به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان بیرجند، الله نظر اسعدزاده امروز (16 مرداد) در نشست ترویجی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و اعضای هیأت مدیره اتحادیه مرزنشینان استان، اظهار کرد: در حال حاضر 14 تعاونی مرزنشینی در خراسان جنوبی وجود دارد که از این تعداد 11 تعاونی فعال است.
وی با بیان اینکه جمعیت مرزنشین استان بالغ بر 213 هزار و 173 نفر است، افزود: حدود 57 هزار خانوار کارت الکترونیک مرزنشینی دریافت کردند.
رئیس اتحادیه مرزنشینان خراسان جنوبی به مشکلات پیش روی مرزنشینان اشاره کرد و گفت: معاف نبودن تعاونیهای مرزنشین از پرداخت مالیات و اخذ مالیاتهای سنگین از جمله مشکلاتی است که گریبان گیر این قشر فداکار شده است و تعدادی از تعاونیها به دلیل معوقات مالیاتی ممنوع الخروج شدند.
اسعدزاده با بیان اینکه کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش یکی دیگر از مشکلات مرزنشینان است، افزود: این قشر سرمایه کافی ندارد و بانک ها هم متاسفانه به پرداخت تسهیلات مناسب به تعاونیهای مرزنشینان نیستند.
به گفته وی متاسفانه سرمایه گذاران بخش خصوصی چون با ضرر روبه رو میشوند رغبتی برای سرمایه گذاری در حوزه مرزنشینان نشان نمیدهند.
رئیس اتحادیه مرزنشینان خراسان جنوبی با تاکید بر اینکه کالاهای سهمیه مرزنشینان استان با نیاز واقعی آنان تناسب ندارد، تصریح کرد: باید استانها به تناسب نیاز مرزنشینان کالاهایی درخواست کنند و در شورای ساماندهی مبادلات مرزی تصویب شود.
اسعدزاده با اشاره به اینکه در سال 95 مصوبه ای توسط هیئت دولت تصویب و ابلاغ شد که ریشه مرزنشینان را زد، گفت: این مصوبه اقلام و سهمیه ای ارزی مرزنشینان و معافیت مالیلاتی آنان را تقلیل داد که این موارد موجب شده تا واردات مرزنشینان مقرون به صرفه نباشد.
وی به مشکل عدم مشمولیت برخی از مردم در حوزه مرز اشاره کرد و بیان داشت: متاسفانه هنوز تعاون به معنای واقعی در کشور فرهنگ سازی نشده و باید همگان در راستای توسعه تعاون و فرهنگ آن تلاش کنیم.
اسعدزاده با بیان اینکه سال گذشته تمام دوره های آموزشی مورد نیاز تعاونیهای زیر مجموعه اتحادیه مرزنشینان را برگزار کردیم، افزود: بر عملکرد تعاونیهای مرزنشینان نظارت میشود و برای واگذاری خدمات در بازارچه های مرزی پیگیریهای انجام شده است.
وی از پیگیری برای بازگشایی بازارچههای استان خبر داد و ادامه داد: همچنین استفاده از انرژی خورشیدی، پرورش بز سانن، پرورش شتر مرغ، احیای صنعت خلاقیت و تولید صنایع دستی و احیای روش های سنت زیستی از جمله برنامه های در دستور کار است.
نظر شما