به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، تنها سه ماه به اجرای تحریم های نفتی آمریکا بر علیه ایران باقی مانده که گفته می شود طبق این تحریم شرکت های بزرگ جهانی موظف هستند تا 14 نوامبر خرید و فروش نفت خود از ایران را به صفر برسانند، تحریمی که از سال 1389 نیز بر علیه ایران از سوی آمریکا انجام شد و تا اجرایی شدن برجام هم ادامه داشت.
اما این بار تحریم های نفتی ایران از سوی آمریکا تفاوت هایی دارد که یکی از آنها را می توان به باز بودن دست ایران برای فروش نفت خود در ظرفیت بالا مرتبط دانست.
پس از آنکه دیپلماسی نفتی ایران در اوپک پاسخ داد و قرار شد ایران استثنایی برای افزایش تولید نفت در میان کشورهای اوپک باشد این فرصت فراهم شد تا تولید نفت ایران افزایش یابد تا جایی که حالا گفته می شود میزان تولید نفت ایران به بیش از دو میلیون و 500 هزار بشکه در روز رسیده که در تاریخ کشور بی نظیر بوده است. همین فرصت برای تهران فراهم شده که تا آبان ماه ایران بتواند نهایت استفاده از گشایش های موجود برای فروش نفت خود پیش از اجرای کامل تحریم های آمریکا ببرد.
در همین رابطه رسانه اویل پرایس اعلام کرده ایران در چند ماه گذشته با کاهش بی نظیر قیمت 80 سنت در هر بشکه تلاش داشته تا مشتریان نفتی خود را افزایش دهد و مشوق های دیگری نیز برای مشتری های خود برگزیده است، به طور مثال ایران پوشش بیمه محموله های نفتی را به هند عرضه کرده است و همین امر باعث شده تا ماه گذشته هند بیشترین واردات نفت از ایران را صورت داده است.
این در حالی است که برخی از کشورها برای خرید نفت خود از ایران به رایزنی با آمریکا پرداخته اند و تلاش دارند تحریم های نفتی را به اجرا درنیاورند که از آن جمله می توان از چین نام برد که بزرگترین مشتری نفتی ایران است که با آمریکا موافقت کرده که واردات نفت از ایران را افزایش ندهد اما کاهشی نیز در این زمینه صورت نخواهد داد. هند هم تمام تلاش خود را دارد که در حال حاضر که تحریم های نفتی آنچنان به اجرا درنیامده بیشترین حجم واردات نفت از ایران را صورت دهد.
علاوه بر این گفته شده کره جنوبی و ژاپن سرگرم مذاکره با دولت آمریکا برای دریافت معافیت از تحریم ها هستند. از سوی دیگر هم شرکت های بزرگ اروپایی با تهدید اتحادیه اروپا مبنی بر جریمه شدن در صورت تحریم ایران مواجه شده اند.
نظر شما