ایران در سال  ۲۰۲۱ پانزدهمین اقتصاد جهان می شود

صندوق بین المللی پول پیش بینی کرده ایران سه سال دیگر پانزدهمین اقتصاد بزرگ جهان و بالاتر از عربستان، کانادا و اسپانیا خواهد بود که البته با توجه به تحریم های آمریکا مشخص نیست تا چه حد این پیش بینی محقق شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، صندوق بین المللی پول در پایگاه داده های آماری خود پیش بینی کرده است ایران در سال 2021 در جایگاه پانزدهمین اقتصاد بزرگ دنیا قرار گیرد. بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی این نهاد بین المللی تولید ناخالص داخلی ایران بر اساس شاخص قدرت خرید در سال ۲۰۱۷ بالغ بر ۱۶۴۴ میلیارد دلار بوده و ایران از این نظر در رتبه ۱۸ جهان قرار گرفته است.

 

صندوق بین المللی پول پیش بینی کرده است ایران در سال های ۲۰۱۸، ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ نیز همچنان هجدهمین اقتصاد بزرگ دنیا باقی بماند اما در سال ۲۰۲۱ با پشت سر گذاشتن سه کشور اسپانیا، عربستان و کانادا به جایگاه پانزدهم صعود کند. پیش بینی شده است تولید ناخالص داخلی ایران بر اساس شاخص قدرت خرید در سال ۲۰۲۱ به ۲۰۹۵ میلیارد دلار برسد که بیشتر از تولید ناخالص داخلی اسپانیا، عربستان و کانادا خواهد شد.

 

تولید ناخالص داخلی اسپانیا بر اساس شاخص قدرت خرید در سال ۲۰۱۷ بالغ بر ۱۷۷۳.۹ میلیارد دلار بوده که پیش بینی شده است این رقم در سال ۲۰۲۱ به ۲۰۹۴ میلیارد دلار برسد.

 

تولید ناخالص داخلی عربستان نیز از ۱۷۷۳.۵ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۷ به ۲۰۷۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ و تولید ناخالص داخلی کانادا از ۱۷۶۹ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۷ به ۲۰۷۳ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ خواهد رسید.

 

بر این اساس چین با تولید ناخالص داخلی ۲۳۱۵۹ میلیارد دلاری بزرگترین اقتصاد جهان در سال ۲۰۲۱ را خواهد داشت و آمریکا با ۱۹۳۹۰ میلیارد دلار و هند با ۹۴۵۹ میلیارد دلار به ترتیب در رتبه های دوم و سوم از این نظر قرار می گیرند.

 

این گزارش در حالی منتشر می شود که ایران در سال 2018 با چالش تحریم های یکجانبه آمریکا روبروست و طبق اعلام دونالد ترامپ قرار است تا آبان ماه تمام کشورهای دنیا خرید نفت خود از ایران را به صفر برسانند اما دولت ایران پس از اجرایی شدن فاز اول این تحریم ها از 15 مرداد در خصوص ممنوعیت خرید و فروش فلزات گرانبها، ارز آمریکا و خودرو در تلاش است با ابتکارهای جدید در مقابل این تحریم ها ایستادگی کند که از آن جمله می توان به بسته ارزی و بسته مقابله با تحریم ها که طبق اعلام نوبخت رییس سازمان برنامه و بودجه کشور 40 تا 50 میلیون ایرانی را شامل می شود بتواند جنگ اقتصادی آمریکا را پیروز شود

 

گفتنی است، طبق اعلام صندوق بین المللی پول در حال حاضر ایران هجدهمین اقتصاد جهان است که البته پیشرفت های اقتصادی خود مبنی بر تک رقمی شدن تورم و روند مثبت رشد اقتصادی خود را مدیون اجرای برجام در سه سال گذشته بوده است حال با توجه به وضعیت نامشخص اقتصاد ایران نمی توان گفت آیا پیش بینی این صندوق قطعا درست خواهد بود یا خیر؟

کد خبر 721047

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha