جزئیات تهاتر نفت و کالا/آیا قرار است  روسیه ما را از گرسنگی نجات دهد؟!!

داستان تهاتر نفت ایران در برابر کالای روسیه سال هاست که مطرح شده و مدام از سوی مقامات کشورمان رد می شود اما این موضوع هنوز از اذهان عمومی و محافل رسانه ای از سکه نیافتاده و هر از چندی دوباره مطرح می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، هم پیمانی ایران و روسیه سال هاست که توانسته محوریت پر قدرتی را در منطقه ایجاد کند تا جایی که مذاکرات سیاسی و معادلات نظامی منطقه را بدون تهران و مسکو امکان ناپذیر کرده است اما این هم پیمانی همواره حاشیه هایی به دنبال داشته که یکی از آنها سال هاست از سوی محافل مختلف سیاسی و رسانه ای داخلی و خارج مطرح می شود و با وجود تکذیب های مکرر مقامات کشورمان اما از سوی طرف روسی تکذیب نشده و همین امر باعث شده تا موضوع تهاتر نفت ایران در برابر کالای روسیه همچنان تازگی داشته باشد. 

 

در همین رابطه اخیرا نیز مسائلی مطرح شده که در نهایت با تکذیب محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان روبرو شد.

 

 

وزیر امور خارجه کشورمان در گفت‌وگو با یورو نیوز تاکید کرد که «این‌ها بخشی از بسته بزرگتری از همکاری ایران و روسیه است که شامل فعالیت‌های بسیار و سرمایه‌گذاری توسط روسیه در بخش انرژی ایران، مشارکت این کشور در فعالیت‌های زیرساختی ایران و تعامل بین دو طرف در حوزه تجارت و نفت می‌شود. این بسته همکاری بزرگی است که ما با روسیه داریم. اما من بر این باور نیستم که بخشی از آن بسته، فروش یا دادن نفت به روسیه و دریافت کالا در قبال آن است. این بسته بسیار بزرگتری است و شامل موارد دیگری می‌شود؛ از جمله امکان همکاری در حوزه انرژی بین ایران و روسیه و همچنین امکان اینکه ایران پول نقد دریافت کند.»

 

اما این در حالی است که اظهارات یک نماینده مجلس شورای اسلامی در خصوص معامله با روسیه شایعه تهاتر نفت و کالا را شدت بخشید.

 

 

 

هدایت الله خادمی، عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفت و گو با ایلنا درباره تهاتر نفت با کالای روسیه اظهار داشت: «در شرایطی که به ما اجازه نمی‌دهند نفت بفروشیم و کالای مورد نیازمان را وارد کنیم، ممنون روسیه هم هستیم که به ما کالا می‌دهد تا از گرسنگی نمیریم.»

 

اگرچه خادمی پس از این در گفت و گو با روزنامه شرق تلاش کرد اظهارات خود را تکذیب کند اما صراحتا بیان نکرد که این جمله را نگفته است.

 

تمام این مسائل در حالی مطرح می شود که اخیرا ترامپ دیدار بسیار مهمی با رئیس جمهور روسیه داشته و پوتین هم در این گفت و گو ها صراحتا از ایران در مقابل تحریم های ظالمانه آمریکا دفاع نکرده اما تاکید داشته که باید توافقنامه برجام حفظ شود.

 

پیش از این هم بارها چرخش هایی از سوی روسیه در تعامل با ایران مورد انتقاد بوده که از آن جمله می توان توافق فرااوپکی مسکو برخلاف نظر ایران و موافقت های ضمنی روسیه با خروج نیروهای ایرانی از سوریه را مطرح کرد که مقامات دستگاه دیپلماسی از جمله بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه در این رابطه تاکید داشته اند که قرار است دو کشور هم پیمان همواره در تمامی موارد موافق یکدیگر باشند و این طبیعی است که در مسائل با هم اختلاف نظر داشته باشند.

 

ظریف هم در بخشی از گفت و گو با یورونیوز در این خصوص و توافق احتمالی میان روسیه و آمریکا پس از نشست هلسینکی میان ترامپ و پوتین در رابطه با سوریه نیز گفت: «ایران و روسیه به مردم سوریه کمک کرده‌اند و ما این کار را تا زمانی که ضروری باشد ادامه می‌دهیم اما در پایان، این سوری‌ها هستند که تصمیم می‌گیرند. ما روابط و همکاری خوبی با روسیه و دولت سوریه داریم و به این کار ادامه می‌دهیم. هدف ما در اینجا کاملا مشخص است هدفی که هدف فدراسیون روسیه هم هست. هدف، مبارزه با تروریسم و افراط‌گرایی است. امروز اگر رئیس جمهور ترامپ می‌خواهد اعتباری به نام خود ثبت کند باید آن را در حمایت از داعش جستجو کند، کاری که آمریکا و متحدانش در تمام این مدت انجام می‌داده‌اند. این واقعیت که تسلیحات آمریکایی در دستان داعش و دیگر سازمان‌های افراط‌گرا کشف شده، توسط منابع غربی مستند شده است.»

 

گفتنی است، علی اکبر ولایتی، مرد میانجی سیاست خارجی ایران که همواره در رویکردهای دیپلماسی خود به عنوان فردی که روسیه را به غرب ترجیح می دهد شناخته شده نیز اخیرا سفری به مسکو داشته و حامل پیام مقامات کشورمان به این کشور بوده و طبق نظر کارشناسان باید منتظر ماند و دید که روسیه در تعاملات بین المللی خود چه تغییراتی نسبت به مسائل ایران نشان خواهد داد. 

 

گزارش از پریسا رهنما

 

کد خبر 716993

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha