اسناد انفجار لاکربی: قذافی مسئول مستقیم است؟

افسر اطلاعات پیشین لیبی متهم به انفجار لاکربی تاکید می کند که به زودی جهان از حقایق جدیدی درباره حادثه لاکربی پرده برخواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری شبستان، عبدالباسط المقرحی، افسر اطلاعات سابق لیبی که در انفجار هواپیمای مسافربری در لاکربی در سال 1988 میلادی متهم بود، گفت: هیچ نقشی در نقض حقوق بشر در زمان حکومت قذافی نداشته است و به زودی حقایق مشخص می شود.
المقرحی که دو سال پیش به خاطر سرطان پیشرفته از زندان اسکاتلند آزاد شد و امروز درحالی که به سختی نفس می کشد و رنگی پریده دارد، در منزلش طرابلس زندگی اش ادامه می دهد؛ معتقد است که هرگز بیش از چندماه زندگی نکرده است.
وی می گوید: به زودی حقایق جدید برای جهانیان افشا خواهد شد اما من نمی خواهم در حال حاضر سخنی بگویم.
غرب با روش های زیادی مرا پیر کرد و امیدوارم مرا به سوی خدا رها کنند من چند روز یا چند هفته یا چند ماه بیشتر زنده نیستم.
المقرحی نقشش در نقض حقوق بشر را نفی و تاکید می کند که شغل من در طول عمرم اداری بوده است و مردم لیبی را ناراحت نکردم و من هیچ کسی را در زندگیم ناراحت نکرده ام.
وی این دادگاه را که برای محکومیت او به راه افتاد، بیهوده توصیف می کند و می گوید: تدابیر قانونی در دادگاه هلند به موجب قانون اسکاتلند بود.
این افسر اطلاعات لیبی ادامه می دهد که دادگاه کمپ زایست براساس درک من، کوچکترین نقطه جغرافیایی در جهان با بزرگترین تعداد دروغگوها بود. من از دروغگوها در این دادگاه رنج بردم.
المقرحی درحالی به متکای خود تکیه داده بود و در گوشه از منزلش کپسول اکسیژن نیز دیده می شد، ادامه می دهد که با جیم سوایر، پدر یکی از قربانیان این انفجار در ارتباط هستم، با او با پست الکترونیکی درارتباطم و تلاش می کند به من کمک کند. او می گوید چگونه می توانم داروهای جدید سرطان را به دست بیاورم.
وی می افزاید: نمی دانم پس از سرنگونی قذافی در اطرافم چه می گذرد و گروه های مسلح به منزلم حمله کردند و رفتار زننده و زشتی با خانواده ام داشته اند.
این افسر اطلاعات لیبی تاکید می کند که من با کسی مشکلی ندارم و 17 فوریه را نمی شناسیم . من بیمارم و اخبار را پیگیری نمی کنم و هرلحظه در انتظار دیدار با پروردگارم هستم.
المقرحی با اشاره به پرواز بالگردها و هواپیماهای ناتو که لیبی را بمباران می کنند، می گوید: من هر روز پرواز هواپیماها را در بالای آسمان طرابلس می شنوم که از بالای سرمان موشکها را بر روی این سرزمین می ریزند.
وی می افزاید: در خانه ام و در میان خانواده ام می میرم و از خدا می خواهم که کشورم را متحد ببینم.
در همین حال، ساره لاوسون(87 ساله) یکی از ساکنان لاکربی پس از دیدار با المقرحی گفت: معتقد است که المقرحی این انفجار را انجام نداده است و چه بسا ماموریت این کار داشته یا مجبور با آن شده است.
بنابر گزارش میدل ایست اونلاین، مصطفی عبدالجلیل، رئیس شورای انتقالی لیبی در این باره گفت: پرونده لاکربی بسته شده است اما با دولت اسکاتلند درباره نقش احتمالی دیگران در انفجار 1988 میلادی همکاری خواهیم کرد.
عبدالجلیل افزود: دلایلی وجود دارد که دخالت قذافی در انفجار لاکربی را نشان می دهد و در آینده حقایقی در این باره به زودی افشا خواهد شد.
پایان پیام/
 

کد خبر 72197

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha