حجت الاسلام جعفر رحیمی، امام جمعه ابهر در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در زنجان بر لزوم تربیت دینی دانش آموزان با کمک وقف تاکید و این مقوله را از ضروری ترین نیازهای جامعه عنوان کرد.
وی با بیان اینکه وقف سنتی کهن است که ریشه در تاریخ دارد، ادامه داد: مفهوم وقف با بعثت پیامبر اکرم رنگ و جلای خاصی گرفت.
امام جمعه ابهر با یادآوری اینکه ایرانیان بعد از ورود به اسلام پررنگ تر با فرهنگ حسنه وقف آشنا شدند، تصریح کرد: وقف به معنای نگه داشتن اصل چیزی و جاری بودن منفعت آن در جهت خیر و رضای خداست.
حجت الاسلام رحیمی یکی از خصوصیات انسان مومن و خداباور را تخصیص قسمتی از مال برای نیازمندان دانست و افزود: اسلام از نظر مالی فکر همه چیز را کرده به این صورت که بخشی از خمس را برای سادات فقیر در نظر گرفته است.
به گفته امام جمعه ابهر، اسلام زکات را برای نیازمندان و فقرای غیر سادات و مالیات را برای استفاده در اماکن عمومی و وقف را فرصتی برای کمک به نیازمندان ارتقای سطح زندگی و فرهنگ و ... قرار داده است.
وی در ادامه گفت: اگر سنت وقف در تبلیغ و تربیت قرار گیرد و همگان به آن هدایت شوند، نه تنها آثار مثبت دنیوی بلکه ثمرات اخروی فراوان نصیب واقع می شود.
امام جمعه زنجان افزود: روایات متعددی در زمینه وقف وجود دارد؛ شیوه زندگی و سنت پیامبر(صلی الله علیه) و اهل بیت(علیه السلام) موید سنت حسنه وقف است.
وی با یادآوری اینکه در قدیم وقف در بین مردم حضور داشت،گفت: متاسفانه با مرور زمان وقف ها به تاراج رفته اند مثل فدک که غارت شد؛ امروز باید موقوفات گذشته را زنده کرد و از دست غاصبین پس گرفت.
امام جمعه ابهر خاطر نشان کرد: به عنوان مثال امروز ضروری ترین مسئله جامعه تربیت دانشآموزان دینی است به همین علت دلسوختگان دین باید قیام کنند .
به گفته وی، مدارسی غیر انتفاعی با نوع آموزش اسلامی بسازند و واقفین خیراندیش میتوانند برای تاسیس مدارس یا کمک به شهریه دانش آموزان کمک کند.
امام جمعه ابهر تربیت دانشآموزان دینی را برای آینده کشور ضروری دانست و گفت: اگر امروز از فضای پلشتی و شلخته مدیران ناراحتیم برای این است که نتوانسته ایم مدیر خوب تربیت کنیم.
حجت الاسلام رحیمی ادامه داد: می توانیم در مدت زمان زندگی خود درختی بکاریم، برای نظافت شهر ساعتی وقت بگذاریم و با انواع راهکارها سنت وقف را احیا کنیم.
نظر شما