بخشی از ضعف های استان کرمان در حوزه کارآفرینی/با وجود موانع، نمی توان اقتصاد پویا داشت

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: عدم اختصاص زمان کافی جهت رسیدگی به مسائل کارآفرینان و نبود دانش حرفه ای و مهارت را از جمله موانع بر سر راه کارآفرینان عنوان کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، نصرالله بازوند، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی امروز ( 6 مرداد ) در دوازدهمین جشنواره تجلیل از کارآفرینان برتر استان با اشاره به اینکه کارآفرینان توانسته اند در این شرایط سخت اقتصادی، به اشتغال رونق دهند و از بیکاری جوانان جلوگیری کنند، افزود: دولت باید تلاش کند موانع بر سر راه کارآفرینان را به حداقل برساند که این امر نیازمند همت کارگران، نمایندگان دولت، بانک ها، فرهنگ سازی توسط اصحاب رسانه و بانک ها است.

 

وی با اشاره به اینکه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی نیز برنامه منسجم اقتصادی را به دولت و مجلس ارائه کرد اما پس از اعمال تحریم های جدید بلافاصله بر اساس شرایط جدید، برنامه جدیدی ارائه دادیم، ابراز داشت: از جمله تغییراتی که در برنامه جدید ایجاد شده شناسایی استعدادهای منابع انسانی، تربیت نوآوری و خلاقیت، حفظ و نگهداشت استعدادهای انسانی، اداره و مدیریت کشور، کشف استعدادهای سخت افزاری و نرم افزاری، ایجاد رابطه میان استعدادهای انسانی، محیطی و جغرافیایی و توجه به ظرفیت های کارآفرینی است.

 

بازوند با بیان این مطلب که کارآفرینان مهم ترین قشر جهت ایجاد کسب و کار هستند، اظهار داشت: نبود فرهنگ حمایت کارآفرینی و تعلق سازمانی، فقدان یک فرایند مستمر جهت کارآفرینی، عدم تخصیص منابع کافی برای کار آفرینی، عدم دسترسی کارآفرینان به منابع، عدم حمایت کافی کارآفرینان و عدم تطابق فعالیت ها با زیرساخت های جغرافیایی استان های مختلف از جمله موانع موجود بر سر کارآفرینان است.

 

وی عدم اختصاص زمان کافی جهت رسیدگی به مسائل کارآفرینان و نبود دانش حرفه ای و مهارت را از دیگر موانع بر سر راه کارآفرینان عنوان کرد و افزود: هنگامی که نتوانیم موانع را برطرف کنیم، نمی توانیم یک اقتصاد پویا داشته باشیم.

 

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه استان کرمان چالش کم آبی دارد و این استان بیش از 110 درصد منایع آبی خود را استفاده کرده و 300 هزار شغل وابسته به کشاورزی در استان وجود دارد، یادآور شد: ایجاد روش های کشت و محصولات جایگزین، افزایش گل و گیاهان دارویی، توسعه کشت گلخانه ای، مداخله در ارتقای معادن بهره وری خصوصی در استان، ورود به عرصه طراحی سنگ های زینتی و قیمتی، توسعه حوزه گردشگری از جمله پیشنهادهایی است که می توان به آن در استان کرمان پرداخت.

 

وی  کمبود هتل های پیشرقته، راهنمای گردشگری خوب و عدم خدمات دانش بنیان مدنظر را از دیگر ضعف های استان برشمرد و بیان داشت: 32 رسته شغلی در استان وجود دارد که 450 هزار شغل، معادل 70 درصد مشاغل استان را به خود اختصاص داده است همچنین 10 رسته شغلی جدید را برای استان کرمان شناسایی کرده ایم و اگر تا 2 سال آینده این 10 رسته حمایت شود، شاهد ایجاد70 هزار شغل به صورت مستقیم و 50 هزار شغل به صورت غیر مستقیم در حوزه های گردشگری، ساخت و بهره بردای گلخانه ای، تولید نرم افزار، تولید گیاهان دارویی، تولید پسته، تولید فرآورده خرما، ترانزیت، قالی بافی و سنگ های خواهیم بود.

 

وی با اشاره به موانع کسب و کار در استان کرمان، افزود: وابستگی استان به منابع طبیعی، سهم پایین 9/9 درصدی بانوان در اقتصاد استان و سهم افاغنه در استان که حدود 160 هزار نفر است، از جمله موانع کسب و کار در استان است.

 

این مسئول با اشاره به اینکه بیشتر رشته های استان در حوزه علوم انسانی است و کمتر در علوم اقتصادی استقبال شده است، افزود: بالای 30 درصد از افراد استان در رشته های کشاوری فعالیت می کنند اما تنها 6  درصد فارغ تحصیلان کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند که باید در ای زمینه چاره ای اندیشیده شود.

 

معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان این مطلب که نیازهای مهارتی را باید شناسایی کرد  و متناسب با نیاز بازار حرکت کرد، گفت: خواهش من از دولتی ها این است که جامعه کار و تولید را حمایت کنید، در کنارشان باشید زیرا راه نجات در اقتصاد، حمایت از کارآفرینان است.

کد خبر 718537

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha