به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، با حضور علی حیاتی، دبیر بخش پرچم و کتیبه، مسعود شجاعی دبیر اجرایی و دبیر بخش کارتون، مسعود نجابتی دبیر جشنواره، احمدرضا دالوند دبیر بخش پژوهش، عباس صانعی دبیر گرافیک متحرک، امین صافی زاده مدیر روابط عمومی ظهر امروز یک مرداد در مجتمع فرهنگی و هنری اسوه برگزار شد.
می خواهیم بخش پرچم و کتیبه را از مهجوریت درآوردیم
علی حیاتی، دبیر بخش پرچم و کتیبه پنجمین جشنواره هنر مقاومت در این نشست گفت: جشنواره هنر مقاومت در این دوره برای مردم است، جشنواره برای مردم و مطالبات آنها و انقلاب شان است؛کلمه مقاومت مقداری مفهوم اش در این جشنواره باز شده است، تصاویر در دوره های قبل بود مربوط به هشت سال جنگ و انقلاب بود اما این دوره مفاهیم دیگری اضافه می شوند؛ کتیبه و پرچم قدیمی ترین رسانه است که در آن هنر متجلی می شود و جوان ترین بخش جشنواره است.
وی تصریح کرد: سعی می کنیم بخش پرچم و کتیبه را از مهجوریت درآوردیم و این بخش جای کار زیادی دارد؛ 2 کار مهم در این جشنواره داریم؛ یکی جشن 22 بهمن و دیگری پیاده روی اربعین که فستیوال اربعین است در این دو فضا پرچم بیش از هر رسانه ای بروز و ظهور دارد.
حضور مستمر خاصیت عکاسی است
حسن قائدی، دبیر بخش عکس پنجمین جشنواره هنر مقاومت نیز درباره این بخش توضیح داد: ماهیت عکاسی این است که در هر جریانی حضور فعال و مستمر دارد شاید مصداق آن همین نشست خبری است که عکاسان عکاسی می کنند تا نمایشگاه ها و داوری تا روزی که برندگان ما جوایز از سالن خارج می شوند؛ حضور مستمر خاصیت عکاسی است؛ موضوع جشنواره در این بخش «زن مسلمان ایرانی» است، زن ایرانی در عرصه های مختلف حضور دارد و یک زندگی موفق و پرنشاطی را طی می کند، امیدوارم شاهد عکس های خوبی در این بخش باشیم و زنان را در عرصه های مختلف سیاسی، ورزشی، فرهنگی، هنری کارآفرینی نشان دهیم.
می خواهیم دستاوردها و قابلیت های نسل انقلاب را روایت کنیم
سیدمحمدرضا میری، دبیر بخش پوستر پنجمین جشنواره هنر مقاومت نیز گفت: پوستر یک رسانه کارآمد در فضای حقیقی و مجازی است و برای اقدام سریع و پرداختن به مسایل مبتلا به مردم قابلیت مهمی دارد؛ پوستر قابلیت تبدیل و خروجی در همه امور را دارد و به تبلیغات شهری هم نزدیک است، بخش عظیمی از تبلیغات شهری و بیلبوردها در چهلمین سال انقلاب را ما بر عهده داریم؛ شرایط امسال شرایط خاصی است.
وی افزود: انقلاب در چهلمین سال است و اندیشه امام با قدرت در جهان پیش می رود و باورها را فتح می کند، آسیب هایی در داخل به انقلاب عارض شده است که همه می دانیم، باید با قدرت به این آسیب ها بپردازیم، این آسیب ها چند ریشه اصلی دارد،دور شدن از گفتمان اصلی انقلاب یکی از آسیب هاست، قرار نیست ضمن اعتراف و رسیدگی به آسیب های انقلاب از دستاوردهای آن غافل شویم انعکاس زیاد آسیب ها در رسانه ها باعث شده که ما از دستاوردهای انقلاب غافل شویم.
دبیر بخش پوستر پنجمین جشنواره هنر مقاومت خاطر نشان کرد: ما قصد داریم دستاوردها و قابلیت های نسل انقلاب را از دوربین های مختلف روایت کنیم، ما در عرصه گرافیک نیروهای جوان و تشکل های باانگیزه در استان ها داریم، سعی داریم در این دوره در 10 استان کارگاه های پوستر برگزار می کنیم.
احمد عابدینی، دبیر بخش طراحی صنعتی پنجمین جشنواره هنر مقاومت گفت: طراحی صنعتی یک رشته استراتژیک در طراحی محصولات است، شعار امسال حمایت از کالای ایرانی است و بحث اقتصاد مقاومتی است ، لازم است در حوزه حمایت از کالای ایرانی یک حرکت خوب انجام شود یکی از ضعف ها در تولید کالای ایرانی طراحی آن است که مورد اقبال مصرف کنندگان قرار نمی گیرد،می خواهیم محصولی کاربردی را برای مردم در جهت ترویج و فرهنگسازی طراحی کنیم.
گرافیک متحرک متولی در کشور ندارد
عباس صانعی، دبیر بخش گرافیک متحرک پنجمین جشنواره هنر مقاومت اظهار کرد: بخش گرافیک متحرک متولی در کشور ندارد، سابقه گرافیک متحرک به شش سال بیشتر در ایران برنمی گردد، گرافیک متحرک بخشی است که مهجور مانده است و به جشنواره امسال اضافه شده است.
وی افزود: گرافیک متحرک قالب هایی دارد، یکی از ویژگی های این قالب این است که اطلاعاتی را در بازده کوتاه به مخاطب می دهد، سرفصل های ما در این بخش برای تولید اثر دستاوردهای انقلاب، مطالبه گری از مسئولان، ارایه راهکار برای مسایل و مشکلات، معرفی مسئول طراز انقلاب اسلامی و معرفی الگوهای جوان مومن انقلابی است که محل انتشار آثار تولیدی در شبکه های تلویزیونی و شبکه های مجازی است.
دو داستان با عنوان «چهل داستان» برای کودکان دبستانی و کودکان راهنمایی تولید می شود
محمدرضا دوست محمدی، دبیر بخش تصویرسازی پنجمین جشنواره هنر مقاومت اظهار کرد: اسم تصویرسازی کاربردی بودن آن است؛ گالری تصویرسازی هم با ارزش است و باعث ارتقای این هنر است، امیدوارم این بخش باعث شود هنر ما هم مثل دنیا در جامعه دیده شود.
وی افزود: در بخش تصویرسازی می خواهیم 2 مجموعه کتاب داستان با عنوان «چهل داستان» برای کودکان دبستانی و کودکان راهنمایی تولید کنیم، تم در اختیار شرکت کنندگان قرار می گیرد داستان مربوط به تاریخ انقلاب و شهدای انقلاب است.
بخش نقاشی دیجیتال به دلیل کمبود بودجه به جشنواره اضافه شده است
حسن روح الامین، دبیر بخش نقاشی دیجیتال پنجمین جشنواره هنر مقاومت درباره این بخش توضیح داد: نقاشی دیجیتال در سال های قبل در جشنواره نبود،نقاشی هنری است که فقط برای گالری هاست و یک عده آدم آن را می بینند با شرایط حال حاضر بزرگترین مانع ما مسایل اقتصادی است ما سال های گذشته آثار فاخر و درجه یک داشتیم که خیلی از آنها منبع الهام هنرجویان بودند و رسانه ای برای معنایی که در خود داشته بودند، سفارش و تابلوی یک نقاشی به شکل کلاسیک هزینه زیادی برای سازنده و سفارش دهنده دارد، جشنواره هم باید بودجه زیادی داشته باشد، برای همین جشنواره نقاشی به نقش دیجیتال تبدیل شده است.
وی افزود: موضوع بخش نقاشی دیجیتال کار و کارگر ایرانی است، زندگی روزمره مردم و کارگران موضوع قابل توجه در تاریخ نقاشی است این گروه در کشور ما مغفول مانده است.
نجابتی در تکمیل سخنان روح الامین گفت: علت انتخاب نقاشی دیجیتال در پنجمین جشنواره هنر مقاومت تصمیمات فردی نبود بلکه گتصمیم گروهی بود.
وی از دادن شان جشنواره به چهل هنرمند برگزیده خبر داد و گفت: پنجمین جشنواره هنر مقاومت در هر رشته 4 برگزیده دارد و نفرات اول تا سوم ندارد از 40 هنرمند با اهدای نشان چهلمین سال تجلیل می کنیم؛همچنیتن از پیشکسوتان هنر انقلاب تجلیل می شود
وی افزود: همزمان با برگزاری جشنواره مروری بر آثار پیشکسوتان هنر مقاومت را در کنار پنجمین جشنوارهخواهیم داشت.
حسن قائدی اعلام کرد: ما در کنار اهدای جوایز یک سفارش پروژه و خرید عکس ، از عکاسانی داریم که در حوزه زنان ایرانی فعالیت می کنند و مجموعه عکس دارند.
نظر شما