مدیریت درست تحریم زمینه پیشرفت را فراهم می‌کند/پیاده‌سازی اقتصاد دانش بنیان نیازمند اراده ارکان نظام است

رییس جهاد دانشگاهی گفت: در شرایط تحریم می‌توانیم پیشرفت کنیم به شرطی که تحریم را درست مدیریت کنیم و هزینه تحریم را بر دوش تولیدکننده و پژوهشگر نگذاریم.

به گزارش خبرنگار شبستان، سید حمیدرضا طیبی، در نشست خبری به مناسبت سی و هشتمین سالگرد تأسیس جهاد دانشگاهی با اشاره به دستاوردهای یکساله جهاد دانشگاهی گفت: در حوزه فرهنگی فعالیت ما در زمینه ارتقای هویت ملی، ایرانی و اسلامی دانشجویان در قالب برگزاری اردوهای ایران مرز پرگهر بوده است.

 

رییس جهاد دانشگاهی با اشاره به برگزاری 2500 اردوی دانشجویی در قالب اردوهای ایران مرز پرگهر افزود: برگزاری دوازدهمین همایش علمی فرهنگی خلیج فارس، برگزاری مسابقات ملی مناظره دانشجویی با رویکرد توسعه فرهنگ سیاسی اجتماعی، اهدای هفتمین آیین تندیس فداکاری و برگزاری سومین همایش ملی انقلاب اسلامی از نظریه تا عمل از مهمترین فعالیت های جهاد در حوزه فرهنگی است.

 

وی برگزاری ششمین دوره مسابقات قرآن دانشجویی با رویکرد توسعه فرهنگ دینی را از دیگر برنامه های جهاد دانشگاهی عنوان کرد و گفت: در راستای تشویق فعالیت های فناورانه و کارآفرینی بیست و چهارمین جشنواره کتاب دانشجویی و شانزدهمین دوره پایان نامه دانشجویی را برگزار کردیم.

 

طیبی با اشاره به فعالیت های پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی گفت: افتتاح کارخانه بزرگ تولید سلول های بنیادی انسانی با سرمایه گذاری ستاد اجرایی فرمان امام، دستیابی به دانش تولید سلول های بنیادین زمینه ساز درمان پارکینگسون،‌ دستیابی به دانش تولید جنین مرغوب دام با جفت دلخواه از جمله دستاوردهای پژوهشگاه رویان است.

 

وی افزود: تولید آنتی بادی های اختصاصی برای بیماری های دام، انجام پژوهش، تشخیص زودرس بیماری سرطان در پژوهشگاه ابن سینا، تولید آزمایشگاهی داروی آرتمی و توسعه فناوری محصولات پیشرفته سلولی از دیگر فعالیت های پژوهشگاه رویان در سال جاری می باشد.

 

طیبی با اشاره به دستاوردهای جهاد دانشگاهی در زمینه فنی و مهندسی خاطرنشان کرد: راه اندازی خط تولید مته های حفاری سه دندانه ای، تکمیل، نصب و بهره برداری از پروژه مبدل فرکانسی موتورهای الکتریکی مورد استفاده در کارخانجات سیمان و ذوب آهن، طراحی و ساخت تاسیسات نمک زدایی از نفت از اقدامات جهاد دانشگاهی در بخش فنی مهندسی است.

 

رییس جهاد دانشگاهی افزود: دانش فنی جداسازی آب و آب نمک از نفت را به دست آورده ایم و در زمینه رفع آلودگی های نفتی نیز به دانش استفاده از باکتری های نفت خوار دست یافته ایم.

 

وی افزود: طراحی ساخت فرستنده دیجیتال روستایی، دانش تولید کربن اکتیو با استفاده از قیر طبیعی، دانش فنی تولید و پرورش تور ماهی در قفس و بازیابی فلزات گرانبها از زباله های الکتریکی با ظرفیت دو تن از دیگر اقدامات جهاد دانشگاهی در بخش فنی و مهندسی است.

 

طیبی با اشاره به دستاوردهای جهاد دانشگاهی در حوزه علوم انسانی گفت: در حوزه علوم انسانی فعالیت های بزرگ و ملی انجام داده ایم که از آن جمله می توان به توانمندسازی سکونتگاه های غیررسمی اشاره کرد.

 

به گفته رییس جهاد دانشگاهی، شناسایی موانع کسب و کار شرکت های دانش بنیان و پیمایش ملی خانواده از دیگر اقدامات این نهاد در سال جاری بوده است.

 

وی در خصوص دستاوردهای جهاد دانشگاهی در زمینه اشتغال و کارآفرینی گفت: شناسایی افراد مستعد، سازماندهی و حمایت از کارآفرینان، تدوین و هدایت شغلی، تشویق دانشجویان به کارآفرینی، راه اندازی مرکز تربیت مدیران راهبردی جهاد و تاسیس پارک علوم و فناوری های نرم، اجرای طرح بومی سازی و تولید آموزش زبان انگلیسی، طراحی و آماده سازی مجموعه ای در قالب هشت جلد کتاب برای آموزش زبان انگلیسی و راه اندازی دانشکده علوم پزشکی فناوری های نوین از اقدامات جهاد در سال جاری است.

 

طیبی با اشاره به مشکلات پیش روی جهاد دانشگاهی گفت: اراده و پیشرفت دانش بنیان در همه ارکان نظام به صورت جدی شکل نگرفته است و پیش نیاز تحقق این امر ثبات سیاسی در کشور و رسیدن به یک وفاق ملی بین سیاسیون کشور می باشد چرا که با ثبات سیاسی می توانیم برنامه ریزی کنیم و برای سرمایه گذاری به ثبات اقتصادی و محیط امن نیاز داریم.

 

رییس جهاد دانشگاهی تاکید کرد: تامین منابع مالی برای رقابت در دنیا، تصحیح قوانین کسب و کار، دانش بنیان و خودباوری مدیران، اصلاح نظام نوآوری از جمله مسایلی است که جهاد دانشگاهی با آن مواجه هست.

 

طیبی ادامه داد: اگر بخواهیم اقتصاد کشور دانش بنیان شود و اقتصاد متکی بر تولید ملی داشته باشیم مدیران باید دانش بنیان و خودباور باشند در غیر این صورت در پیاده سازی اقتصاد دانش بنیان دچار مشکل خواهیم شد.

 

رییس جهاد دانشگاهی تاکید کرد: توسعه باید در شرایط غیر تحریم رخ دهد اما در شرایط تحریم نیز می توانیم پیشرفت کنیم به شرط اینکه تحریم را درست مدیریت کنیم و هزینه تحریم را بر دوش تولیدکننده و پژوهشگر نگذاریم.

 

 

کد خبر 718996

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha