بود و نبود سهم ۵۰ درصدی ایران از خزر/دستور روحانی برای رفع موانع تولید/بسیج آماده مقابله با اخلالگران اقتصادی

سهم ۵۰ درصدی از دریای خزر؛ رویا یا واقعیت؟، دستور ویژه رئیس جمهور برای پيشرفت روند رفع موانع توليد، رونمایی از دستاوردهای جدید ارتش، آمادگی بسیج برای مبارزه با اخلالگران اقتصادی از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در دوشنبه ۲۲ مرداد ۹۷ است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در دوشنبه ۲۲ مرداد ۹۷ است که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

مشکل اقتصاد کشور؛ سوء مدیریت و تصمیمات غلط

حمیدرضا غزنوی، سخنگوی کانون انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی در برنامه تیتر امشب با انتقاد از اجرای ناگهانی طرح اختصاص ارز دولتی برای واردات اظهار داشت: ما در سال های گذشته نیز با مشکلات این چنینی مواجه شده بودیم و بر اساس تجربیاتی که داشتیم از همان ابتداهشدار دادیم که چنین تصمیمی در عمل مفید نیست و باعث ایجاد رانت می شود.

 


غزنوی فراهم شدن بستر فساد و رانت را از جمله معایب طرح اولیه تخصیص ارز دولتی عنوان کرد و افزود: ناتوانی در تأمین تمامی ارز مورد نیاز برای واردات و بروز زمینه های رانت و فساد از جمله مهمترین معایب این طرح بود و باعث شد کالاهای غیر ضروری زیادی نیز با استفاده از همین ارز وارد شود. در کنار این اوضاع، مسائل دیگری نیز باعث افزایش قیمت ها شد و مسئولان ناچار به اصلاح برخی از موارد شدند که اولویت بندی ثبت سفارش یکی از آنها بود. این اقدام اگرچه درست، اما دیرهنگام بود و بصورت حرفه ای انجام نشد. از همین روز اصلاحات دیگری انجام شد تا از رانت ها جلوگیری شود اما برای بسیاری از واحدهای صنعتی فکری نشد و همه به یک چشم دیده شدند.

 

 

راهکارهای وزارت بهداشت برای تامین دارو

احمد همتی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در مورد راهکارهای وزارت بهداشت برای تامین دارو و تجهیزات پزشکی در آینده به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: وزیر بهداشت تاکید کردند که ما به دنبال راهکار هستیم و نمی خواهیم تنش ایجاد شود، واقعیت ها را پیش بینی می کنیم و برای آن راهکار پیدا می کنیم و این به معنای آن نیست که می خواهیم تنش ایجاد شود یا فضای منفی حاکم شود. ما باید واقع بین باشیم و واقعیت هایی را که در آینده ممکن است پیش بیاید پیش بینی کنیم و برای آنها راهکار ارایه دهیم.

 

اعلام آمادگی سازمان بسیج مستضعفین برای مبارزه با اخلالگران اقتصادی

سازمان بسیج طی بیانیه ای خطاب به قوه قضائیه اعلام کرد که این سازمان در جهت خدمت رسانی به مردم به منظور تسریع در رسیدگی به پرونده های قاچاق، اختفاء کالا، مبارزه با گران فروشی و همچنین مقابله با اخلال گران و مفسدان اقتصادی، آماده است. متن بیانیه به شرح ذیل می باشد:

بسم الله الرحمن الرحیم

أَمْ نَجْعَلُ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ کَالْمُفْسِدِینَ فِی الْأَرْضِ أَمْ نَجْعَلُ الْمُتَّقِینَ کَالْفُجَّارِ (سوره مبارکه ص آیه 38)

نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بر پایه ارزش های اسلامی و انقلابی شکل گرفته و هدف خویش را رسیدن به جامعه مبتنی بر عدالت و برابری قرار داده است و مسلماً مبارزه با مفاسد یکی از ارکان چنین جامعه ای است.

 

مدتی است که جنگ ترکیبی دشمنان به منظور ناکارآمد جلوه دادن نظام از طریق نا امید ساختن مردم و دعوت به اعتراضات صنفی و قشری آغاز شده است. دست ضد انقلاب و نقش دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی در این تحرکات کاملاً نمایان است، هرچند که سوء مدیریت و بی تعهدی بعضی از افراد به این اوضاع دامن زده است، نقش ممتاز و بی بدیل دستگاه قضا که نقطه امیدی برای همگان است، قطعاً بدخواهان نظام و مفسدان اقتصادی را مایوس خواهد نمود.

 

 

هیچگاه ۵۰ درصد از دریای خزر سهم نداشتیم/ ۲۰ درصد سهیم شویم پیروزیم

منصور حقیقت پور، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان راجع به انتقادهایی که به دولت در خصوص امضای کنوانسیون حقوقی دریای خزر می شود مبنی بر اینکه سهم 50 درصدی ایران از این دریاچه به 17 درصد رسیده است، گفت: اصلا در این کنوانسیون بحث سهم انجام نشد و مباحثی چون حقوق ماهیگیری و بحث محیط زیست مطرح شد و بحث تقسیم صورت نگرفته است نه زیر بستر و نه روی بستر دریاچه.

 

وی با بیان اینکه کسانی که ادعا دارند سهم ایران از این دریاچه 50 درصد است باید بر اساس نقشه صحبت کنند، افزود: چگونه می توان 50 درصد از این دریاچه سهم گرفت ما که نمی خواهیم جنگ انجام دهیم و اگر ما بگوییم 50 درصد از این دریاچه سهم داشته باشیم دیگر کشورهایی مانند آذربایجان و ترکمنستان ساحل نخواهند داشت.

 

 

مجلس حامی نیروهای مسلح است

بهروز نعمتی، سخنگوی هیئت رییسه مجلس در اولین جشنواره ایده پردازی شهید نامجو در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبیر در حال حاضر نیازمند توجه بیشتر به تولیدات ملی هستیم که خوشبختانه اتفاقات خوبی در این مسیر افتاده است. همکاران ما در ارتش، سپاه و شرکت های دانش‌بنیان بیشتر به این امر توجه کرده اند و همکاران ما در ارتش زحمات زیادی کشیدند.

 

سخنگوی هیئت رییسه مجلس با اشاره به برگزاری اولین جشنواره ایده پردازی شهید نامجو اظهار کرد: فکر می کنم این گونه جشنواره ها می تواند مشوق بسیار خوبی برای شکوفایی نیروهای مسلح باشد که حرف های زیادی در عرصه IT‌ و مخابرات برای گفتن دارند.

 

 

نیروهای مسلح روی پای خود ایستاده است/دعوت به همکاری از شرکت‌های دانش‌بنیان

امیر کیومرث حیدری، فرمانده نیروی زمینی ارتش در بازدید از اولین جشنواره ایده پردازی شهید نامجو در ستاد نیروهای مسلح در جمع خبرنگاران گفت: بر اساس اوامر مقام معظم رهبری یکی از عرصه‌های مهم خودکفایی در عرصه دفاعی است به همین جهت ما تمام کسانی که در یگان های نیروی زمینی دارای اندیشه جدید هستند و می توانند استعدادهای خود را در قالب اختراعات و ایجاد طرح بروز دهند، تشویق و ترغیب می کنیم.

 

فرمانده نیروی زمینی ارتش ادامه داد: تمام کسانی که می توانند اختراعاتی داشته باشند طرح هایشان را در قالب این جشنواره هر شش ماه یک بار در تهران ارائه می دهند و داوران و بهره برداران عرصه های مختلف دفاعی از این دستاوردها بازدید کرده و پس از آن آنچه مورد نیاز باشد را به تولید انبوه می رسانیم.

 

رونمایی از ۴ دستاورد جدید نیروهای مسلح در جشنواره ملی شهید نامجو

در همایش اولین جشنواره ایده‌پردازی شهید نامجو از 4 محصول جدید نرم افزاری در حوزه نظامی رونمایی شد. این محصولات به تولید انبوه رسیده است.

 

بر اساس این گزارش، کواد کوپتر عمود پرواز هدهد 4 با برد 100 کیلومتر و قابلیت حمل محموله های گرم، مداومت پروازی 4 ساعت و وزن آن 20 کیلوگرم است. این کواد کوپتر توسط گروه پهباد حضرت ولیعصر (عج)، نیروی زمینی ارتش با همکاری شرکت های دانش بنیان طراحی و تولید شده است.

 

سامانه کنترل و فرماندهی با قابلیت امکان برقراری ارتباط صوتی، تصویری و دیتا در منطقه به صورت کد و رمز در بستر شبکه، این سامانه که به صورت نرم افزار قابلیت نصب بر روی تمام دستگاه هایی که به سیستم رایانه ای متصل هستند را داراست.

 

 

دستور ویژه رئیس جمهور برای پيشرفت روند رفع موانع توليد

بابک دین پرست، معاونت هماهنگي اموراقتصادي وتوسعه منطقه اي وزارت‌كشور گفت: براساس تصويب نامه ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۴ هيأت وزيران، كارگروه تسهيل و رفع موانع تولید در استانها شکل گرفته و تاکنون وزارتخانه های صنعت، معدن وتجارت، وزارت کشور و استانداری ها، تمام سعی و تلاش خود را به این امرمعطوف داشته اند که در راستای رفع موانع ومشکلات وحمایت از بنگاههای اقتصادی حداکثر بهره برداری از ظرفیت قانونی کارگروه های استانی، به عمل آید.


معاون اقتصادی وزارت کشور افزود: از زمان تشکیل کارگروه های تسهیل و رفع موانع تولید در استان ها، وزارت کشور گزارشهای تحلیلی متعدد و منظمی را از عملکرد کارگروه های مذکورتهیه و برای استحضار رئیس جمهور، معاون اول رئیس جمهور و رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ارسال کرده است که آخرین مورد آن درقالب گزارش عملکرد سه ماهه اول سال 1397، در ابتدای مرداد ماه تنظیم و به همراه پیشنهادات لازم به حضور رئیس جمهور ارسال شد.

 

 

سهم ۵۰ درصدی از دریای خزر؛ رویا یا واقعیت؟

روز گذشته بعد از دو دهه بالاخره کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر به امضای کشورهای ساحلی آن رسید اما پیش از سفر روحانی به قزاقستان و شرکت در اجلاس این کنوانسیون اخبار و حاشیه ها مبنی بر میزان سهم ایران از دریای خزر بازتاب های زیادی داشت در حدی که یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این خصوص انتقاد بسیار شدیدی نسبت به دولت وارد کرد. محمود صادقی در توئیتی نوشت: «رئیس‌جمهور در حالی عازم آکتائو شده که مفاد توافقات درباره رژیم حقوقی دریای خزر در هاله‌ای از ابهام است؛ آیا راست است که سهم ۵۰ درصدی ایران به ۱۱ درصد سقوط کرده؟! آیا ترکمنچای دیگری در راه است؟ مردم بدانید! نمایندگان مجلس اصلا در جریان توافقات پشت پرده نیستند.»

 

این توئیت صادقی مورد توجه مردم قرار گرفت و سوالات بسیاری در خصوص سهم ایران از دریای خزر مطرح شد و فشارها به دولت و وزارت امور خارجه تا جایی بالا گرفت که روز گذشته همزمان با برگزاری این اجلاس در قزاقستان، وزارت امور خارجه به توضیح مفاد کنوانسیون در فضای مجازی پرداخت. در این توضیح آمد:

 

پس از فروپاشی شوروی سابق، نخستین اجلاس کشورهای ساحلی دریای خزر در تهران تشکیل شد که در آن اجلاس، مسأله محیط زیست مورد بررسی و تصویب قرار گرفت. در آن اجلاس یک اعلامیه سیاسی ۲۵ ماده‌ای هم منتشر شد و بعد از آن در کشورهای مختلف جلسات دیگری هم تشکیل و درمورد ابعاد مختلف دریای خزر بحث و بررسی شد.پس از دو دهه مذاکره بین پنج کشور ساحلی خزر، در سایه اراده مثبت رهبران کشورهای ساحلی و فضای دوستانه و سازنده حاکم بر این نشست ها، کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر، نهایی و مورد موافقت کشورهای عضو قرار گرفت و به همراه شش موافقتنامه دیگر به امضاء رسید. این کنوانسیون حاصل اجماع ۵ کشور است.

 

 

 

 

 


 

 

کد خبر 721579

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha