به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، سيد حسين موسويان در سال 1342 در روستاي سنج در شهرستان اليگودرز در خانواده مذهبي و با صفا به دنيا آمد.
وي دوران تعطيلات ابتدائي خود را در روستاي سنج بپايان رسانيد و دوران تحصيلات راهنمايي را در شهرستان اليگودرز شروع کرد و در این هنگام فعالیت های انقلاب در اوج بود و منجر به پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی شد.
وي در دوران مبارزات مردم علیه نظام ستم شاهی پابه پاي پدر و خانواده و جامعه اسلامي خود، براي رهايي از استعمارو استعمارگران حرکت می کرد.
سیدحسین در تظاهرات سال 1357شركت فعال داشت و در روزهاي آتش سوزي در اين شهرستان رخ داده بود مامورين رژيم منفوس پهلوي وي را مورد ضرب و شتم قرار دادند.
وی با پیروزی انقلاب اسلامی تحصیلات خود را رها کرد و با عشق و علاقه ای که به جامعه روحانیت داشت، به حوزه های علمیه پیوست.
سید حسین که خود از سلاله پاک پیامبر و ائمه اطهار(ع) بود، با پیوستن به حوزه علمیه شهرستان الگودرز مشغول به درس خواندن در مکتب جعفری شد.
با شروع جنگ تحمیلی حضوردر جبهه نبرد را وظیفه خود دانسته و در اوایل جنگ با پیوستن به بسیج مردمی راهی جبهه های نبرد حق علیه باطل شد.
دوست و همرزم شهید سید حسین موسویان، در نقل خاطراتی از شهید، گفت: دوران آموزش عمومي سپاه در پادگان شهيد غيوري اهواز مشغول آموزش بوديم كه صداي بلندگو بلند شد که بيمارستان هاي اهواز احتياج به خون براي رزمندگان دارند.
وی افزود: سید حسن ناراحتی تپش قلب داشت و نمی توانست خون اهداء کند، افزود: با این حال شتابان برای اهدای خون شرکت کرد و با نگرانی به سوالات دکتر پاسخ داد.
همرزم شهید، ادامه داد: در مت کوتاهی نگاهم متوجه وی شد که با خوشحالی به سمت تخت اهدای خون حرکت می کرد.
وی ادامه داد: پس از مدتی فعالیت به عنوان بسیجی به عضویت سپاه پاسدران درآمد و فعاليت خود را در لباس سپاه و حفظ ارزش هاي اسلامي ادامه داد.
همرزم شهید، تصریح کرد: موسویان با اعزام به خوزستان در تيث 72 محرم فرمانده گرادن رزمي سلمان فارسی بود و درعمليات هاي مختلفي شركت کرد.
وی ادامه داد: در لشكر 57 ابوالفضل( ع)با گردان ابوذر فرمانده گروهان شهيد توكلي منسوب شد كه در عملياتهاي شاخ شمران-حاج عمران -كربلا4و5و9شركت داشت است.
همرزم شهدی، بیان کرد: درتاريخ 23 دی ماه سال 1365 در منطقه جنگی شلمچه ودر عمليات كربلاي 5 بعد نمازمغرب و عشاء با دیگر رزمندگان عازم خط مقدم شدند و سیدحسینشال سبزي به كمر مي بست و مي گفت: شال سبز به كمر مي بندم تا مانند جدم حسين شهيد شوم.
وی ادامه داد: درعمليات حماسه بزرگي آفريد و سرانجام با اصابت گلوله و خمپاره 120 كه به سينه شهيد شد.
همرزم شهید، افزود: فرمانده شهید سید حسین موسویان یکی از ارکان فتح خط مثلثي بود و پیکر بیجان وی درزادگاهش روستاي سنج به خاك سپرده شد.
وصیت نامه شهید سید حسین موسویان:
شال سبز به كمر مي بندم تا مانند جدم حسين شهيد شوم.
دورد بر يگانه منجي عالم بشريت آسمان فروزان امامت امام زمان( عج) و سلام و درود بر نائب بر حقش امام خميني و سلام و درود بر راست قامتان تاريخ يعني شهدا.
اي اهل ايمان سلاح برگيرد وآن گاه دسته دسته يا همه به يكبار متعحد براي جهاد بيرون رويد.
سلام بر يگانه مرد جهاد اميد محرومان سالار مردان امام زمان (ع)و رهبر كبير انقلاب و دورود بر عاشوارئيان عصر امروز و سلام بر جنگجويان غرب و جنوب كشور اسلامي من جبهه را بر خود واجب دانسته تا به نداي امام عزيز لبيك گفته باشم.
پاي در جبهه حق عليه باطل نهادم بعد از فداكاري و ايثارگري جان خود را فدا كنم.
من به خدای يكتا سوگند ياد مي كنم كه تا آخرين قطره خون نا پای عقب قدم نمي گذارم و تا خون در رگ دارم در راه اسلام و دفاع از وطن تلاش می کنم.
از شما مردم در خواست مي كنم كه دست از راه خدا و امام حسين (ع) و ولايت فقيه بر نداريد و پشتیبان اسلام و انقلاب باشید.
خدايا تو را قسم مي دهم به خون امام حسين (ع) كه پيروزي را نصيب لشكريان اسلام كني و بعد از پيروزي شهادت را نصيب من كني.
نظر شما