شایسته نیست وزارت ارشاد با بخش خصوصی وارد رقابت شود/ جایزه باربد از جشنواره فجر حذف شد

مدیرکل دفتر موسیقی با بیان اینکه در موسیقی دو جایزه شناخته شده وجود دارد، گفت: شایسته نیست وزارت ارشاد به عنوان نهاد متولی فرهنگ وارد جایزه دادن شود اگر بخش خصوصی جایزه ای را تعیین کند نمی تواند تعیین کننده تصمیم گیری در بخش موسیقی باشد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست خبری سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر پیش از  ظهر امروز دوشنبه ۲۱ مرداد با حضور علی ترابی، مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر، شاهین فرهت، دبیر هنری، شهرام صارمی دبیر اجرایی و امیر بهاری مدیر روابط عمومی  این جشنواره در تالار وحدت تهران برگزار شد.

 

در این نشست علی ترابی، مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جشنواره امسال مقداری دیرتر از دوره های گذشته کارش شروع شد چون مقید بودیم آیین نامه تدوین شود و همین حساسیت کار را بالا می برد، با نظر صاحب نظران و تایید وزیر آیین نامه به تصویب رسید همین یاعث شد تاخیری در زمان پیش بیاید مشکلاتی هم حادث شود، مشکلات بودجه ای هم دامنگیر همه فعالیت های دولتی است و همین ما را به این فکر انداخت در حوزه اختیارات بیشترین بهره برداری را از امکانات موجود داشته باشیم، امیدوارم در زمان باقیمانده کار را به شکل خوب پیش ببریم.

 

وی خاطر نشان کرد: یادی کنیم از استاد مرادعلی سالاری که 2 روز پیش فوت شدند این هنرمند موسیقی نواحی بدون امکانات خاص یک عمر برای موسیقی ما کوشیدند، امیدوارم در کلیه ژانرها کارمان فرهنگی و در راستای اعتلای فرهنگ ایران باشد.

 

مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این سئوال که آیا سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر همانند دوره های قبل برگزار می شود،گفت: جشنواره امسال در چهارچوب آیین نامه و بر اساس سلیقه دوره ای قبل اجرا نخواهد شد و دبیر جشنواره حرف اول را می زند، اگر جشنواره دیر آغاز بکار کرد به خاطر آیین نامه انتخاب دبیر بود و این دوره تکرار هیچ دوره ای نخواهد بود.

 

ترابی درباره جایزه باربد در  سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر توضیح داد:  ما در آیین نامه بندی داریم که در جشنواره های دولتی از ورود بخش خصوصی خودداری کند رقابت نابرابر را به بخش دولتی نکشیم؛ جایزه سایت موسیقی ما و جایزه ای که خانه موسیقی می دهد که جا افتاده است، ما در سطح ملی 2 جایزه موفق داریم وزارت ارشاد به عنوان نهاد متولی فرهنگ شایسته نیست که وارد جایزه دادن شود که نگاه خاصی را تلقی کند، اگر بخش خصوصی جایزه ای را تعیین کند نمی تواند تعیین کننده تصمیم گیری در بخش موسیقی باشد.

 

مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره روند تدوین آیین نامه جشنواره موسیقی فجرگفت: آیین نامه فجر در یک روند شفاف و بسیار طولانی تدوین شد حتی پیش از آمدن من پیش نویس آن به دفتر موسیقی ارایه شده بود و از مشورت عده زیادی از اهالی موسیقی برای تدوین آن استفاده شد و بعد از ماه ها روی سایت خانه موسیقی قرار گرفت اینکه آیین نامه به سلیقه کسی نزدیک است این موجب تعجب من است، در مورد گروهی که دبیری جشنواره موسیقی فجر را پیشنهاد دادند از سه دستگاه موسیقی کشور نمایندگانی حضور داشتند از دفتر موسیقی، انجمن موسیقی و خانه موسیقی 3 موزیسین دعوت کردیم و در نهایت این گروه 2 گزینه را به معاونت هنری معرفی کردند و در نهایت شاهین فرهت انتخاب شد.

 

علی ترابی درباره سایت جشنواره موسیقی فجر و در دسترس نبودن این سایت اظهار کرد: سایت جشنواره فجر کاملا محتوای خود را داشت و در پایان 30 دوره اطلاعات کامل و مشخصی از جشنواره بر روی این سایت قرار داشت؛ این سایت در زمان آقای مرادخانی راه اندازی شد و  بعد از دوره سی ام  اطلاعات به طور کلی از روی سایت پاک شد، ما معتقدیم باید اطلاعات سه دوره جشنواره را مجدد بر روی سایت قرار دهند، سایت مجددا احیا خواهد شد.

 

وی درباره تکلیف بخش بین الملل و دبیری سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجرگفت: در بخش بین الملل آقای فرهت بعد از مذاکره با آقای صدیقی ؛ وی پیگیر هستند و گروه های را به جشنواره معرفی می کنند، ما در این بخش 2 مشکل زمان و ارز و داریم ما نمی دانیم چقدر ارز به ما تعلق خواهد گرفت و چه مشکلاتی پیش روی ما ارز قرار خواهد داد.

 ترابی درباره برگرداندن آرشیو سایت جشنواره موسیقی فجر که از روی این سایت پاک شده است، اظهار کرد: آرشیو سایت جشنواره موسیقی قابل احیاست و از سحر طاعتی و سعید اداک که برای این سایت زحمت بسیاری کشیدند سپاسگزارم اما آپلود شدنش نیازمند زمان نیست و با هر فرمتی نمی توان آپلودش کرد.

 

علی ترابی در مورد حضور گروه های بانوان سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجرگفت: امروز شش ماه مانده به جشنواره در مورد بانوان و اینکه چه گروه هایی هستند حرف ناسنجیده ای است.

 

مدیر کل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره دسترسی آزاد به اطلاعات جشنواره موسیقی فجر توضیح داد: سابقه من نشان می دهد ابایی از شفافیت مالی ندارم، من خودم جرو کسانی هستم که از خودم خوب می توانم دفاع کنم، تنها بخشی را که نمی توان عنوان کرد بخش هنرمند است، که قیمت هنرمندان را نمی شود معلوم کرد. ما نمی توانیم اعلام کنیم تک تک گروه ها دستمزدشان چقدر است و هنرمندان چنین چیزی را نمی پذیرند، بازار موسیقی بازار رقابتی بین هنرمندان است و ممکن است یک هنرمند بخواهد به ما کمک کند و با هزینه کمتری در جشنواره حضور داشته باشد و در صورت اعلام رقم، محاسبات ملی اش در طول سال به هم می خورد و من مصالح عمومی موسیقی را نمی توانم فدای سلیقه شخصی خودم کنم.

 

ترابی درباره ویژه برنامه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و حضور گروه های موسیقی خیابانی در جشنواره موسیقی فجر گفت: بضاعت جشنواره فجر خیلی کم است، امسال سال سختی است، اگر بخواهیم موسیقی خیابانی را به جشنواره بیاوریم و در داخل سالن اجرا کنیم این موسیقی از هویت می افتد. موسیقی انقلاب در یک سالن اجرا خواهد شد و امسال بیشتر به آن پرداخته خواهد شد.

کد خبر 721607

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha