به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «zawya»، طرح بلندپروازانه چین برای بازسازی جاده های قدیم ابریشم برای دوره معاصر فرصت بی سابقه ای را برای شکوفایی و رشد نجومی اقتصاد اسلامی به وجود آورده است.
طرح «جاده و کمبرند» که برای اولین بار از سوی «شی جینپینگ»، رئیس جمهور چین در سال 2013 میلادی معرفی شد یک پروژه تریلیون دلاری برای ساخت سیستمی برای متصل کردن جاده ها،ریل ها،پل ها،بنادر،تاسیسات نفتی و گازی،شبکه های تامین برق و دیگر زیرساخت هایی است که برای تقویت روابط تجاری چین با اتحادیه اروپا،آسیای جنوب شرقی،آفریقا و مناطقی که بین آنها وجود دارد،مورد استفاده قرار می گیرد.
«کمربند اقتصادی راه ابریشم» به عنوان یک مسیر تجاری خواهد بود که چین و اروپا را از طریق روسیه و آسیای مرکزی به هم متصل می کند. این در حالی است که راه ابریشم دریایی قرن بیست و یکم شبکه ای از بنادر مدرن را به وجود می آورد که چین و آسیای جنوب شرقی را به اروپا و آفریقا متصل می کند.
طرح «جاده و کمربند» بیشتر از اینکه یک پروژه صرفا چینی باشد یک طرج چند ملیتی است که بیش از 60 کشور اعلام آمادگی برای مشارکت در آن را کرده اند و بسیاری از آنها هم کشورهای مسلمان هستند.
چین دو موسسه را برای تامین مالی پروژه های راه ابریشم راه اندازی کرده است:صندوق راه ابریشم چینی و بانک چند ملیتی سرمایه گذاری زیرساختی آسیا.
کشورهای عضو بانک چند ملیتی سرمایه گذاری زیرساختی آسیا در وب سایت خود نوشت که هدفش بهبود نتایج اقتصادی و اجتماعی در آسیا و فراتر از آن است و مدل عملیاتی آن هم «خشم شوید،تمیز کنید و سبز کنید» می باشد. این با اهداف محیط زیستی و اجتماعی اقتصاد اسلامی هماهنگی دارد و در حالی که این بانک به دنبال سرمایه گذاری برای به ثمر رساندن پروژه هایش است،ابزار اقتصاد اسلامی مانند صکوک یا اوراق قرضه اسلامی می تواند برای چنین پروژه هایی به طور چشمگیر مورد استفاده قرار بگیرد.
دوبی به دنبال آن است که تبدیل به مرکز اصلی اقتصاد اسلامی برای طرح «جاده و کمربند» شود. در همین راستا دانشگاه «حمدان بن محمد» واقع در دوبی کنفرانسی را با موضوع اقتصاد اسلامی و طرح «جاده و کمربند» ترتیب داده است که در سال جاری میلادی در چین برگزار می شود. این کنفرانس با حمایت مرکز توسعه اقتصاد اسلامی دوبی، وزرات اقتصاد امارات و باشگاه اقتصاد اسلامی چین برگزار می شود.
علاوه بر کشورهای مسلمان که در این پروژه شرکت می کنند، جمعیت مسلمان چین هم بسیار مشتاق به ارائه تکنیک های اقتصاد اسلامی برای ایجاد ارتباط میان چین و دیگر کشورهای اسلامی هستند.
اولین موسسه غیر دولتی که برای پیشرفت همکاری های اقتصاد اسلامی میان چین و دیگر کشورهای اسلامی تاسیس شد «جامعه اقتصاد اسلامی» بود. این موسسه در سال 2014 میلادی توسط یک مسلمان چینی که در مالزی اقتصاد اسلامی می خواند، تاسیس شد. پس از آن هم باشگاه اقتصاد اسلامی چین که در سال 2015 میلادی در «هنگ کنگ» به ثبت رسید، تاسیس شد.
نظر شما