محمد مطهریفر، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی، در گفتگو با خبرنگار شبستان زبان هنر را گویاترین و با نفوذترین زبان دانست و گفت: هنر دست، هنر قلم، هنر زبان، خلاقیت و سینما بهترین ابزار برای ترویج فرهنگ رضوی است چرا که در سایه هنر بسیاری از امور برای مخاطبان جالب و جذاب میشود.
وی با بیان اینکه ارزشها و باورهای دینی تأثیر بسیار شگرفی بر گسترش هنر داشتهاند، گفت: در این میان جایگاه ویژه و شخصیت رئوف امام رضا(ع)، هنرمندان متعهد را از عمق وجود تحت تأثیر قرار داده و این امر منجر به پدید آمدن آثاری شاخص و ماندگار در این حوزه میشود.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی، ادامه داد: در عصر حاضر که ارتباطات فرهنگی رو به افزایش است و فرهنگ تأثیر عمیقی بر موضوع و شیوه ارتباطات دارد، برگزاری جشنوارههای فرهنگی و هنری با مضامین دینی نقش تأثیرگذاری در ترویج باورها و ارزش ها دارد.
مطهریفر، پیرامون ارتقائ سطح علمی علاقهمندان به امام رضا(ع) به ویژه هنرمندانی که در این زمینه فعالیت میکنند، گفت: حمایت از تولیدات فاخر، جذاب و مؤثر هنری و فرهنگی رضوی قطعاً میتواند به ترویج این فرهنگ با ارزش مدد کند.
وی گفت: برپایی کارگاههای آموزشی و علمی برای شرکتکنندگان یکی از راههای رسیدن به نتیجه دلخواه که همان ترویج فرهنگ رضوی در جامعه است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی، گفت: مطمئناً اگر نسل جوان ما با الگوهایی چون حضرت علیبن موسیالرضا(ع) و عظمت جنبههای الهی و معنوی و علمی ایشان آشنا شوند، بسیاری از معضلات فکری و فرهنگی ما مرتفع خواهد شد که باید در این راه تلاش بسیاری صورت پذیرد.
وی علاوه بر برگزاری جشنواره، فراهم آوردن امکانات برای جذب توریست در مشهد را از دیگر راهکارها برای ارتقا فرهنگ رضوی عنوان و تصریح کرد: لازمه ترویج فرهنگ رضوی این است که علاوه بر در نظرگرفتن شرایط داخل کشور، تدابیر و امکاناتی برای گسترش مفاهیم اهل بیت(ع) به ویژه امام رضا(ع) در خارج از کشور نیز فراهم شود.
وی گفت: در شرایطی که دشمنان به عناوین گوناگون به ویژه با استفاده از ابزار رسانه از هیچ ترفندی برای ضربهزدن به نظام اسلامی و آرمانهای آن دریغ نمیکنند، باید با استفاده از ظرفیت رسانههای گروهی و گسترش فرهنگ و تعالیم اسلامی از جمله معارف رضوی در مسیر خنثیسازی این توطئهها گامهای اساسی برداشت.
مطهریفر تصریح کرد: همانگونه که همه میدانیم، نقش حقیقی رسانهها روشنگری و آگاهیبخشی بوده و این در موازات رسالت انبیاء و ائمه اطهار(ع) است و چه بسا این مورد جایگاه اصحاب رسانه را در افکار عمومی به ویژه در جوامع دینی سختتر نیز میکند.
وی تأکید کرد: رسانهها در ترویج معارف اسلامی نقش معجزه آسایی دارند چرا که یادگیری از طریق رسانهها اثری ماندگار بر ذهن و افکار افراد میگذارد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی، اضافه کرد: از آنجا که رسانه با تمام آمار جامعه اعم از کوچک و بزرگ در ارتباط هستند، میتوانند نقش بهسزایی در فرهنگ رضوی داشته باشند همانطور که امام خمینی(ره) رسانهها را یک دانشگاه دانسته است.
مطهریفر، تأکید کرد: فضاسازی بیش از پیش رسانهها در زمینه فرهنگسازی شنیداری، دیداری و گفتاری سبب ایجاد جریان سالم و جهتدهنده در نهادینهشدن فرهنگ و مبانی دینی می شود.
وی در خصوص ضرورت الگوگیری هنرمندان از شخصیت امام رضا(ع)، گفت: از آنجا که خداوند بهترین الگو در قرآن را پیامبر(ص) معرفی کرده، لازم است هنرمندان برای پیشبرد اهداف خود از امامان الگو بگیرند چرا که الگوگیری از شخصیت امامان در مسیر شناخت معرفتی ائمه میتواند مؤثرترین گام در راه کسب موفقیت و کمال باشد.
مطهریفر تصریح کرد: امام رضا(ع) الگویی قابل بهرهبرداری در تمامی عرصههاست که آشنایی با این وجود میتواند به عنوان محرکی در زندگی شخص باشد.
وی با اشاره به اینکه شخصیت امام رضا(ع) الگویی کامل برای هنرمندان است، گفت: ائمه اطهار(ع) در همه زمینهها میتوانند به عنوان الگویی برای هدایت بشر باشند و برای همین طبیعی است هنرمندی که بخواهد آثارش ماندگار شود و جاذبه بیشتری را در مخاطب ایجاد کند، باید نهایت الگوگیری از شخصیت امامان به ویژه امام رضا(ع) را سرلوحه کار خود قرار دهد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی، در پاسخ به سؤال ضرورت برگزاری جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) در ترویج فرهنگ رضوی گفت: جشنواره امام رضا(ع) فرصتی مناسب برای معرفی شخصیت امام به جهانیان است چرا که امام رضا(ع) تنها مربوط به ایران و ایرانی نیست.
وی ادامه داد: امام رضا(ع) الگویی کامل برای تمامی جهانیان است که باید معرفی شود و برگزاری این جشنواره بهانه خوبی برای معرفتبخشی نسبت به شخصیت امام(ع) است.
مطهری فر، خاطر نشان کرد: جشنواره بینالمللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) جایگاه ممتازی در عرصه فرهنگ و هنر کشور دارد لذا ضروری است که با استفاده از نظرات مردم، نوآوری، برگزاری منظم و دقیق جشنواره و افزایش گستره آن به ترویج فرهنگ رضوی کمک شایانی کرد.
پایان پیام/
نظر شما