به گزارش خبرنگارخبرگزاری شبستان از سمنان، محمد سعیدی در نشست با خبرنگاران به مناسبت فرا رسیدن عید سعید قربان، گفت: اداره کل دامپزشکی استان سمنان در راستای حفظ سلامت مصرفکنندگان گوشت دامهای قربانی و تأمین بهداشت و سلامت عمومی جامعه و برای پیشگیری و کنترل بیماریهای مشترک بین انسان و دام اقدامات لازم را برای نظارت بر ذبح شرعی و بهداشتی دامها انجام میدهد.
وی با اشاره به اینکه 29 اکیپ ثابت وسیار نظارتی به مناسبت عید سعید قربان در استان سمنان فعالیت خواهند داشت اظهار داشت: تعداد20 دامپزشک و 22 نفر بازرس بهداشت و گوشت نظارت بر عرضه و کشتار دام را بر عهده دارند.
به گفته سعیدی این اکیپ ها در قالب 16 گروه ثابت و 13 گروه سیار نظارتی در سطح استان خدمت رسانی می کنند.
وی در ادامه افزود : در اجرای این طرح، علاوه بر نظارت بهداشتی بر عرضه و ذبح دام ها، نظارت شرعی نیز صورت می گیرد و 10 ناظر ذبح شرعی نیز در کشتارگاه ها مستقر هستند.
سعیدی بازرسی و نظارت بهداشتی و شرعی بر سلامت دام ها و گوشت استحصالی را یکی از وظایف حاکمیتی دامپزشکی استان سمنان دانست و افزود: در ایام خاص که میزان کشتار مخصوصاً توسط افراد عادی جامعه افزایش می یابد ضرورت تشدید این نظارت ها بیش از پیش احساس می شود.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان، با درخواست از مردم بر اینکه دام زنده را از میادین عرضه دام زنده و مکان هایی که تحت نظارت اکیپهای دامپزشکی هستند تهیه کنند ادامه داد: دامپزشکی بر سلامت تمام دامهای عرضهشده در میادین دام و کشتارگاههای دام شهرستانها نظارت کامل دارد و این نظارت در مراحل قبل از کشتار، حین ذبح و پس از آن انجام میشود.
وی افزود: از آنجایی که در این روز مبارک هم استانیهای عزیز اقدام به قربانی کردن دام می کنند، لازم است شهروندان نهایت دقت را در انتخاب و خرید دام سالم برای قربانی کردن به عمل آورند تا براثر کشتار احتمالی دام بیمار و آلوده موجبات بروز و انتقال بیماریهای مشترک بین استان و دام فراهم نشود.
سعیدی هدف از نظارتهای بهداشتی و شرعی دامپزشکی را تامین بهداشت عمومی و جلوگیری از انتقال بیماریهای قابل انتقال از دام به انسان عنوان کرد و گفت: تمامی شبکههای دامپزشکی و کشتارگاههای دام سطح استان در روز عید سعید قربان، فعال و آماده ارائه خدمات رایگان به هم استانیها هستند.
وی ذبح دام در معابر و خیابانها را موجب آلودگی زیست محیطی دانست و تصریح کرد: در صورت امکان، خیران استان، دامهای قربانی خود را در نزدیکترین کشتارگاه ذبح کنند، چراکه ذبح دام در منازل و معابر عمومی علاوه بر به مخاطره انداختن سلامت عمومی سبب، ایجاد آلودگی های ثانویه در گوشت استحصالی و نیز ایجاد آلودگی های زیست محیطی در معابر عمومی و انتشار بیماری های مشترک بین انسان و دام و از جمله تب خونریزی دهنده کریمه کنگو خواهد شد.
مدیردامپزشکی استان سمنان با اشاره به احتمال بروز بیماری های مشترک هنگام ذبح دام توسط افراد عادی و خارج از کشتارگاه اظهار داشت: فرهنگ سازی اولین گام در راستای مبارزه و پیشگیری از بیماریهای مشترک می باشد.
وی نقش رسانه های محلی مخصوصاً صدا و سیما در پیشبرد اهداف دامپزشکی استان جهت فرهنگ سازی و آشنایی مردم استان با روش های پیشگیری از بیماری های مشترک بسیار مهم و کلیدی دانست و از تمام رسانه های استان سمنان اعم از خبرگزاریها، روزنامه ها و صدا وسیما درخواست کرد همچون گذشته مجموعه دامپزشکی استان را در مسیر مبارزه با بیماری های مشترک همراهی کنند.
سعیدی بیان کرد: در سال 96 از تعداد دو هزار و 587 رأس لاشه قربانی بازرسیشده مقدار 372 کیلوگرم لاشه و آلایش خوراکی دام از قبیل کبد و ریه غیرقابل مصرف بود که از چرخه مصرف خارج و معدوم شده است.
نظر شما