۷۱ هزار تن گندم در استان سمنان ذخیره‌شده است

مدیرکل جهاد کشاورزی استان سمنان، بابیان اینکه درزمینهٔ کالاهای اساسی کمبودی در استان وجود ندارد، گفت: ۷۱هزار تن گندم در انبارهای استان ذخیره‌شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان وبه نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان سمنان، سید حسن میرعماد با بیان اینکه کالاهای اساسی به‌اندازه نیاز بازار در انبارهای استان سمنان موجود بوده و نباید نگرانی در این زمینه داشت، تأکید کرد: ۷۱هزار تن گندم در کنار ۹۲۰ تُن گوشت مرغ، دو هزار تُن ذرت و چهار هزار تُن جو در انبارهای استان ذخیره‌شده است.

 

وی بابیان اینکه در مقوله تخم‌مرغ و مرغ نیز تولید مازاد بر مصرف وجود دارد، افزود: ۷۰ درصد تولید تخم‌مرغ استان مازاد بر مصرف و به خارج از استان صادر می‌شود.

 

مدیرکل جهاد کشاورزی درباره تولید محصولات باارزش افزوده بیشتر در حوزه کشاورزی استان نیز، توضیح داد: کشت زعفران در استان یکی از مسائلی است که در سال‌های اخیر نگاه ویژه‌ای به آن وجود داشته و همچنین افزایش سطح زیر کشت آن در برنامه‌ای مدون، دیده شده است.

 

میرعماد با بیان اینکه از ابتدای سال۸۸ تنها ۶۷ هکتار اراضی استان تحت کشت زعفران بود حال آنکه تا پایان سال ۹۵ این میزان به ۲۲۱ هکتار افزایش یافت، تاکید کرد: کشت این محصول کم آب‌بر اما با ارزش افزوده بالا هم اکنون در ۲۵۰ هکتار اراضی استان صورت می گیرد.

 

وی افزود: به دلیل وجود بارندگی اندک در استان سمنان و خشکسالی فراوان، کشت گیاهان دارویی، زغفران، عناب و گل محمدی در دستور کار قرار دارد.خربزه استان سمنان به ۶ کشور اروپایی صادر می‌شود.

 

خربزه استان سمنان به شش کشور اروپایی صادر می‌شود

مدیر زراعت جهاد کشاورزی استان سمنان بابیان اینکه چهار هزار و ۸۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی استان زیر کشت خربزه است، گفت: خربزه رقم زرد جلالی به شش کشور اروپایی صادر می‌شود.

 

ابوالفضل شاه‌مرادی بابیان اینکه خربزه از استان سمنان به شش کشور اروپایی صادر می‌شود، ابراز داشت: صادرات رقم زرد جلالی یا زرد ارگون به میزان یک هزار و ۷۰۰ تن و به ارزش چهار میلیون دلار است.

 

وی بابیان اینکه ۹ رقم خربزه در استان سمنان تولید می شود، افزود: چهار هزار و ۸۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی استان سمنان زیر کشت خربزه قرار دارد که پیش‌بینی برداشت ۱۵۰ هزار تن خربزه چندان دور انتظار نیست.

 

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان ضمن بیان اینکه با کاهش سطح زیر کشت خربزه به میزان دو هزار و ۵۰۰ هکتار به نسبت سال گذشته شاهد عملکرد مطلوب تولید این محصول بودیم، ابراز داشت: میانگین عملکرد کشت خربزه در هر هکتار ۲۵ تن است که این میزان در برخی شهرها به ۴۰تن در هکتار می‌رسد.

 

شاه‌مرادی بابیان اینکه گرمسار دارای بیشترین سهم در تولید خربزه استان است، تصریح کرد: در یک هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی گرمسار خربزه کشت می شود که این میزان ۳۰ درصد کل اراضی زیر کشت خربزه در استان سمنان به شمار می‌رود.

 

وی بابیان اینکه از اوایل تیر تا اواسط مردادماه فصل برداشت خربزه است، افزود: پیش‌بینی می‌شود بتوانیم امسال شاهد افزایش بهره وی تولید خربزه در استان باشیم و در واقع نه تنها درکشت خربزه  بلکه در سایر محصولات نیز می کوشیم تا با اتخاذ روش های مناسب تولید را بهبود بخشیم.

 

افزایش ارزش‌افزوده تولیدکنندگان شیر در دستور کار است

رئیس اداره بازرگانی تعاون روستایی سمنان با بیان اینکه افزایش ارزش‌افزوده تولیدکنندگان شیر و محصولات لبنی در دستور کار است، گفت: احتمال افزایش قیمت شیر در استان وجود دارد.

 

حسن حاجی ابراهیمی بابیان اینکه افزایش ارزش‌افزوده تولیدکنندگان شیر و محصولات لبنی در دستور کار است، ابراز داشت: شیر مازاد بر نیاز استان خریداری و به کارخانه‌های فراوری محصولات لبنی ارسال می شود که در این راستا خرید تضمینی شیر ادامه دارد.

 

وی بابیان اینکه احتمال افزایش قیمت شیر در استان سمنان وجود دارد، افزود: تنظیم و تثبیت قیمت شیر در بازار توسط اداره بازرگانی تعاون روستایی استان پیگیری می‌شود.

 

رئیس اداره بازرگانی تعاون روستایی سمنان بابیان اینکه پنج میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان برای خرید شیر مازاد به دامداران استان پرداخت‌شده است، ابراز داشت: دامداران حدود چهار هزار و ۲۵۰ تن شیر تولید کردند که این مقدار مازاد بر تولید از دامداری خریداری شد.

 

حاجی ابراهیمی بابیان اینکه طی یک سال گذشته دامداران استان سمنان ۱۴ هزار تن شیر مازاد بر مصرف را به فروش رساندند، تصریح کرد: برای تولید این مقدار شیر ۱۷۵ میلیارد ریال به آن‌ها پرداخت‌شده است.

 

وی بابیان اینکه شیر مازاد بر تولید به کارخانه‌های خارج از استان سمنان برای استفاده در کارخانه‌های فراورده‌های لبنی فرستاده می‌شود، افزود: ۳۲۰ تن از شیر خریداری‌شده به شیر خشک و ۳۳۳ تن برای تبدیل شیر به خامه بین واحدهای تولیدی مربوطه توزیع‌شده است.

 

رئیس اداره بازرگانی تعاون روستایی سمنان بابیان اینکه محصولات لبنی به کشورهای عراق و سوریه صادر می‌شود، ابراز داشت: در تلاش برای توسعه فراورده‌های لبنی و احداث صنایع تبدیلی در استان هستیم قطعا این اقدام می‌تواند به رونق اقتصادی منطقه کمک و راهی برای افزایش مراودات بازرگانی به دیگر کشورها از طریق سمنان قلمداد شود.

 

حاجی ابراهیمی در ادامه تصریح کرد: طی یک سال گذشته بالغ‌بر یک هزار و ۱۰۰ تن خامه و یک هزار و ۷۰ تن شیر خشک از شیر مازاد بر مصرف استان سمنان تولیدشده است.

 

کد خبر 718639

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha