به گزارش خبرگزاری شبستان از گرگان و به نقل از روابط عمومی حوزه علمیه خواهران گلستان، آیت الله سید محمدرضا میبدی، مدیر حوزه علمیه رضویه گرگان در دیدار سرپرست و کارکنان حوزه علمیه خواهران گلستان گفت: یکی از نکات درخشانی که از بخش های مختلف جامعه اسلامی نمود پیدا می کند، حضور بانوان در جامعه و قرارگرفتن در پست های مسئولیتی است که این اهمیت بالایی دارد و در نظام مقدس جمهوری اسلامی بر اساس تعادل و استواری عدل تحقق پیدا کرده است.
وی ادامه داد: زمانی که یک خانم در حوزه های علمیه خواهران عهده دار مسئولیت می شود؛ سنخیت دارد، صفات و اخلاق خانم ها را بهتر شناخته و هر دو طرف بهتر می توانند ارتباط برقرار کنند، این سنخیت بسیار اهمیت دارد.
این عالم وارسته گفت: در زمان های گذشته جایگاه بانوان اهمیت چندانی نداشت، اما به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی آنان همچون آقایان در اجتماع حضور داشته و فعالیت می کنند غیر از فعالیت های استثنائی مثل جنگ و ... که مختص به آقایان است.
وی با بیان این نکته که بانوان در بسیاری موارد بهتر می توانند نقش داشته باشند که این مربوط به تعادل جامعه است، به روایتی از امام علی(علیه السلام) در نهج البلاغه اشاره کرد و گفت: از امام علی(علیه السلام) سوال شد که آیا عدل بالاتر است یا جود؟ حضرت پاسخ دادند؛ «عدل هر چیزی را در جای خود قرار می دهد اما جود چیزی را از محل خود خارج می سازد»، در واقع عدل سیاستی عمومی است که در همه موجودات اثر دارد ولی جود در جاهای خاصی اثر دارد.
آیت الله میبدی اذعان کرد: عدالت اجتماعی این است که باید در همه شئون تعادل برقرار بوده و هر چیزی در جای خود باشد، این مسئله در جامعه بین رئیس و مرئوس و معاونان و... نقش مهمی دارد، امام علی(علیه السلام) در یک جمله کوتاه بیان کردند که عدل، همه امور را در جایگاه خود قرار می دهد.
وی با بیان اینکه اگر بین افراد در جامعه تناسب و سنخیت وجود داشته باشد، نظام استواری خواهد بود، ابراز کرد: اگر در نظام و تشکیلات آن، کارکنان و عناوینش تناسب باشد؛ مشکلات حل شده، نظام استحکام پیدا کرده و خود به خود تداوم پیدا می کند.
این مدرس حوزه با اشاره به اینکه الحمدلله وضعیت جمهوری اسلامی در حال تکامل است و کمتر پیش می آید که بانوان مسئولیت های مهم را عهده دار شوند، تاکید کرد: مسئولان و هر فردی که در درجه بالاتری نسبت به دیگران قرار گرفت، با زیردستان اخلاق را رعایت کند تا در آنان اثرگذار باشد زیرا هیچ چیزی بالاتر از اخلاق نیست.
وی با توصیه بر اینکه طلاب در هر سنخی باید به اخلاقیات تربیت شوند، افزود: اخلاقیات ساختار جامعه را مستحکم نموده و تکامل و نیز مهر و محبت ایجاد می نماید.
این عالم وارسته در پایان ضمن اشاره به روایتی از پیامبراکرم(صلی الله علیه و آله وسلم) بر رعایت برخی حقوق مردم و رضایت خداوند تاکید کرد.
نظر شما