این رابطه 23 مرداد به ایسنا گفته است: "نخستوزیر ارمنستان دعوت نامهای رسمی از سوی آقای روحانی برای انجام این سفر دریافت کرده است ولی هنوز زمان انجام این سفر مشخص نیست. اگرچه برنامههای مقامات دو کشور از نظر سیاسی سنگین است ولی امیدوارم این سفر در طول سال جاری انجام شود، البته پیش از انجام این سفر اگر در مجامع و نشست های بینالمللی فرصتی فراهم شود امکان دیدار و رایزنی مقامات دو کشور در حاشیه این نشست ها نیز وجود دارد."
یادآور می شود: در دولت دوازدهم هنوز رئیس جمهور کشورمان به ارمنستان سفر نکرده اما آخرین سفر او به دی ماه سال ۹۵ به ایروان باز می گردد. البته رئیس جمهور ارمنستان در مراسم تحلیف روحانی در مرداد ۹۶ حضور یافته بود و نخست وزیر او هم مهرماه به تهران آمده بود.
نظر شما