خبرگزاری شبستان: قصه اختلاس از آن جایی آغاز شد که انتشار خبر توقف ارائه مجوز بانک مرکزی به گروه "آریا" و عدم اعلام دلایل آن توسط مسئولان ذیربط بر ابهامات گستردهی آن افزود به گونهای که این موضوع حساسیت های فراوانی را بر انگیخت تا اینکه ابتدای شهریورماه، رسانه ها از اختلاس بزرگ گروه آریا خبر دادند. البته بانک صادرات این خبر را تکذیب نکرد تا اینکه بزرگترین پرونده اختلاس وارد فاز جدیدی شد و از آن پس بود که اختلاس به خبر اول رسانه ها تبدیل شد و در دو ماه اخیر در کمتر روزی بود که رسانه ای در این باره خبری منتشر نکرده باشد.
اما حضور هوشمندانه مسئولان قوای مجریه و قضاییه در این پرونده و با تشکیل کمیته ای، روند مبارزه با این پرونده سروسامان بیشتری گرفت. اما در این مجال بر آن نشدیم که دوباره به واکاوی این پرونده ی بسیار مهم بپردازیم بلکه می خواهیم اندک تاملی بر بیانات "رهبر معظم انقلاب اسلامی" در موضوع فساد بانکی اخیر نماییم.
به می سجاده رنگین کن گرت پیر مغان گوید که سالک بی خبر نبود ز راه و رسم منزل ها
لازم به توضیح است، حافظ شیراز در این بیت بر اهمیت متابعت کامل سالک از مراد و پیر خود تاکید دارد. مفسران در تفسیر پیروی سالک از مراد و شیخ خود، از داستان پیروی موسی (ع) از آن مرد دانای الهی که به روایتی خضر (ع) بوده و شرح آن در قرآن آمده است، یاری می جویند. در داستان مذکور -سوره کهف، آیات 63 و بعد از آن- موسی(ع) پس از جدا شدن از یوشع(ع) و ملاقات مرد دانا، داوطلب همراهی با او می شود و آن مرد از موسی(ع) می خواهد چشم و گوش بسته و بدون چون و چرا، فرامین او را اطاعت کند. اگرچه موسی این مهم را می پذیرد اما در فرآیند عمل، که شرح مفصل آن در سوره مذکور آمده است، سرانجام به چون و چرا برمی خیزد و آن مرد الهی به ناچار عذر همراهی موسی(ع) را می خواهد و موسی را نادم و سرگردان بر جای می گذارد و به راه خود می رود و قص علی هذا...
"در امر مبارزه با فساد نباید هیچ تبعیضی دیده شود. هیچکس و هیچ نهاد و دستگاهی نباید استثنا شود. هیچ شخص یا نهادی نمی تواند با عذر انتساب به این جانب یا دیگر مسئولان کشور خود را از حساب کشی معاف بشمارد. با فساد در هر جا و هر مسند باید برخورد یکسان صورت گیرد."
کاش ما هم به مانند سالکان واقعی به امر مولایمان گوش فرا می دادیم تا اینگونه برچسب سالک نیمه راه را بر ما نمی زدند. بیانات فوق را "حضرت آیهالله خامنهای رهبر معظم انقلاب" 10 سال پیش به رؤسای قوای سه گانه طی فرمان مهمی در خصوص مبارزه همه جانبه و سازمان یافته با مفاسد مالی و اقتصادی صادر کردند. ولی باز ثقل قوه سامعه ی ما مانع از سمع این ره توشه ها گردید و امروز ما مانده ایم و کوهی از شرمندگی.
یاد داریم –البته فقط یاد داریم- ایشان ده سال پیش با تشکر از تشکیل ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی که توسط دو قوه ی مجریه و قضاییه بنا گذاشته شده بود، نوید ساختن نظام علوی را به ما دادند و به ما گوشزد کردند که جمهوری اسلامی که جز خدمت به مردم و افراشتن پرچم عدالت اسلامی هدفی ندارد، نباید در این راه دچار غفلت شود. اما ما چه کردیم؟ بیایید یک بار هم که شده پاسخگوی ولی امرمان باشیم. قسم به صاحب عصرمان که ما غافل شده ایم و این غفلتی است که یقینا ما را به قهقرای هبوط می رساند.
رهبر معظم انقلاب در آن فرمان راهگشای هشت ماده ای با اشاره به نامگذاری آن سال به نام مبارک "رفتار علوی" آن سال را فرصت مناسبی دانستند که دست مفسدان و سوء استفاده کنندگان از امکانات حکومتی قطع شود و اعلام نمودند که اگر امتیازطلبان و زیاده خواهان پر مدعا و انحصار طلب طرد نشوند، سرمایه گذار، تولید کننده احساس ناامنی و نومیدی خواهند کرد و کسانی به استفاده از راه های نامشروع و غیر قانونی تشویق خواهند شد.
اما اکنون و متاسفانه در سال "جهاد اقتصادی" و پس از ده سال نسیان فرامین رهبر معظم انقلاب، ایشان در سخنان اخیرشان مجددا علم مبارزه با مفاسد اقتصادی را برافراشتند و با اشاره به فساد بانکی اخیر در کشور، علت وقوع این سوء استفاده را عمل نکردن مسوولان به توصیه های مؤکد چند سال پیش در خصوص مقابله با فساد اقتصادی توصیف کردند و دوباره یادآور گشتند که مسوولان قضایی ضمن پیگیری قوی، دقیق و عاقلانه قضیه و اطلاع رسانی مناسب به مردم، باید دستهای خائن را قطع کنند.
البته این امید را به رهبرمان می دهیم که شاید ده سال پیش نتواستیم دستان غارتگران بیت المال که در پی خشکانیدن اقتصاد ایران برآمده بودند را قطع نماییم اما امروز به یقین می توانیم بر این امر فائق آییم زیرا قوای مجریه و قضاییه و مقننه کمر همت واقعی برای ریشه کن کردن این مفسده بسته اند. پاکدست ترین دولت از زمان مشروطه تاکنون به همراه قوای محترم قضاییه و مقننه با آغاز مبارزه جدی با مفاسد اقتصادی و مالی تکلیف بزرگ خود را کم کردن فاصله ی طولانی خویش با نظام آرمانی علوی و اسلامی می دانند و این را باید یادآور شد که با برقراری جریان عدالت محوری که دولت محترم حاکم ساخته، دیگر نمی توان به مانند سالهای نه چندان دور و با استفاده از تریبون های دولت و نماز جمعه به هواخواهی افراد متخلفی مانند شهردار وقت تهران پرداخت!
اما اکنون چه رفتاری را باید برگزید تا علاوه بر پیگیری کامل این پرونده، ناامنی اقتصادی و فرار سرمایه و غیره به سراغ اقتصاد کشور نیاید؟ و یا چگونه باید عمل نمود که هیچ تبعیضی در امر مبارزه با فساد صورت نگیرد و به عبارت دیگر متهم کردن بی گناهان یا معامله ی یکسان میان خیانت و اشتباه و یا یکسان گرفتن گناهان کوچک با گناهان بزرگ را به دنبال نداشته باشیم و...
مطمئنا برای پیگیری این موضوع باید ریشه ها و ام الفسادها را ساقط کرد و به هیچ وجه نباید به گونه ی شعاری تبلیغاتی و تظاهر گونه رفتار کرد زیرا تسامح در مبارزه با فساد به نوعی هم دستی با مفسدان است و همچنین نباید برای هیچکس و هیچ نهاد و دستگاهی استثنا قائل شد تا به نوعی یأسی که در دل و ذهن مردم رخنه کرده و سبب ناراحتی و حتی بی اعتمادی آنها شده است، برطرف شود.
همچنین با عنایت به فحوای کلام رهبر معظم انقلاب، باید طوری عمل نمود که فساد ریشه دار نشود زیرا با گذشت زمان، ریشه کن کردن آن بسیار مشکل می شود و سرمایه گذار پاکدامن و صادق را نیز مأیوس می کند.
حال با تمام این تفاسیر با آغاز مبارزه جدی با فساد اقتصادی و مالی زمزمه ها و به تدریج فریادهای عده ای که از این اقدام بزرگ متضرر شده اند بلند شده است و بدین جهت دستگاه های مربوطه باید امنیت اقتصادی و اطمینان کسانی که می خواهند فعالیت سالم اقتصادی داشته باشند را تامین نماید.
همچنین حائز اهمیت است، برخی از رسانه هایی که با فقدان سوژه خبری داغ روبرو هستند در مواجهه با این مسئله، اغراض سیاسی خود را دنبال می کنند و می خواهند از این ماجرا برای زیر سؤال بردن خدمت گزاران انقلاب استفاده کنند، در حالیکه مسوولان در دولت، مجلس و قوه قضائیه مشغول انجام وظیفه خطیر خود هستند. این رسانه ها که از جایگاه ویژه ای نیز برخوردارند باید بدانند که دشمن در کمین است و نظاره گر ماست پس باید به شدت مراقب بود که در زمین دشمن بازی نکنیم و یا در دام افراد معاند قرار نگیریم.
و اما بدخواهان و سیاه نگاران که تاکنون به وجهه منفی این موضوع پرداخته اند، باید بدانند که با پیگیری مستمر دستگاه های مربوطه و همچنین عنایت ویژه ی قوای مجریه و قضاییه، بازیگر شکست خورده این میدان لقب خواهند گرفت.
پایان پیام/
رضا باقرپور
نظر شما