به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور در نشست مشترک با فعالان سازمان های مردمنهاد که صبح امروز دوشنبه 15 مرداد در وزارت کشور برگزار شد، گفت: یک جامعه را نمی توان به وسیله یک هیئت حاکمه منتخب اداره کرد بلکه همه باید با کمک هم یک جامعه را اداره کنیم و برای همین است که جامعه در فرآیند تحول خودش به سازوکاری که مردم در آن نقش آفرین باشند، تصمیمساز و تصمیمگیر باشند باید برسد.
وی اظهار داشت: در حوزه سیاست و احزاب هیچ کشوری با نظام دموکراتیک بدون احزاب تدبیر مناسبی برای اداره خود ندارد و هیئت حاکمه نیاز به گردش نخبگان، تعامل و تبادل اطلاعات کارشناسی و نظارت دارد و اگر کسی بگوید احزاب در جامعه نباشند یا از روی جهل یا از روی نخوت و تکبر است.
رحمانی فضلی بیان کرد: در حوزه اجتماعی ما با موضوعی به نام سمن ها و ان جی اوها مواجه هستیم که به صورت سنتی در کشورمان آنها را داشته ایم. اگر کسی فکر کند جامعه بزرگ ایران را می توان بدون تکیه گاه مردمی اداره کرد، اشتباه فکر کرده است؛ اعتقاد من و مشارکت مردم باید تبدیل به ایمان و باور شود و اگر این اتفاق بیفتد دیگر نیازی نیست که مردم به دنبال ما مسئولان باشند بلکه ما مسئولان هستیم که از مردم در همه موارد کمک می خواهیم.
رحمانی فضلی با تاکید بر اینکه اعتقاد مردم و مشارکت آنها هنوز تبدیل به یک باور نشده است، گفت: در حال حاضر 234 تا 235 حزب در کشور داریم و این احزاب باید در طول 40 سال گذشته مسیر 200 ساله را طی می کردند و در قدرت و اداره کشور سهیم می شدند.
وی اضافه کرد: اگر من به عنوان وزیر کشور نتوانستم موفق باشم باید منصفانه مورد نقد مردم قرار گیرم و اگر نماینده ای 4 سال در مجلس باشد باید مورد نقد و نظارت ان جی اوها و مردم قرار گیرد.
وزیر کشور با اشاره به نقش و تاثیرگذاری مهم ان جی اوها و سمن ها در کشور بیان کرد: این انتظار که دولت و حاکمیت دست شما را بگیرد و راه ببرد، اشتباه است؛ 40 سال از انقلاب گذشته است چرا ما دولت را ول نمی کنیم یا اینکه چرا دولت ما را ول نمی کند؟ چرا باید از نان سنگکی که در سفره مردم وجود دارد یا تنظیم روابط خارجی را دولت هدایت کند؟ کجای اینگونه دولت ها در دنیا وجود دارد؟
وی با بیان اینکه ما عقبافتادگی تاریخی نسبت به تعریف دولت داریم، گفت: قطعا تقسیم وظایف در کشور باید به گونه ای باشد که زمینه ساز و بسترساز اعتبار و رشد ان جی اوها باشد اگر ان جی اوهای ما در حال حاضر قانون ندارند این ضعف بزرگی است که باید رفع شود.
رحمانی فضلی با اشاره به زلزله کرمانشاه تاکید کرد: در این زلزله چیزی که به خوبی مشاهده می شد این بود که ما از منظر مشارکت مردم ضعف داریم، در این زلزله ان جی اوهای ما اگر به صورت سازماندهی شده عمل می کردند و به صورت ملی در سراسر کشور عضو داشتند قطعا می توانستند بزرگترین کمک ها را به زلزله زدگان انجام دهند.
وی اضافه کرد: بیشترین اتهامات را متوجه دولت کردند آن هم به این دلیل که امور به گونه ای نبود که مردم مشارکت کنند، اگر مردم کمک هایی را که زیاد نیز بود به ان جی اوها می دادند قطعا ما می توانستیم در زلزله کرمانشاه با سرعت بیشتری کمک رسانی و امدادرسانی را انجام دهیم اما چون مردم خودشان شخصا می خواستند وارد شوند لذا این موضوع باعث ازدحام در جاده های منتهی به مناطق زلزله زده و همچنین شهر سرپل ذهاب شد و خود همین ازدحام مشکلاتی را ایجاد می کرد.
وزیر کشور با بیان اینکه دولت ها می آیند و می روند اما آنچه می ماند حکومت و مردم است، گفت: در حال حاضر در کشور مشکل آب بسیار جدی است امسال حداقل 20 اعتراض و درگیری در سراسر کشور در موضوع آب داشتیم اما می بینیم در بحث آب هیچ نهضت و جریان مردمی یا ان جی او و تشکلی برای آموزش به مردم در بهینه سازی مصرف آب وارد نشده است.
وی با بیان اینکه مردم الگوساز و فرهنگ ساز هستند، گفت: تا زمانی که فکر می کنیم مردم کاره ای نیستند مشکلی حل نمی شود، ما باید مردم را وارد کار کنیم و ایمان و باور داشته باشیم که کارها را می توانیم با مشارکت مردم پیش ببریم.
رحمانی فضلی اظهار داشت: سال گذشته دولت توانست 730 هزار نفر افغانی را از سراسر کشور با احترام جمع کند و به سمت مرزهای افغانستان هدایت کند، جمع کردن و اعزام هر کدام از این افراد پنج روز به طور متوسط طول می کشید و هزینه هر روز برای هر نفر چه از لحاظ بهداشت چه خورد و خوراک و حمل و نقل متوسط 20 هزار تومان بود، ببینید همین کار تا چه اندازه برای دولت هزینه داشت ولی اگر ان جی اوها در این بحث به ما کمک می کردند قطعا کم هزینه تر این کار را انجام می دادیم.
نظر شما