به گزارش خبرگزاری شبستان، آمریکا به دنبال تضعیف جبهه چارت، بحرین در سایه خزر، شناسایی ۱۲۰۰ مورد شرط بندی مجازی، آزادی مرزبان ربوده شده، برگزاری دادگاه علنی برای مفسدان اقتصادی، تلاش نفتی ایران برای مقابله با تحریم از جمله گزیده سیاسی شبستان در هفته گذشته بود که میتوانید مشروح آن را در لینکهای زیر بخوانید.
ماجرای جزیره ای که از ایران جدا شد/بحرین در سایه خزر
بحرین در ۱۴ اوت ۱۹۷۱ از ایران جدا شد؛ جداسازی که بدون جنجال رسانه ای همراه بود حال بعد از ۴۷ سال از این اتفاق رسانه های خارجی درباره خزر حاشیه سازی می کنند کسانی که درخصوص نحوه جدایی بحرین از ایران در طول این چند سال هیچ نگفتند و سکوت کردند.
۱۲۰۰ مورد قمار و شرطبندی در فضای مجازی شناسایی شد/انسداد سریع حسابهای مالی از طریق سامانه کاشف
عبدالصمد خرمآبادی، معاون دادستان کل کشور در امور فضای مجازی در سومین همایش مقابله با جرایم مالی در فضای مجازی گفت: این همایش سومین همایشی است که با حضور دادستان های استان ها در امور مجازی برگزار می شود.
وی با بیان اینکه اولین همایش با همکاری پلیس فتا در سال 95 برگزار شد و همایش دوم در سال 96 بود، اظهار کرد: در هر شهرستانی یک شعبه ویژه رسیدگی به جرایم رایانه ای وجود دارد و با توجه به اینکه جرایم رایانه ای و فناوری اطلاعات در زوایای زندگی انسان نفوذ می یابند بر همین اساس یک شعبه ویژه در هر شهرستانی تشکیل داده ایم و معاونان دادستان استان بر این شعب نظارت می کنند.
ذرهای اعتقاد به بستن فضای مجازی نداریم/با بگیر و ببند بر مشکلات پیروز نمی شویم
حجتالاسلام محمد جعفر منتظری، دادستان کل کشور در همایش مقابله با جرایم مالی در فضای مجازی با بیان اینکه برخورد با آسیب ها در جامعه فقط بر عهده قوه قضاییه نیست، گفت: قوه مجریه، قوه مقننه، علما و هدایتگران افکار جامعه نیز در برابر آسیب های اجتماعی مسئول اند. امروز استفاده فضای مجازی و بهره گیری از فناوری نوین در سراسر دنیا یکی از مسایل بسیار مهم است و لازم است در این زمینه خود را به روز رسانی کنیم و از کارشناسان امر در این خصوص بهره ببریم، ما در این زمینه متاسفانه کمی عقب هستیم.
حجت الاسلام منتظری با بیان اینکه مرکز ملی فضای مجازی به وجود آمد و تلاش های زیادی در این زمینه انجام می شود، خاطرنشان کرد: ما باید از این ابزار مهم آنگونه که باید و شاید برای مدیریت فضای مجازی استفاده می کردیم اما به نظر در این امر کوتاهی کردیم آنطور که باید اراده قوی برای ساماندهی فضای مجازی باشد، نیست.
آزادی مرزبان ایرانی ربوده شده/امتیازی برای آزادی "براتی" ندادیم
شهریار حیدری، مدیر کل امور مرزی وزارت کشور در نشست خبری که امروز ۲۴ مرداد در وزارت کشور برگزار شد با اعلام خبر آزادی سرباز ربوده شده مرزبانی گفت: سعید براتی سرباز وظیفه مرزبانی کشور که طی یک عملیات تروریستی در اردیبهشت ماه سال قبل توسط اشرار در منطقه میرجاوه ربوده شده و به خاک پاکستان منتقل شده بود، آزاد شد. در جریان این درگیری ۹ نفر از نیروهای مرزبانی به شهادت رسیدند و دو نفر نیز مجروح شدند و سعید براتی نیز توسط گروهکهای تروریستی ربوده و به خاک پاکستان منتقل شد.
وی با اشاره به اینکه برای آزادی "براتی" هیچ امتیازی به گروهک ها ندادیم، گفت: بلافاصله پس از وقوع درگیری و ربوده شدن سرباز مرزبانی طی جلساتی وظیفه پیگیری موضوع به وزارت اطلاعات واگذار شد و قرار شد این وزارتخانه با همکاری با دستگاههای ذیربط اقدامات لازم در این زمینه را انجام دهند. در همین راستا نیز یک کار اطلاعاتی بسیار خوب و همکاری با دستگاههای مذکور انجام شد.
رهبری استراتژی آینده کشور را مشخص کردند/ریشه مشکلات داخلی است
سیدابوالفضل موسوی، نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: مقام معظم رهبری در سخنانشان استراتژی نظام را تعیین کردند یعنی سیاست های کلی نظام هم در بعد خارجی و هم در بعد داخلی چه بحث معیشت و چه موارد دیگر را مطرح کردند.
وی اظهار داشت: ایشان بر این موضوع تاکید کردند که تمام مسئولیت متوجه مسئولان است و تمام مشکلات به مباحث داخلی برمی گردد و مدیریتی که باید در کشور وجود داشته باشد، منظورشان از این مدیریت یعنی همراهی قوای مقننه، مجریه و قضاییه با یکدیگر برای فایق آمدن بر مشکلات بود.
دادگاه مفسدان اقتصادی باید به صورت علنی برگزار شود
آیتالله احمد جنتی رئیس مجلس خبرگان رهبری امروز سه شنبه 23 مردادماه در جلسه کمیسیون تحقیق خبرگان، از برخی نابسامانیهای اقتصادی و بروز مشکلات معیشتی برای مردم انتقاد کرد و افزود: اوضاع امروز کشور از نظر مسائل اقتصادی و آشفتگی بازار به ویژه بازار سکه و ارز اسباب نگرانی است.
وی با اشاره به این که این شرایط موجب در تنگنا قرار گرفتن مردم در معیشت شده است، افزود: این وضعیت ممکن است برخی آسیبهای اجتماعی را به دنبال داشته باشد، لذا همه به ویژه دولتمردان وظیفه دارند با دادن امید به جامعه برای اصلاح وضع موجود و بهتر شدن اوضاع اقتصادی کشور مانند اول انقلاب، حرکت انقلابی کنند.
تلاشهای نفتی ایران برای مقابله با تحریمهای نوامبر
تنها سه ماه به اجرای تحریم های نفتی آمریکا بر علیه ایران باقی مانده که گفته می شود طبق این تحریم شرکت های بزرگ جهانی موظف هستند تا 14 نوامبر خرید و فروش نفت خود از ایران را به صفر برسانند، تحریمی که از سال 1389 نیز بر علیه ایران از سوی آمریکا انجام شد و تا اجرایی شدن برجام هم ادامه داشت.
اما این بار تحریم های نفتی ایران از سوی آمریکا تفاوت هایی دارد که یکی از آنها را می توان به باز بودن دست ایران برای فروش نفت خود در ظرفیت بالا مرتبط دانست.
جزییات تبادلات تجاری ایران تحت تاثیر تحریم ارز
پس از اجرایی شدن فاز اول تحریم های آمریکا بر علیه ایران در خصوص فلزات گرانبها، ارز و خودرو حالا شرکت های بزرگ جهانی که با ایران در تعامل تجاری بوده اند کم کم صحنه اقتصادی ما را بدرود می گویند زیرا امکان مراوده اقتصادی بر اساس دلار با ایران را ندارند.
اما از سوی دیگر ایران راهکار جدیدی را جایگزین کرده تا تعاملات تجاری خود با برخی شرکت های بزرگ جهانی و منطقه ای را ادامه دهد بدون آنکه نیاز به تبادل دلار داشته باشد. در همین رابطه نفت ایران به برخی از کشورها فروخته می شود و در قبالش از کشور مورد نظر پول رسمی آنها مطالبه می شود تا به نوعی تحریم ها را دور زده تا بتوانیم از سوی دیگر از ارزش دلار در تعاملات بین المللی بکاهیم.
به عنوان نمونه جمهوری اسلامی ایران و هند در انجام اجرای برجام که هنوز خبری از تحریم های آمریکا نبود مراودات خود بر اساس پول ملی را کلید زدند و گفته شده تبادلات تجاری بین این دو کشور بر اساس روپیه و ریال انجام می شود.
العبادی؛ از وادادگی تا عدم پایبندی به تحریم ایران
نقطه آغاز روابط جمهوری اسلامی ایران و عراق از سال 1382 و به دنبال فروپاشی رژیم بعث شکل گرفت و پس از آن تهران همواره به دنبال ایجاد روابط دوستانه با بغداد بوده که تا به امروز مورد استقبال طرفین قرار گرفته است.
جدا از مناسبات سیاسی دو کشور همسایه؛ بازارعراق درسالهای اخیر بهعنوان بازاری مهم و استراتژیک برای بخشخصوصی و دولتی ایران مطرح بوده است و تجار ایرانی حساب ویژهای روی این بازار منطقهای باز کردهاند و میتوان گفت که عراق جزو ۵ مقصد اول صادراتی ایران در کشورهای منطقه است. صادرات ایران به عراق در سال گذشته بیش از ۶ میلیارد دلار بوده است.
روند رو به توسعه ارتباطات تجاری میان ایران و عراق در حالی ادامه داشت که فعالان اقتصادی ابراز خوشبینی کردهاند حجم مبادلات تجاری دو کشوراین ظرفیت را دارد که در آینده نزدیک به بیش از ۱۰ میلیارد دلار برسد اما خروج یکجانبه آمریکا از برجام و آشفتگی که ترامپ با تحریم های یک جانبه علیه ایران در بازارهای اقتصادی دنیا ایجاد کرد با واکنش هایی از سوی مسئولان عراق همراه بود؛ واکنش هایی که نکاتی در خود دارد.
نتیجه ای از مذاکره با آمریکا نمی گیریم/هیچگاه شروع کننده جنگ نبوده ایم و نخواهیم بود
محمداسماعیل کوثری، جانشین قرارگاه ثارالله سپاه در ارزیابی خود از سخنان اخیر مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه "جنگ نمی شود؛ مذاکره نمی کنیم" به خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان گفت: ایشان اطلاعات بسیار دقیق از دشمن و توانمندی خودمان دارند و بالاخص جنگ هایی که در گذشته صورت گرفته است این موارد نشاندهنده توانایی ما و ناتوانی رژیم صهیونیستی است و همین امر موجب شده نهایتا آنها به جنگ های نیابتی در سوریه و عراق روی آورند. آنها اگر توانایی داشتند تا به حال اقداماتی انجام می دادند که در بررسی های صورت گرفته این روحیه و توانایی در نیروهای نظامی آمریکا مشاهده نشده است و به هیچ وجه ما نیز شروع کننده جنگ نبوده و نخواهیم بود.
جانشین قرارگاه ثارالله سپاه در مورد تاکیدات رهبری در خصوص اینکه ما مذاکره نمی کنیم، گفت: ما بدعهدی های متعددی از آمریکا دیده ایم، یک بار گزیده می شویم دو بار گزیده می شویم نمی توان گفت بار دیگر این شیوه آمریکا درست می شود، هنوز که هنوز است بدعهدی آمریکا خود را نشان داده و از جمله این بدعهدی ها می توان به حمایت آمریکا از عربستان اشاره کرد. این امر نشانگر آن است که آنها به هیچ چیز پایبند نیستند و به کسی متعهد نمی شوند.
سفر عمرانخان به تهران برای میانجیگری بین ایران و عربستان است
پیرمحمد ملازهی، کارشناس مسایل پاکستان و افغانستان در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان راجع به سفر عمران خان نخست وزیر جدید پاکستان به تهران که اعلام شده پس از مراسم تحلیف او (25 مرداد) صورت خواهد گرفت، گفت: عمران خان قبل از شروع انتخابات یک تمایلی از خودش برای میانجی گری میان ایران و عربستان نشان داد.
وی با بیان اینکه خط فکری حاکم در عربستان با آمدن حزب انصاف دچار تغییر شده است، افزود: در شرایط کنونی هم ارتش پاکستان دچار مشکلات در ادامه همکاری با عربستان شده و هم دولت جدید فرصتی ایجاد کرده است که در مناسبات با عربستان و منطقه تجدیدنظر داشته باشد و از آنجا که چندین میلیون کارگر پاکستانی در حوزه خلیج فارس کار می کنند و درآمد ارزی 5 تا 6 میلیون دلاری سالانه دارند موجب یک همکاری میان پاکستان و عربستان می شود و پاکستان همچنان علاقه دارد این همکاری را گسترش دهد.
حکایت واگذاری سهم ۵۰ درصدی خزر
کنوانسیون حقوقی دریای خزر یکشنبه از سوی روحانی امضا شد و این امضا سر و صدای زیادی در کشور ایجاد کرد. از ابراز تاسف ها و نگرانی ها بابت از دست دادن سهم واقعی ایران از دریای خزر گرفته تا طنزهای فضای مجازی همگی این روزها داغ داغ شده و همین امر موجب شده تا وزارت امور خارجه نیز بیانیه های متعددی به منظور تنویر افکار عمومی صادر کند.
این نگرانی های افکار عمومی روز گذشته با یک اظهار نظر از سوی یک کارشناس روسی شدت یافت. کارشناسی به نام «صفراف» که در مصاحبه با یکی از رسانه های فارسی زبان خارجی اعلام کرد در سال 1996 میلادی و بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، ایرانی ها از حق 50 درصدی خود نسبت به دریای خزر کوتاه آمدند.
باز هم وزارت امور خارجه به میان آمد و بیانیه صادر کرد و نوشت: «بررسی سوابق نشان می دهد که او هیچگاه فرد مذاکره کننده از جانب هیات مذاکره کننده روسیه با هیات ایرانی در مذاکرات خزر نبوده است. بدون تردید سخنان و ادعاهای نامبرده اساسا فاقد هرگونه اعتبار است. تردیدی وجود ندارد که طرح این ادعاهای بی اساس در این برهه با اهداف مشخص و هدایت شده از سوی عناصر و مراکز خاص صورت می پذیرد.»
این در حالی است که اصلا سهم ۵۰ درصدی برای ایران در دریای خزر تا کنون در هیچ معاهده ثبت نشده و اظهارات کارشناسان سیاست خارجی و نمایندگان مجلس شورای اسلامی گواه این مطلب است.
عدم موافقت استانداری با درخواست برگزاری تجمع از سوی احمدی نژاد
بهرام سرمست، مدیرکل سیاسی وزارت کشور و دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب در پاسخ به سوالی درخصوص درخواست برگزاری تجمعات قانونی اشاره کرد: در فاصله جلسه گذشته تاکنون درخواست تجمعی از سوی احزاب نداشتیم. تنها درخواستی که برای تجمع از سوی آقای احمدی نژاد به وزارت کشور ارسال شده بود که این درخواست به استانداری تهران منعکس شد اما تا آنجایی که من اطلاع دارم استانداری تهران به دلیل مغایرت با آیین نامه اجرائی ماده 13 قانون احزاب، با این درخواست موافقت نکرده است.
وی تاکید کرد: آیین نامه اجرایی ماده 13 قانون احزاب تعیین کرده است که درخواست تجمعات قانونی بایستی به استانداری ها و فرمانداری ها ارسال شود و همچنین این درخواست بایستی از سوی دبیران کل احزاب (یعنی اشخاص حقوقی و نه حقیقی ) صورت پذیرد.
جنگ نخواهد شد/مذاکره نمی کنیم/عامل اصلی گرانی مسائل مدیریتی است نه تحریم
حضرت آیت الله خامنه ای در خصوص مذاکره با امریکا گفتند: با امریکاییها به علت وجود استدلالهای دقیق، تجربه گذشته و ضررهای مذاکره با یک رژیم متقلب و زورگو مذاکره نمی کنیم و در پرتو وحدت و همدلی مردم و مسئولان، این مرحله را به خوبی پشت سر می گذاریم.
