مسجد امام خمینی(ره) یادگار تاریخی از دوره قاجار

مسجد شاه یا سلطانی، در منطقه بازار تهران قرار دارد و از بناهای دوره قاجار است، این مسجد امروز به نام «مسجد امام تهران» شناخته می‌شود.

به گزارش خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، مسجد امام خمینی(ره) یا سلطانی از مساجد بزرگ و معروف تهران و از بناهای فتحعلی شاه قاجار است. که احداث آن در سال 1240 (ه. ق) پایان یافت.

 

معماری این مسجد از لحاظ وسعت صحن، شبستانهای زیبا،گنبدعظیم، کاشیکاری، طاق نما، غرفه ها و سر در با شکوه جالب است و انواع کاشیکاریهای بدیع در آن دیده می شود. همزمان نمونه این مسجد در شهرستانهای دیگر نیز به همین سبک و شیوه معماری ساخته شد که آنها هم به مسجد سلطانی شهرت دارند، در ساختمان مساجد سلطانی از شیوه معماری مسجد وکیل شیراز پیروی شده است.

 

 

مسجد شاه یا مسجد سلطانی، در منطقه بازار تهران قرار دارد و از بناهای دوره قاجار است. این مسجد امروز به نام «مسجد امام تهران» شناخته می‌شود. این فضا، فضایی است مربعی با تقارن نقطه ای و حیاط مرکزی،با چرخشی ملایم نسبت به بافت شهر برای استقرار در امتداد قبله که 4 ایوان در وسط 4 ضلع، گنبدخانه در ضلع جنوبی، 3 شبستان اصلی در کنج ها و حوض مربعی در مرکز حیاط مسجد امام خمینی(ره) از جنوب شرقی به بازار بین‌الحرمین و از جنوب غربی به امام زاده زید در بازار کفاش‌ها ختم می‌شود.

 

حیاط مسجد از طریق شبکه ای از راه ‌های خروجی به بازار اتصال پیدا می‌کند. ورودی مسجد به شکل یک مدخل مستطیل شکل عریض و در مرکز یک طاق عمیق در وسط دیوار قرار گرفته است که طاق قوسی مقرنس آن با نقوش درهم رفته گیاهان وکاشی‌های خشتی هفت رنگ لعاب‌دار تزیین شده است‌.

 

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 721915

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha