به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مرغ یکی از فرآورده های پروتئینی در سبد غذایی اصلی مردم محسوب می شود. قیمت این فرآورده پروتئینی در چند روز اخیر با نوسانات زیادی روبرو شده است و از مرز 10 هزار تومان عبور کرده و به 11 تا 12 هزار تومان نزدیک شده است. قیمت این فرآورده پروتئینی در استان های دیگر کشور نیز تا حد زیادی با همین میزان افزایش روبروست.
بنابراین گزارش، حمید ورناصری، مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور در مورد تغییر قیمت مرغ نیز در برنامه گفتگوی ویژه خبری اعلام کرده است که " 16.5 درصد قیمت تمام شده گوشت مرغ متاثر از بازارهای جهانی است و حدود 75 درصد قیمت تمام شده مرغ هزینه تغذیه و 90 درصد آن نیز مربوط به ذرت و کنجاله سویا است. 95 درصد کنجاله سویا و بیش از 50 درصد ذرت وارداتی و قیمت آن بر اساس قیمت جهانی مشخص می شود. این دو نهاده 67 درصد قیمت تمام شده مرغ را تشکیل می دهند و در سه ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته قیمت جهانی کنجاله سویا 31 درصد، ذرت 33 درصد و جو 34 درصد افزایش قیمت داشته اند. همچنین علاوه بر بازار جهانی قیمت ارز اختصاص یافته نیز برای خرید نهاده ها بر قیمت تمام شده مرغ تاثیر خود را بر جای گذاشته است."
همچنین رضایی، معاون وزیر جهاد کشاورزی نیز با اشاره به اینکه قیمت مرغ در دو ماه ابتدای سال نسبت به هزینه های تولید آن پایین بوده است به فارس گفته است: "شرکت پشتیبانی امور دام روزانه یک هزار تن گوشت مرغ را از مرغداران خریده و آن را منجمد کرده تا برای روزهایی که ممکن است قیمت بسیار بالا رود آن را روانه بازار کنند و دخالت دولت در جهت تنظیم بازار است نه اینکه با قیمت دستوری بازار را برهم زند. در دو ماهه اردیبهشت و خرداد ذخایر شرکت پشتیبانی امور دام به اندازه کافی تقویت شده و بازار در شرایط متعادلی بسر می برد و قیمت تمام شده مرغ مشخص شده است اما نباید فراموش کرد که باید تولید را نیز تنظیم کنیم یعنی نه آنقدر مازاد تولید داشته باشیم که قیمت در بازار کاهش یابد و نه کاهش بی رویه تولید. تولید گوشت مرغ در کشور بالاتر از نیاز داخلی است. نهاده های صنعت مرغ و گوشتی از جمله ذرت و سویا وارداتی است که با تغییرات ارزی خواسته یا ناخواسته در کشور اتفاق افتاده که طبعا اثراتی در بازار را در پی داشته است."
نظر شما