«ساحل نيروانه؛ شرح سوتره دل (متن بودایی مهابانه) بر اساس تفسیرهای هندی و تبتی»

«ساحل نيروانه؛ شرح سوتره دل (متن بودایی مهابانه) بر اساس تفسیرهای هندی و تبتی» اثر«علیرضا شجاعی» را انتشارات «سمت» چاپ کرده است.

 به گزارش خبرگزاری شبستان،  در بخشی از این اثر می خوانیم:« سوتره دل متن بودایی مهایانه، به ویژه وجره‌یانه، است که نماینده فرهنگ و اندیشه دینی کشورهای چین و ژاپن و کره و تبت است. از آنجا که این سوتره، چکیده یا لب یا شکل خلاصه‌شده آثار کمالِ فراشناخت است، نام سوتره دل بر آن نهاده‌اند. فهم سوتره دل گامی بزرگ در شناخت آموزه‌های عرفانی مهایانه و به ویژه سنت وجره‌یانه در تبت است...»

 فصل های مختلف این اثر عبارت اند از:

فصل اول: سوتره دل و مفسران هندی و تبتی آن

فصل دوم: تفسیرهای هندی

فصل سوم: تفسیرهای تبتی

 در بخشی از مقدمه این اثر آمده است:«سوتره دل (هریدیه سوتره) پر آوازه ترین متن دین بودایی است. این سوتره تعلیم یکی از محوری ترین مفاهیم فلسفی بودایی مهایانه تهیت (سونیتا)،است . اما تصویری که از مفهوم تهیت داده می شود آن قدر تار است که متفکران بودایی را سخت به خود مشغول کرده است؛ چرا که این سوتره مطابق سبکش در غایت ایجار و اختصار بیان شده است و این اختصار فهم آن را دشوار کرده است.هفت دست نوشته از این سوتره در دست است که از شن تپه های دون هوانگ بیرون کشیده اند . بسیاری از بزرگان بودایی بر این سوتره شرح نوشته اند.بسیاری از بزرگان بودایی بر این سوتره شرح نوشته اند...»

«ساحل نيروانه؛ شرح سوتره دل (متن بودایی مهابانه) بر اساس تفسیرهای هندی و تبتی» اثر«علیرضا شجاعی» را انتشارات سمت چاپ در 288 کرده است.

کد خبر 721765

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha