به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، فاطمه کرباسی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان عصر امروز(23 مرداد) در آیین اختتامیه داستان نویسی رضوی به زبان آذری در فرهنگسرای امام خمینی(ره) زنجان با بیان روایتی از امام رضا(علیه السلام) اظهار کرد: به فرموده ایشان مومن، مومن واقعی نیست مگر اینکه سه خصلت را دارا باشد، سنتی را پروردگار، سنتی از پیامبر و سنتی از امامش فرا گیرد و عمل کند، سنتی از پروردگارش در پوشاندن راز خود، سنتی از پیامبرش در مدارا و نرم رفتاری با مردم سنتی و سنتی از امامش در صبر کردن در زمان تنگدستی و پریشان حالی فراگرفته و عمل کند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان با بیان اینکه امید می رود معصومین را الگوی خود قرار دهیم و از آنان تاسی کنیم، ادامه داد: شرکت در چنین جشنواره ای به جهت ارسال آثار به زبان ترکی به دلیل عدم آموزش کافی در این زمینه نشان از توانایی و تبحر خاص شرکت کنندگان دارد.
کرباسی با یادآوری اینکه هویت فرهنگی، ملی و بومی زبان ترکی توسط این نویسندگان احیاء شده است، تصریح کرد: زمینه برای نویسندگان ترک زبان برای بیان خاطرات سفر زیارتی به زبان ترکی در قالب این جشنواره فراهم شد.
این مقام مسوول افزود: امسال شانزدهمین دوره جشنواره بین اللملی امام رضا(علیه السلام) در سراسر کشور با موضوعات مختلف اجرا می شود که در استان زنجان داستان نویسی رضوی به زبان ترکی اجرا می شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان با بیان اینکه جشنواره شعر رضوی به میزبانی آذربایجان غربی برگزار می شود، ادامه داد: استان زنجان، نخستین استانی است که در کشور موضوع داستان نویسی به زبان ترکی را اجرا می کند.
وی به تمدید مهلت ارسال آثار به این جشنواره تا 5 مرداد اشاره کرد و گفت: در راستای برگزاری باشکوه این جشنواره اقداماتی در قالب تشکیل کارگاه های آموزشی در شهرستان ها، انعکاس اخبار جشنواره در نشریات و خبرگزاری ها، طرح موضوع در شورای فرهنگ عمومی به عنوان دستور جلسه، برگزاری جلسه هم اندیشی با حضور معاونت فرهنگی استان های آذربایجان شرقی، غربی، اردبیل و همدان با حضور مدیران مسوول انجمن های ادبی در استان زنجان، انجام شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان با یادآوری اینکه جشنواره داستان نویسی رضوی به زبان ترکی در سه بخش داستان بلند(رمان)، داستان کوتاه و داستانک و در دو رده سنی زیر30 سال و بالای 30 سال برگزار شد، گفت: 109 نفر با ارسال 173 اثر در جشنواره شرکت کردند.
به گفته کرباسی، در رده سنی زیر30 سال، 44 نفر و در رده سنی بالای 30 سال، 55 نفر و از استان های زنجان، البرز، خراسان رضوی، تهران، اردبیل، همدان، سمنان، قم، آذربایجان غربی و شرقی شرکت کردند.
این مقام مسوول خاطرنشان کرد: به جهت اینکه نهایت دقت در اعطای حق هر یک از شرکت کنندگان اتفاق بیفند سه نفر از داوران با تخصص و نویسنده آثار به زبان ترکی انتخاب شدند و 200 ساعت وقت برای مطالعه این آثار با توجه به کدهای اختصاص یافته به هر اثر و بدون اطلاع از نام نویسنده انجام شده است.
به گفته وی، 20 مرداد نتایج جشنواره اعلام شد و در این مراسم از برگزیدگان این جشنواره تجلیل می شود.
نظر شما