کتاب های پرفروش تاریخ۱/ «رمز داوینچی» رمانی کارآگاهی و ماجرایی

خبرگزاری شبستان:«رمز داوینچی» اثری کارآگاهی و ماجرایی است، با تیراژ ۸۰ میلیون نسخه در فهرست پرتیراژترین‌ کتاب‌های تاریخ است مطالعه این رمان جذاب پلیسی به علاقه مندان این ژانر توصیه می شود.

 

 به گزارش خبرگزاری شبستان «رمز داوینچی» رمان معروف نوشته‌ی «دن براون» که اقتباس سینمایی آن با بازی درخشان «تام هنکس» جزو پرطرفدارترین آثار سینمایی به شمار می‌رود‌، با تیراژ 80 میلیون نسخه در فهرست پرتیراژترین‌ کتاب‌های تاریخ دیده می‌شود. این کتاب قسمت دوم از یک سه‌گانه است. قسمت اول آن در سال 2000 با نام «فرشتگان و شیاطین» به چاپ رسید. قسمت سوم از سه‌گانه براون با نام «نماد گمشده» در سال 2009 منتشر شد. «رمز داوینچی» در سال 2003 بازار را تسخیر کرد و فروش آن حتی از مجموعه «هری پاتر» نیز پیشی گرفت و به ۴۴ زبان (از جمله فارسی) ترجمه شده است.

ماجرای داستان حول یک تئوری خاص در مورد تاریخ مسیحیت می‌گردد که پیش از این کتاب نیز در موردش صحبت شده‌است و تاریخ‌دانانی با آن موافقند. کتاب «خون مقدس، جام مقدس» منبع اصلی براون برای این تئوری‌ها بوده‌است. طبق این تئوری عیسی مسیح با مریم مجدلیه ازدواج کرده‌است و صاحب فرزند شده‌است و کلیسای کاتولیک و واتیکان با اطلاع از این قضایا قصد در پنهان کردن آن‌ها داشته‌اند. در ضمن «جام مقدس» نه یک شیئی بلکه خود مریم مجدلیه است.

تئوری‌های مختلف دیگری نیز در این کتاب وجود دارند؛ مثلاً این که لئوناردو دا وینچی همجنسگرا بوده‌است و نقاشی معروف «مونالیزا» در واقع پرتره داوینچی از خودش به شکل یک زن است.

داستان کتاب در کشورهای فرانسه و بریتانیا و در بعضی اماکن مشهور این دو کشور اتفاق می‌افتد. (مثل موزهٔ لوور و صومعه‌ای که به صومعه برهنه موسوم است و همچون نقاشی مشهور داوینچی از آناتومی انسان ژست گرفته و پیغامی رمزی نیز در کنارش نوشته شده است.

پنج ماه پیش از شروع داستان، واتیکان به اسقف آرینگاروسا، رهبری یک فرقه مسیحی تندرو و مبتنی بر ریاضت‌های سنگین جسمانی موسوم به اپوس دئی (یعنی: کار خدا) اعلام می‌کند که می‌خواهد دست از حمایت از این فرقه بردارد و ۲۰ میلیون یوروی اهدایی فرقه را هم پس خواهد داد. فردی موسوم به استاد که در اصل قصد تخریب وجههٔ کلیسا و اپوس دئی را دارد، به اسقف پیشنهاد می‌دهد در ازای ۲۰ میلیون، جام مقدس گمشدهٔ عیسی را در اختیارش بگذارد تا اپوس دئی قدرت و محبوبیت زیادی پیدا کند؛ ولی در حقیقت با استفاده از یکی از نیروهای اسقف به قتل اعضای دیر صهیون که مخالفان قدیمی کلیسا و حافظان جام مقدس هستند، می‌پردازد تا خودش بتواند جام را به دست بیاورد.

استاد اعظم دیر صهیون که رئیس موزه لوور است پیش از مرگ، اسرار یافتن جام را به نوه‌اش (سوفی) منتقل می‌کند و از او می‌خواهد از دانشمندی آمریکایی (رابرت لنگدان) که در نمادشناسی مذهبی و باستان‌شناسی متبحر است کمک بخواهد. این دو با وجود تعقیب بی‌امان پلیس و نیروهای استاد، مرحله به مرحله به جام مقدس نزدیک می‌شوند و در این راه از یک تاریخ‌دان انگلیسی (تیبنیگ) هم کمک می‌گیرند که در نهایت معلوم می‌شود خود استاد است. نهایتاً پرنسس سوفی خانواده گمشده‌اش را پیدا می‌کند و لنگدان هم جام مقدس را؛ و تازه، همدیگر را هم پیدا می‌کنند.

 در بخشی از این اثر می خوانیم:

«لنگدان گفت:سوفی! سنّت دیر رو در جاودانه کردن الهه پرستی روی این اعتقاد بنا کردند که انسان های قدرتمندی در کلیسای اولیه،جهان رو با اشاعه ی دروغ هایی فریب دادند که منجر شده تا ارزش مادینه از بین بره و کفه ی ترازو به نفع نرینه بالا بیاد.

سوفی خاموش مانده بود و به کلمات مین گریست.

عقیده ی دِیر اینه که کُنستانتین و اخلاف مردش با به راه انداختن جنگ تبلیغات که چهر ه ی مادینه ی مقدس رو اهریمنی نشون داد، دنیا رو از پگا نکیشیِ مادرسالار به مسیحیتِ پدرسالار گردوند و این طوری الهه رو برای همیشه از دین جدید محو کردند.

هیچ کس انکار نمی کرد که کلیسای جدید کار خود را خوب انجام می دهد؛ با این همه، کلیسا تاریخ خشن و پرنیرنگی پشت سر داشت.

جهادِ سبعانه برای هدایت دوباره ی ادیان مادینه پرست و پگان کیش سه قرن به درازا انجامید و روش های به کار رفته در آن به همان اندازه که آسمانی و وحیانی بود، مخوف بود.

تفتیش عقاید کاتولیک کتابی را چاپ کرد که به ظَنّ قوی،غرقه در خون ترین کتاب تاریخ بشر است.

پُتک ساحره ها، جهان را درباره ی مخاطرات زنان آزاداندیش تعلیم می داد و به روحانیان می آموخت چگونه آن ها رابیابند و شکنجه دهند و از میان ببرند . افرادی را که کلیسا"ساحره"می دانست شامل دانش جویان زن و کاهنه ها و کولی ها و عرفا وطبیعت دوستان و گردآورند گان گیاهان دارویی و هر زنی می شد که"احتمال آن برود با طبیعت پیوندی داشته باشد"قابله ها را نیز به سبب عمل بدعت آمیزشان در استفاده از طب برای تسکین درد زایمان می کشتند—دردی که کلیسا بیان می کرد کیفر حقّه ی خداست که به سبب شراکت حوّا در خوردن سیب آگاهی نازل کرده اند و این چنین، کلیسا اندیشه ی گناه جبلّی را پایه گذاری کرد. در طی سه قرن کشتارِساحره ها، پنج میلیون زن را، بسته به دیر کهایی چوبی، سوزاندند.

تبلیغات و خون ریزی کار خود را به انجام رساند.

زنان را، که زمانی به عنوان نیمه ی لاینفک تجلّی ملکوت تکریم می کردند، از پرستش گاه های سراسر جهان راندند . نه خاخام ارتدوکس زن ماند، نه کشیش کاتولیک ، نه روحانی مسلمان زن . فریضه ی مقدس هیِروس گاموس _وصال جنسی و طبیعی میان زن ومرد ر ا که از طریق آن هر کدام به لحاظ روحی تبدیل به یک کُل م یشوند_در طرح نویی که کلیسا درانداخته بود مبدّل به عملی شرم آورکردند. مردان مقدسی که زمانی به وصال جنسی با همتایان زن خود نیاز داشتند تا از قِبَل آن صمیمانه با خدایشان خلوت کنند، اکنون درهراس از این بودند که خواسته ی جنسی طبیعی شان، خواسته ی شیطان باشد که آن را به یاری هم دست محبوبش ، زن، به مرد تحمیل می کند.

حتی رابطه ی مادینه با سمت چپ از افترای کلیسا دور نماند. در فرانسه و ایتالیا، کلمات اشاره کننده به gauche « چپ »و sinistra  مفهوم فرعی بسیار پستی به خود گرفت؛ در حالی معادل سمت راست آن ها معانی راستی و مهارت و صحّت را در برگرفت . تا به امروز هم، اندیش ههای تندرو جناح چپ تلقی میشوند، افکار احمقانه فکر چپ و هر چیز بدی sinister.روزگار الهه به سر آمده بود . چرخ گردون گردید و مام زمین ر ا دنیای مردان کردند و اکنون خداوندانِ جنگ و نابودی باجشان را می ستاندند. نَفْسِ نرینه دو هزاره را افسارگسیخته و جدا از نفس مادینه اش گذرانده بود . دیر صهیون بر آن بود اِمحاء مادینه ی مقدس از زندگی جدید منجر به چیزی شده است که سرخ پوستان هوپی به آن کویانیسکواتسی—زندگیِ بی موازنه—می گفتند؛ موقعیت ناپایداری که نشانه های آن ستیزهای تحریک پذیرفته از تستوسترون و فراوانی جوامع زن ستیز و بی حرمتی فزاینده ای به مام زمین بود.

در توضیحات پشت جلد آمده است:

«اگر بمیرم، حقیقت از دست می‌رود. باید این راز را به کسی بسپارم. رابرت لنگدان، استاد نمادشناسی و تاریخ، برای سخنرانی به پاریس رفته که پلیس برای مشاوره درباره‌ی قتلی مرموز به سراغش می‌آید: رییس موزه‌ی لوور در موزه به قتل رسیده و جسدش در وضعیت عجیب و ترسناکی قرار گرفته است. در کنار جسد، معماهایی گیج‌کننده نوشته شده که پلیس تصور می‌کند پرده از راز قتل او برمی‌دارد و لنگدان باید در رمزگشایی از آن‌ها به پلیس کمک کند. در این بین، رمزشناس فرانسوی، سوفی نُوو، به لنگدان ملحق می‌شود و همراه با هم می‌فهمند که تمام این رازها به‌نحوی با نقاشی‌ها و یادداشت‌های لئوناردو داوینچی مرتبط است. اما درعین‌حال پای رازی تاریخی در میان است، رازی که گویا می‌تواند جهان را زیر و زبر کند و باعث شود تا تاریخ را از نو بنویسند. متأسفانه، فرقه‌ی مذهبی تندرویی هم همزمان به دنبال دستیابی به این اسرار است که از کشتن ابا ندارد. اگر لنگدان و نوو نتوانند معماها را حل کنند، حقیقت بزرگ تاریخی یا تا ابد از دست می‌رود یا به دست کسانی می‌افتد که می‌خواهند نابودش کنند.»

رمان «رازداوینچی» اثر «دن براون» و ترجمه‌ی «حسین شهرابی» که «کتابسرای تندیس» منتشر کرده است.

کد خبر 721725

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha