علی اعطا درباره اقدامات انجام شده برای ایمن سازی شهر تهران در گفت و گو با خبرنگار شهری خبرگزاری شبستان گفت: ایمن سازی ساختمان ها موضوعی بود که از ابتدا دنبال کرده ایم. در این خصوص نیز یک طرح دو فوریتی در صحن شورا مطرح شد و رأی آورد البته کار کارشناسی پیش از آن انجام شده بود.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه نا ایمن ترین ساختمان های تهران، ساختمان های بلندمرتبه هستند، خاطرنشان کرد: در صورت وقوع زلزله، این ساختمان ها دچار آسیب شده و شاهد وقوع حوادثی مشابه پلاسکو خواهیم بود.
وی با اشاره به تصویب طرح ایمن سازی ساختمان های بلندمرتبه ناایمن در صحن شورا، گفت: طرحی درخصوص ایمن سازی ساختمان های بلندمرتبه ناایمن در صحن شورا مطرح و تصویب شد. پس از آن این طرح به شهرداری تهران برای اجرا ابلاغ شد. متاسفانه چون شرایط مدیریتی کمی ناپایدار بود ، تعویقی در تدوین برنامه عملیاتی طرح مذکور رخ داد البته اکنون در حال پیگیری است.
اعطا گفت: شهرداری تهران با محوریت مرکز تحقیقات ساختمان مسکن و شهرسازی و تعدادی از دستگاه ها دنبال می شود موضوع گسل های تهران است، خاطرنشان کرد: ساختمان هایی که دارای کاربری با اهمیت بالا هستند در اطراف گسل ها باید کاربری هایشان را به تدریج جابجا کنیم.
اطلسی از گسل های موجود در تهران باید تهیه شود
وی با بیان اینکه اطلسی از گسل های موجود در تهران باید تهیه شود، گفت: دو- سه سالی است که نقشه ای از گسل های تهران داریم که در حال تبدیل آن به اطلس گسل ها می باشیم از این به بعد صدور پروانه ها و ضوابط و مقررات شهرسازی با نگاه ویژه به این حوزه انجام شود.
اعطا درخصوص بازنگری طرح تفصیلی که در سال ۹۷ انجام خواهد شد، گفت: بازنگری طرح تفصیلی در ایمن سازی ساخت و سازهای آینده تهران بسیار موثر است. پیگیری کرده ایم طرح تفصیلی جدید تهران با توجه به گسل ها و حریم گسل ها بازنگری شود اینها مجموعه ای از اقدامات در حال انجام است اما در گذشته یکسری اتفاقاتی رخ داده است که دیگر نمی توانیم کاری از پیش ببریم تعداد زیادی برج در مجاور کوچه 9 متری و 12 متری در گذشته ساخته شده است که نمی توانیم تخریب کنیم چراکه مستلزم پرداخت هزینه است اما به تدریج و با اصلاح ضوابط شهرسازی در حال اصلاح هستیم.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: همانطور که وضعیت فعلی تهران شش ماه ایجاد نشده است، در مدت زمان کوتاه هم نمی توانیم این وضعیت را اصلاح کنیم و به زمان نیاز دارد بنابراین جهت گیری ما به سمت ایمن سازی است.
وی با اشاره به ساخت و سازهای در حال انجام در مناطق مختلف تهران، گفت: مواردی است که پروانه دارد و حق مکتسبه ای دارند. از سال ۹۳به بعد صدور پروانه برای ساختمان های بلندمرتبه ممنوع شده است البته تخلفاتی صورت گرفته است اما موارد کم است. برج های در حال ساخت در منطقه 22، ساختمان هایی هستند که مجوز ساخت آنها قبل از سال 93 دریافت شده است و به صورت قانونی احداث می شوند حتی اگر شهرداری بخواهد از این ساخت و سازها جلوگیری کند، باید هزینه هنگفتی را پرداخت کند.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران افزود: ریل گذاری جدید را باید درست انجام دهیم و معتقدم که شهرداری این کار را درست انجام می دهد و وزارت راه و شهرسازی که مسئولیت مستقیم دراین حوزه دارند به صورت درست ریل گذاری می کنند.
وی درخصوص نوسازی مدارس شهر تهران نیز گفت: شورای شهر درخصوص مدارس فرسوده به صورت مستقیم ورود نمی کند و مسئول مستقیم آن وزارت آموزش و پرورش از طریق سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس می باشد.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران افزود: شهرداری هم می تواند در قالب کمک به نوسازی مدارس فرسوده ورود پیدا کند اما امکانات وسیعی در این زمینه ندارد.
اعطا درخصوص نوسازی بیمارستان های تهران نیز گفت: بیمارستان ها به دو بخش خصوصی و دولتی تقسیم می شود که نوسازی بیمارستان های دولتی بر عهده وزارت راه و شهرسازی است که از طریق یکی از معاونت هایش که وظیفه ساخت و ساز بناهای دولتی را دارد، پیگیری می شود.
وی خاطرنشان کرد: شهرداری در نوسازی بیمارستان ها مسئولیت مستقیم ندارد البته امکان کمک از سوی شهرداری برای نوسازی بیمارستان ها وجود دارد اما با توجه به محدودیت منابع در حد محدودی می تواند در این زمینه ورود کند.
نظر شما