حجت الاسلام محمدحسین کاویانی راد، معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران در پاسخ به این پرسش که «چگونه می توان جلوی موازی کاری فعالیت نهادهای مختلف درباره دفاع مقدس را گرفت؟» به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان گفت: موازی کاری به معنی تولیدات آثاری است که تاثیرات یکدیگر را خنثی کنند و هم پوشانی نداشته باشند؛ اما به نظرم این که انگیزه های متعددی در سطح کشور معطوف به یک موضوع باشد مطلوب است. البته به شرط آن که منتهی به تولیدات تکراری نشود.
وی ادامه داد: تصورم این است که موازی کاری در درصد محدودی از تولیدات اتفاق می افتد. فعالیت افراد و دستگاه های فرهنگی در زمینه دفاع مقدس حتی با وجود هم پوشانی، یک فرصت است و نه تهدید. ما تلاشمان بر این است با شناسایی ظرفیت های مختلف، میان دستگاه های مختلف همگرایی ایجاد کنیم تا شاهد تولید نتایج پربرکت ایثار و شهادت باشیم.
وی در پاسخ به این سئوال که چه مشوق ها و بسترهایی فراهم شده تا هنرمندان توانمند پا به عرصه دفاع مقدس بگذارند، گفت: ما در این زمینه جشنواره های متعدد فیلم، تئاتر، موسیقی و ادبیات ادبی برگزار کرده ایم. همچنین حمایت هایی در زمینه تولیدات ادبی و داستانی داشته ایم و در زمینه پژوهش های فرهنگی و هنری نیز کوشیده ایم امکانات و زمینه های لازم را برای پژوهشگران مهیا کنیم.
وی تصریح کرد: یکی از خلاهایی که جامعه هنری ما با آن رو به روست، کمبود سوژه است، سوژه های جذابی که بتواند از دل اسناد بیرون بیاید و به جامعه عرضه شود. بنیادشهید و امور ایثارگران با برخورداری از خزانه بسیار عمیق و گسترده از اطلاعات، آمار، اسناد، خاطرات نمونه ها و سوژه های عینی می تواند این نیاز جامعه هنری را تامین کند لذا پیشنهاد ما تعامل و ایجاد دسترسی برای هنرمندان و فرهنگ دوستان به اطلاعات بنیاد شهید است که از این رهگذر بتوان آثار تازه آفرید.
نظر شما