به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، فشارهای آمریکا به کشورهای جهان به منظور قطع همکاری به خصوص همکاری نفتی با ایران شدت گرفته و گفته شده تا ۱۳ مرداد طرح های تحریمی جدیدی از سوی این واشنگتن به منظور ممانعت از فروش نفت ایران ارایه خواهد شد.
در این میان اما سه کشور چین، ترکیه و هند در مقابل این فشارها مقاومت داشته اند. در همین رابطه ترکیه آب پاکی را روی دست هیات آمریکایی که به این کشور سفر کرده بود ریخته و مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه روز سهشنبه گفت که «آنکارا به هیات آمریکایی که برای مذاکره درباره تحریمها علیه ایران به ترکیه سفر کرده بود، اعلام کرد که تحریمهای یکجانبه واشنگتن علیه تهران را اجرا نمیکند. ما به آنها گفتهایم که به این تحریمها نمیپیوندیم، ما از ایران نفت خریداری میکنیم و با شرایط مناسبی این واردات را انجام میدهیم، گزینه دیگر چیست؟ ما به هیات آمریکایی توضیح دادیم که چرا از این تحریمها تبعیت نمیکنیم و به علاوه تاکید کردیم که از نظر ما این تحریمهای آمریکا مناسب نیست.»
این در حالی است که روابط تجاری ایران و ترکیه در ابعاد دیگر نیز در حال گسترش است. دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه از افزایش تعداد شرکتهای تجاری و صنعتی ایرانی در ترکیه خبر داده و در گفت و گو با ایسنا گفته که «بیش از ۱۵۰ شرکت از طرف تجار ایرانی در شهرهایی همچون ازمیر، آنکارا، آنتالیا، مرسین به ثبت رسیده و حتی صنعتگران ایرانی در این کشور افزایش یافته است زیرا آنها این شرکتهای جدید را به این علت در این کشور تاسیس میکنند تا راحتتر بتوانند کالاهای خود را از طرق شرکتهای وابسته به ترکیه یا حوزه اروپا وارد کنند. علاوه بر این شرکتهای ثالث نیز خرید و فروش میکنند که باعث افزودهبها و کاهش رقابت در این حوزه شده است. اغلب شرکتهای صادراتی ایرانی قصد دارند کالای ایرانی را با برند جدید یا مونتاژ شده و به بازار ترکیه یا برون از مرزهای این کشور صادر کنند.»
در کنار ترکیه، چین نیز به عنوان کشوری که همواره در دوران تحریم ها تعاملات خود را ادامه داده در حال همکاری اقتصادی با تهران است و طبق اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت کشورمان روابط تجاری ایران و چین در ۲ سال گذشته بیش از پیش تعمیق یافته و به ۵۲ میلیارد دلار رسیده است.
البته هند نیز در این میان برای گسترش همکاری های نفتی خود با ایران تلاش می کند و طبق آخرین خبر منتشر شده در راشاتودی آلمان نیز از این کشور خواسته تا نفت ایران را خریداری کند.
همه این ها در حالی است که اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور کشورمان دو شب گذشته در اتاق بازرگانی و صنایع ایران تاکید کرده بود ایران دست دوستانی که در دوران تحریم ها روابط خود با تهران را حفظ می کنند به گرمی می فشرد.
نظر شما