هیچگاه ۵۰ درصد از دریای خزر سهم نداشتیم/ ۲۰ درصد سهیم شویم پیروزیم
منصور حقیقت پور، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان راجع به انتقادهایی که به دولت در خصوص امضای کنوانسیون حقوقی دریای خزر می شود مبنی بر اینکه سهم 50 درصدی ایران از این دریاچه به 17 درصد رسیده است، گفت: اصلا در این کنوانسیون بحث سهم انجام نشد و مباحثی چون حقوق ماهیگیری و بحث محیط زیست مطرح شد و بحث تقسیم صورت نگرفته است نه زیر بستر و نه روی بستر دریاچه.
وی با بیان اینکه کسانی که ادعا دارند سهم ایران از این دریاچه 50 درصد است باید بر اساس نقشه صحبت کنند، افزود: چگونه می توان 50 درصد از این دریاچه سهم گرفت ما که نمی خواهیم جنگ انجام دهیم و اگر ما بگوییم 50 درصد از این دریاچه سهم داشته باشیم دیگر کشورهایی مانند آذربایجان و ترکمنستان ساحل نخواهند داشت.
دستگیری ۹۷ متخلف سودجو در بازار/زمان رسیدگی به اتهامات رییس جمهور سابق مشخص نیست
سخنگوی دستگاه قضا با اشاره به تاسیس شش شعبه ویژه برای رسیدگی به پروندههای قاچاق، احتکار و اختلالات ارزی گفت: تاکنون ۹۷ نفر از افراد متهم و متخلف دستگیر و بازداشت شدند.
تصمیم گیری در مورد مذاکره با آمریکا بر عهده رهبری است/طبق قانون باید تبعیت کنیم
مسعود پزشکیان، نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی در مورد مذاکره با آمریکا به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: سیاست های خارج از کشور و اینکه ما با آمریکا مذاکره داشته باشیم یا نه زیر نظر رهبری است و این رهبری است که باید در این زمینه تصمیم بگیرند.
وی اظهار داشت: ما باید بپذیریم این سیاست ها زیر نظر رهبری است و اگر ایشان نخواهند که ما با آمریکا مذاکره ای داشته باشیم قطعا در این راستا عمل خواهد شد.
آمریکا به دنبال تضعیف جبهه "چارت" در منطقه/ استراتژی ترامپ بازیابی قدرت در خاورمیانه
بحران سوریه تغییرات بسیاری در چیدمان قدرت منطقه به وجود آورده تا جایی که دو سال است ایران، روسیه و ترکیه را به یک جبهه اصلی سیاسی به منظور حل این بحران تبدیل کرده و اجلاس های آستانه را به مرجعی سیاسی به منظور حفظ قدرت دمشق و خارج کردن تروریست ها از این کشور مبدل کرده است.
این در حالی است که روسیه، ترکیه و ایران اگرچه در برخی از موارد سیاسی در مسئله سوریه دچار اختلاف نظر هستند اما در مواردی نیز با یکدیگر به تفاهم رسیده اند و توانسته اند میز مذاکره سیاسی برای حل این بحران تشکیل دهند و در قالب اجلاس های آستانه بتوانند ضمن جلب اعتماد معارضین سوری در حل این بحران گام های بلندی بردارند.
این ابتکار روسیه، ترکیه و ایران از ابتدا با مخالفت جدی آمریکا و هم پیمانمان او در منطقه همچون عربستان مواجه شد تا جایی که هنوز علیرغم موافقت روسیه با حضور آمریکا در اجلاس های آستانه به عنوان عضو ناظر، واشنگتن با این مسئله موافقت نکرده است و تلاش دارد از طرق دیگر قدرت سیاسی این سه کشور را در منطقه به ویژه در سوریه کاهش دهد.
در همین رابطه واشنگتن ضمن اجرایی کردن تحریمهای یکجانبه ظالمانه علیه تهران (ممنوعیت خرید و فروش فلزات گرانبها، ارز آمریکا و خودرو در ۱۵ مرداد و صفر شدن خرید نفت ایران از سوی کشورهای دنیا تا ۱۳ آبان) تحریم های متفاوتی نیز علیه آنکارا و مسکو اجرا کرده تا بتواند این کشورها را از مسئله سوریه دور نگاه داشته و درگیر مسایل داخلی و مشکلات اقتصادی خودشان کند.
نظر شما