حجاب و عفاف  یک مسئله بین المللی، تاریخی و فطری است

یک جامعه شناس با بیان اینکه مسئله حجاب و عفاف مسئله بین المللی، تاریخی، فطری و طبیعی در طول تاریخ بوده است، تصریح کرد: اما آن سوی قضیه می بینیم که گروهی با انجام اقداماتی ،قصد خدشه دار کردن این مسئله فطری و طبیعی را دارند.

حجت الاسلام محی الدین میرمرشدی، جامعه شناس و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبستان با بیان اینکه بحث حجاب و عفاف یک بحث مبنایی است که در طول تاریخ بشر مطرح بوده، گفت: در قرآن کریم آمده است ،وقتی آدم ابوالبشر و حوا متولد شدند آنها توجهی به عریانی های بدن خود نداشتند اما بعد از خوردن میوه ممنوعه، عریانی های بدنشان ظاهر شد و با برگ درخت خود را پوشاندند یعنی از پیدا شدن عریانی های بدن خود شرم کردند.

 

وی با بیان اینکه پوشاندن عریانی های بدن انسان یک امر طبیعی و فطری است، تصریح کرد: این مسئله در همه مکاتب و ادیان الهی مطرح بوده و مهم است به گونه ای که این مهم در فیلم ها و مستندات کشورهای غربی که دینشان اسلام نیست به وضوح دیده می شود، حتی در جوامع غربی تا زمانی که زن و مرد با یکدیگر ازدواج نکردند ،حرمت های میان خود را حفظ می کنند.

 

حجت الاسلام میرمرشدی در ادامه افزود: در حال حاضر در کشورهایی که از لحاظ اخلاقی شرایط مناسبی ندارند و تا حدودی فساد در جامعه آنها حاکم است با وجود این برای حفظ حرمت های زنانگی و مردانگی قوانین و قواعدی وضع کرده اند که افراد ملزم به رعایت آن هستند.اکنون در ایالات متحده آمریکا اختلاط مدارس دختران و پسران مورد سوال واقع شده است و بسیاری از خانواده ها مایل به جداسازی مدارس دختران از پسران هستند.

 

این استاد دانشگاه با بیان اینکه دیدن بعضی از کانال های خاص تلویزیونی برای کودکان در کشورهای اروپایی و آمریکایی ممنوع است، خاطرنشان کرد: آنها حتی برای قفل کردن شبکه های کامپیوتری دستورالعمل صادر کردند که کودکان به همه سایت ها و شبکه های تلویزیونی دسترسی نداشته باشند. همچنین ورود به کانال های خاص توسط کارت های مخصوص صورت می گیرد. همه اینها حکایت از این دارد که انسان ها به طور طبیعی نیاز به مقوله ای به نام پوشش در خود دارند.

 

وی با بیان اینکه این پوشش دو جنبه باطنی و ظاهری دارد، گفت: جنبه باطنی، عفاف و جنبه ظاهری اش حجاب نام دارد. برای جنبه باطنی پوشش مثالی از کشورهای غربی می زنیم به عنوان مثال اگر دختری در داخل قطار یا وسایل نقلیه عمومی بدون درخواست خود ،مورد مزاحمت دیگران قرار گیرد وی می تواند سریع به پلیس اطلاع دهد، این یعنی اینکه من یک حریم خصوصی دارم و این حریم خصوصی عفت و حیای من است که کسی حق تعرض به آن را ندارد.

 

حجت الاسلام میرمرشدی با بیان اینکه امروزه در فاکتورهای اجتماعی شاهد هستیم که افراد برای حریم های خصوصی ارزش و احترام خاصی قایل هستند، تصریح کرد: بنابراین انسان ها جدا از وابستگی به مکتب، دین و آیین خاصی، مسئله حریم خصوصی را محترم می شمارد.

 

این جامعه شناس با بیان اینکه اسلام برای حریم خصوصی مسلمانان قوانینی را تعریف کرده است، افزود: همه مکاتب در جهان، قوانینی برای حریم خصوصی خود وضع کردند حتی قبل از ظهور اسلام در ایران زنان و مردان ایرانی با پوشش و ظواهر خاصی در جامعه حضور می یافتند. سنگ نوشته های تخت جمشید هخامنشیان در شیراز و بیستون در کرمانشاه که زنان با لباس های بلند و گشاد بر روی آنها طراحی شدند، نشان از اهمیت پوشش در جامعه ما در طول تاریخ دارد.

 

این استاد دانشگاه اظهار کرد: اکنون زنان راهبه در کشور واتیکان با روسری ها و لباس های پوشیده حضور می یابند. مسئله حجاب و عفاف به گونه ای در دین مسیحیت مهم  است که حتی کشیش ها حق ازدواج ندارند و بسیاری از قوانین این مکتب اجازه ازدواج به کشیشان خود را نمی دهند.

 

وی با بیان اینکه مسئله عفاف و حجاب در دین یهود بسیار حساس تر و متعصبانه تر است، گفت: تا این حد که دختران یهودی حق ازدواج با غیر یهود را ندارند و تاکید دارند بایستی با جنس یهودی ازدواج کنند و ازدواجشان نیز می بایست در کنیسه و محیط خاص مذهبی انجام پذیرد.

 

حجت الاسلام میرمرشدی با بیان اینکه با نگاه به جامعه ایرانی متوجه می شویم هم پوشش باطنی هم پوشش ظاهری برای جامعه ایرانی از همان ابتدا مهم بوده است، اظهار کرد: حتی در مکاتب بودا، هندو و زرتشت به نوعی حریم خصوصی مطرح بوده و مورد احترام است.

 

این جامعه شناس با بیان اینکه مسئله حجاب و عفاف مسئله بین المللی، تاریخی، فطری و طبیعی در طول تاریخ بوده است، تصریح کرد: اما آن سوی قضیه می بینیم که گروهی با انجام اقداماتی ،قصد خدشه دار کردن این مسئله فطری و طبیعی را دارند مثلا مکاتبی که در حال مطرح کردن همجنس بازی در طول دهه های اخیر در غرب به وجود آمده با وجود تبلیغات گسترده در جوامع فراگیر نشده است.

 

 

 

کد خبر 716291

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha