به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، رضا کابلی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان زنجان امروز(16 مرداد) در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: کمبود منابع آب و شرایط نزولات جوی و کاهش بارندگی، برداشت بی رویه از منابع زیرزمینی، چاه های غیرمجاز و تاسیسات فرسوده موجب شده است تا استان زنجان، در لیست استان های بحران دار قرار دهد.
وی با اشاره به اینکه 121 روستای استان زنجان دچار بحران آب هستند و تلاش می شود مشکل این روستاها با تامین آب سیار حل کرد، گفت: این شرکت برنامه مدون و شفافی برای حل معضل آب در این روستاها دارد.
این مقام مسوول با یادآوری اینکه رسانه ها تقش اثرگذاری در اطلاع رسانی و حوزه آب دارند خاطرنشان کرد: با اطلاع رسانی درست به مردم بسیاری از مشکلات مردم حل می شود.
به گفته کابلی، در استان زنجان آب شرب مردم از طریق جذب به موقع اعتبارات عمرانی قالب حل است ولی به جهت بحران اقتصادی حاکم بر کشور اعتبارات کفاف حل مشکل آب روستایی را نخواهد داد.
وی با اشاره به اینکه از سال 92 سرمایه گذاری بخش خصوصی برای تامین آب شرب مردم در روستاها در دستور کار قرار گرفت، گفت: در این صنعت با توجه به پراکنده بودن تاسیسات شرکت شاهد عدم رقبت سرمایه گذاران شده است؛ از اینرو تنها راه مشارکت خیرین و مردمی است.
این مقام مسوول با یادآوری اینکه کیفیت آب یکی از اولویت های شرکت است، تصریح کرد: با توجه به ماموریت های ابلاغی شرکت، این شرکت تامین آب شرب سالم به مشترکین را در دستور کار خود قرار داده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان زنجان یکی از سیاست های شرکت را تامین آب شرب سالم به مردم روستایی خواند و گفت: 595 روستا با 104 هزار مشترک در استان زنجان تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب روستایی است.
وی با اشاره به اینکه به جهت بالابودن هزینه های انشعابات، براساس خط مشی ابلاغی از سوی دولت، اولویت بندی برای آبرسانی به روستاها و ارائه خدمات انجام می شود، گفت: 88.5 درصد از جمعیت روستایی تحت حمایت این شرکت هستند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان زنجان شاخص بهره مندی استان زنجان را 81.8 درصد خواند و افزود: روستاها براساس میزان فرسودگی به سه سطح یک تا سه تقسیم بندی می شوند.
وی با بیان اینکه 720 منبع تامین شامل قنات، چشمه و چاه وجود دارد که هرسه منبع پایداری محسوب نمی شود، افزود: 332 حلقه چاه و 387 چشمه و قنات در استان زنجان وجود دارد که تحت تاثیر شرایط جوی مواجه است که در سنوات اخیر با افت سطح آب این منابع مواجه هستیم.
کابلی به آبرسانی سیار با تانکرهای آب در برخی از روستاها اشاره کرد و گفت: این شرکت خود تانکر آب ندارد و از همراهی آتش نشانی و سپاه برای آبرسانی سیار به روستاها استفاده می کند.
این مقام مسوول خاطرنشان کرد: تعداد مخازن آب استان 591 باب با ظرفیت 81 هزار و 550 هزار مترمکعب و 102 هزار فقره انشعاب است.
وی میزان خطوط خط انتقال را 2435 کیلومتر و میزان شبکه توزیع را ۳۱۷۸ کیلومتر خواند و گفت: تعداد ایستگاه های پمپاژ آب 357 باب با ظرفیت118 مترمکعب است.
کابلی با بیان اینکه به دنبال جمع آوری انشعابات غیرمجاز در روستاها هستیم، افزود: امسال طبق برنامه ریزی انجام شده 2 هزار انشعاب غیرمجاز جمع آوری شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان زنجان با بیان اینکه در سه ماهه نخست امسال 300 فقره انشعاب غیرمجاز در استان جمع آوری شده است، افزود: در صورت جمع آوری تمام انشعابات غیرمجاز می توان بحران آب را کنترل کرد.
وی تعویض کنتورهای خراب در استان را یکی دیگر از عوامل کنترل بحران آب خواند و گفت: از 102 هزار کنتور آب موجود، 10 تا 15 هزار کنتور خراب است.
این مقام مسوول به کاهش 50 درصدی میزان هدررفت آب در مقایسه با سال 95 اشاره کرد و گفت: در سال گذشته 641 هزار و 221 مترمکعب کاهش هدررفت آب به روش های مختلف داشتیم.
کابلی به کاهش 15 درصدی انرژی مصرفی آب در ایستگاه های پمپاژ اشاره کرد و گفت: در هفته وقف امسال کنفرانس خیرین آب را با حضور 150 خیری تشکیل می شود و از شماره حساب خیرین آب رونمایی خواهد شد.
به گفته مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان زنجان، آبرسانی به 218 روستا با مشارکت های مردمی آغاز شده است، که از این تعداد 141 روستا پایان رسیده و 35 روستا در استان اجرا می شود.
وی افزود: آبرسانی به 218 روستا با اعتبار 29 میلیارد تومان برآورد شده است که سهم مشارکت شرکت آب فاضلاب روستایی استان 14 میلیارد تومان، مشارکت های مردمی 50 درصد و مابقی از اعتبارات دولتی تامین می شود.
نظر شما