به گزارش خبرگزاری شبستان وبه نقل از روابط عمومی دادگستری استان سمنان، اصغر جهانگیر در نشست شورای قضایی استان سمنان، از کاهش چهاردرصدی ورودی زندانها خبر داد و بیان کرد: یکی از مسائلی که ما را به کاهش رویه ورودی زندانها سوق میدهد، تغییر نگاه برای حل بخشی از مشکلات زندانیان و همچنین جرائم بدل از زندان است.
وی افزود: اگر این نگاه بر دستگاه قضا حاکم شود که هرکس به هر علتی باید به زندان فرستاده شود، قطعاً هم از تأثیرگذاری مجازات زندان کاسته میشود و هم جمعیت کیفری افزایش پیدا میکند که این امر خواسته دستگاه قضا نیست.
معاون قوه قضائیه در ادامه به وضعیت زندانهای استان سمنان اشاره کرد و گفت: وضعیت زندانهای این استان مناسب نیست و این اماکن را میتوان در زمره محرومترین بخشها بهحساب آورد و این در حالی است که باید تلاش شود تا در زندانها طرحهای مرتبط با ایجاد فضای مناسب برای زندانیان اجرا شود.
جهانگیر بابیان اینکه از طرحهای مرتبط با زندانهای استان که سرعت بخشی به ایجاد فضاهای مناسب و جابجایی زندانها در استان را شامل میشود، حمایت میکنیم، تأکید داشت: اجرای این طرحها نیازمند تغییر نگاه، تلاش و همچنین رسیدگی ویژه است.
وی در پایان گفت: ایجاد یک بانک اطلاعات جامع از وضعیت، اقتصادی، بهداشتی، درمانی، آموزشی و خانوادگی در سالجاری یکی از اولویتهای سازمان زندانها است که بررسی مشکلات خانواده زندانیان یکی از نتایج مثبت آن خواهد بود لذا امیدواریم دستگاه قضا در استان سمنان نیز در رابطه با این اقدام، همراهی لازم را داشته باشد.
رئیس کل دادگستری استان سمنان نیز دراین نشست بابیان اینکه کمیسیون عفو در استان فعالیت دارد، گفت: این کمیسیون توانسته عملکرد خوبی را در زمینه عفو زندانیان داشته باشد.
سید محسن همراهی سازمان زندانها با دادگستری در اجرای عدالت قضایی در استان را مناسب توصیف کرد و بیان داشت: دادگستری نگاه حمایتی خود به زندانها را در اولویت قرار میدهد.
وی افزود: در راستای حمایت از زندانیان کمیسیون عفو استان سمنان خوشبختانه فعال بوده و اقدامات شاخصی را نیز در راستای کمک و حمایت از زندانیان در دستور کار دارد.
رئیس شورای قضایی استان سمنان در ادامه خواستار نگاه فرهنگی به مقوله زندانها شد و گفت: فرهنگسازی در بین مردم، مسئولان و قضات در ارتباط با مجازات حبس دارای اهمیت است چراکه ما معتقد هستیم مجازات تنها به زندان افکندن یک فرد نیست و این تفکر باید در سطح جامعه نیز نهادینه شود.
دادستان مرکز استان سمنان نیز در این نشست، ضمن اشاره به پیگیری اشتغال زندانیان پس از پایان دوره محکومیتشان در سطح استان، گفت: امکان استفاده از رای کار و ایجاد امکان اشتغال مددجویان در واحدهای صنعتی در دستور کار شورای قضایی است.
حیدر آسیابی بابیان اینکه امکان استفاده از رأی کار و اشتغال مددجویان با تعامل واحدهای تولیدی و دستگاههای اجرایی و خدماتی میسر میشود، ابراز کرد: این اقدامات میتواند به ارتقای وضعیت اقتصادی خانوادههای زندانیان کمک شایانی کند.
وی افزود: ارتقای اقتصادی زندانیانی که جرائمشان به اتمام رسیده همچنان میتواند در کاهش بازگشت جمعیت کیفری به زندانها مؤثر باشد چراکه بیکاری یکی از مشکلات عمده تولید معضلات اجتماعی است.
نظر شما