منتظر اجازه مجلس برای پذیرش کپی رایت هستیم/ براساس مقتضیات خودمان قانون  می نویسیم

معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت ارشاد گفت: بر اساس مقتضیات خودمان قانون کپی رایت را می نویسیم تا با فرهنگ ما تعارضی نداشته باشد، منتظر کسب اجازه از مجلس برای پیوستن به معاهده جهانی«برن»هستیم و بعد از آن عضو حقیقی خواهیم بود.

سیدهادی حسینی، معاون حقوقی امور مجلس و استان های وزارت ارشاد در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان در پاسخ به این پرسش که چرا بعد از گذشت چندین سال از آغاز تلاش ها برای تصویب قانون کپی رایت و برگزاری چندین دوره از همایش مالکیت ادبی ، هنری و حقوق مرتبط ، هنوز به نتیجه ای در این زمینه نرسیده ایم، گفت: در این همایش تبادل اطلاعات بین اندیشمندان این حوزه صورت می گیرد، افراد متخصص در پنل های مختلف نگاه های خود را مطرح می کنند، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نگاه خود را مطرح می کند و نگاه دولت هم که راجع به این موضع مشخص شده است. ما در حوزه های مختلف همواره نیاز به بازبینی و اصلاح داریم. چون جامعه در حال توسعه و پیشرفت است. در بیان اساتید دانشگاه و در بیان دانشجویان این حوزه  و درجلسات سالانه ما اشکالات ما در این زمینه مشخص می شود، سالانه چندین پایان نامه از طریق دانشجویان تهیه می شود و ما از آنها حمایت می کنیم.

 

وی همچنین در پاسخ به این سوال که این قانون در حال حاضر در چه وضعیتی است، گفت: لایحه ای داریم و بنا داریم قوانین گذشته را اصلاح کنیم. این لایحه در کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس است و روی آن کار کارشناسی انجام شده است. به زودی این موضوع به صحن کمیسیون می رود و به تصویب می رسد. اشکالات موجود در قوانین و لایحه های گذشته مرتفع شده است و براساس قول شفاهی که داده اند به نظر می رسد تا پایان سال به تصویب برسد.

 

حسینی درباره اینکه آیا این قانون را برابر با قانون جهانی کپی رایت می دانید، توضیح داد: ما بر اساس مقتضیات خودمان قانون می نویسیم تا تعارضی با قوانین ما نداشته باشد، اما در عین حال سعی می کنیم آن را با مسائل جهانی منطبق کنیم.

 

 

وی در ادامه با بیان اینکه یکسری چیزها کلی است و بین همه ما مشترک است اما یک سری از مسائل خاص هر کشوری و هر فرهنگی است یا جزو خرده فرهنگ های کشورها است، افزود: ما این مسائل را به مجلس می بریم و در کمیته های تخصصی آنها را بومی می کنیم. یعنی مسائل خودمان را در آن لحاظ می کنیم تا در داخل استفاده شود، چون ممکن است برخی از بندهای این قانون خاص کشور ما باشد و بنابراین این کارکردهای داخلی را در داخل استفاده می کنیم. برخی از بخش ها لازمه اش این است که با مسائل بین المللی مطابقت داشته باشد اما در عین حال تعارضی با مسائل اعتقادی و اساسی ما نداشته باشد.

 

معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت ارشاد در ادامه در پاسخ به شبستان در خصوص اینکه آیا بعد از تصویب این قانون به معاهده های جهانی خواهیم پیوست، بیان کرد: یکی از بحث های ما در این قانون اجازه از مجلس برای پیوستن به معاهده جهانی «برن» است. آن جائی که اجازه مجلس صادر شود عضو حقیقی خواهیم بود، در حال حاضر عضو افتخاری هستیم.

 

وی درباره اینکه چرا اینقدر صدور این اجازه به تعویق می افتد، به خبرنگار فرهنگی شبستان گفت: شاید مجلس اولویت های دیگری دارد که به خاطر وجود آن اولویت ها نوبت به بررسی این قانون نرسیده ، ضمن اینکه این حوزه حوزه پرتعارضی است و نیاز به بررسی بیشتر دارد. بارها کار کارشناسی شده و لایحه رفته و برگشته . ما در حوزه فرهنگ کالاهایمان بیشتر از بسیاری از کشورهای دنیا است. باید طوری قوانین را ترسیم کنیم تا بتوانیم کالاهایمان رابه نحو احسن در معرض فروش بگذاریم تا کالا منشا درآمد و اشتغال برای کشورمان باشد.

 

 

 

کد خبر 716070

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha