ضعف مستندسازی فرهنگی/ پیوند فرهنگ با اقتصاد برای دستیابی به توسعه پایدار

کارگاه آموزشی نقش دستگاه های اجرایی در توسعه با تاکید بر پیوند توسعه فرهنگی و توسعه اقتصادی برای دستیابی به توسعه پایدار امروز(۱۱ مرداد) در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، مدیرکل فرهنگ وارشاد اسلامی استان زنجان در این کارگاه با اشاره به تنوع بخش فرهنگی و اذعان به اینکه ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی به نیاز خودشکوفایی مردم به عنوان بخشی از اجتماع پاسخ می دهند، اظهار کرد: بالفعل کردن استعدادهای فرهنگی و هنری افراد جامعه از وظایف این اداره است.

 

فاطمه کرباسی با اشاره به اینکه صیانت و پاسداری از مباحث فرهنگی و هنری از منظر ایرانی و اسلامی و انتقال آن به نسل آینده از دیگر وظایف این اداره است، خاطرنشان کرد: زمانی که امکان تنفس فرهنگی در سیاست دولت های روی کار آمده برای مردم فراهم شد خود را به شکل نشاط و سرمایه اجتماعی و زمانی که فراهم نشد به شکل فعالیت های فرهنگی و هنری زیرزمینی نشان داد.

 

این مقام مسوول با یادآوری اینکه برای توسعه پایدار بایستی امکان تخصصی عمل کردن در دستگاه های فرهنگی فراهم شود، گفت: کشف استعدادهای هنری، تامین نیازهای مادی هنرمندان در کنار فعالیت های فرهنگی و هنری و رشد فضائل اخلاقی و مقابله با فرهنگ بیگانه در کشور از دیگر وظایف متولیان فرهنگی این اداره است.

 

کرباسی با یادآوری اینکه انتظار اثرگذاری کوتاه مدت فعالیت های فرهنگی موجب عدم دستیابی به توسعه پایدار می شود، افزود: زنده نگه داشتن فرهنگ و هنر تاریخی از وظایف متولیان فرهنگی این اداره است.

 

مدیرکل دفتر آموزش و توسعه استانداری زنجان هم در این کارگاه به تصویب تشکیل کارگاه های آموزشی مدیران دستگاه های اجرایی با عنوان «مدیر در نقش مربی» در جلسه شورای برنامه ریزی استان اشاره کرد و گفت: در اینصورت مدیران به عنوان مربی در سازمان ها ایفای نقش می کنند.

 

حسنی گفت: در تحقیقی که سال 2004 از سوی دکتر فاضلی در بین 30 شهر کشورهای اروپایی انجام شد، مولفه های وجود کارمندان موفق، وجود مدیر مدبر و با تدبیر و آموزش به عنوان مولفه های اثرگذار در توسعه شهرها استخراج گردید.

 

وی با اشاره به اینکه داشتن خلاقیت و نوآوری در کارکنان یک سازمان، وجود مدیری با تدبیر برای اجرای اهداف سازمان و سازمان های یادگیرنده موجب توسعه پایدار در این شهرها شده است، گفت: در کشورهای توسعه یافته انسان در اولویت است و تا زمانی که نیروی انسانی اراده نکند هیچ توسعه ای رخ نمی دهد.

 

این مقام مسوول با یادآوری اینکه یکی از وظایف مرکز پژوهش های توسعه و آینده نگری برگزاری دوره های آموزشی است، گفت: پیوند توسعه فرهنگی و اجتماعی با توسعه اقتصادی زمینه ساز توسعه پایدار در جوامع می شود.

 

حسنی با اشاره به اینکه در عصر حاضر توسعه اقتصادی نمی تواند پاسخگوی نیازهای جامعه باشد، گفت: بایستی توسعه فرهنگی و اجتماعی همراه با توسعه اقتصادی اتفاق بیفتد تا به توسعه پایدار دست یافت.

 

مدیرکل دفتر آموزش و توسعه استانداری زنجان در بخش دیگری از سخنان خود به مستندسازی فرهنگی در این اداره اشاره کرد و گفت: با توجه به سابقه طولانی استان در ادبیات و فرهنگ، به دلیل عدم مستندسازی، چیزی برای ارائه به نسل های آینده نداریم.

کد خبر 719612

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha