از امضای قرارداد موسی(ع) تا انتقاد از شیوه اکران یوسف پیامبر(ع)

کارگردان سریال «یوسف پیامبر» در نشستی با اهالی رسانه به موضوعات متنوعی پرداخت که از جمله آن ها ارائه طرحی برای اصلاح ساختار فیلمسازی دینی و انتقاد دوباره به مسعود کیمیایی بود.

به گزارش خبرنگار شبستان، فرج‌الله سلحشور، در ابتدای سخنان خود در نشستی با اهالی رسانه گفت: در مدتی که فعالیت هنری می‌کنیم انعکاس اخبار از سوی دو گروه صورت می‌گیرد، خودی و ناخودی که فعالیت و انسجام گروه غیرخودی فشرده‌تر و برنامه‌ریزی‌شده‌تر است اما رسانه‌های خودی به دو دلیل عدم وجود تشکیلات و دیگر عدم اتفاق نظر در موضوعات این‌گونه نیستند.

 

وی ادامه داد: همه ما بر موضوعات باطل اتفاق نظر داریم اما در موضوعات معنوی سطوح مختلفی وجود دارد و همین موجب می‌شود برخورد واحدی نداشته باشیم.

 

سلحشور با بیان اینکه عدم انسجام و وحدت میان نیروهای فرهنگی یک ضایعه است، افزود: به همین دلیل است که بسیاری از اقدامات فرهنگی سالم پوشش لازم را پیدا نمی‌کنند.

 

این کارگردان با یادآوری فیلم "حبیب" و عدم انعکاس مطلوب آن در رسانه‌ها گفت: حبیب زندانی‌ای است که تصمیم می‌گیرد به خاطر خانواده‌اش برای رهایی از اعدام قرآن را حفظ کند. در این فیلم تأثیرات قرآن بر شخصیت این فرد بسیار خوب به تصویر کشیده شده است اما این کار اصلا در رسانه‌ها انعکاس نیافت.

 

سلحشور تأکید کرد: فعالیت‌های فرهنگی اگر خوب پوشش داده شود جریان‌ساز می‌شود وگرنه همه زحمات به هدر می‌رود.

 

وی ادامه داد: اگر به عنوان جریان حق به دنبال فعالیت سالم فرهنگی هستیم باید این جریان را تقویت کنیم تا پادزهری برای تحرکات دشمن شود.

 

کارگردان یوسف پیامبر همچنین با اشاره به موضوع دستگیری مستندسازان گفت: چرا باید فیلم‌ساز آب در آسیاب دشمن بریزد و خانه سینما نیز از آن حمایت کند.

 

فرج‌الله سلحشور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: وضعیت موجود فرهنگ و هنر مطلوب نیست و اگر به همین شیوه پیش رود روز به روز وضعیت سینما، تلویزیون و رسانه‌ها بدتر می‌شود.

 

وی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه همواره از شما به عنوان فیلم‌ساز ارزشی تقدیر می‌شود، گفت: چند روز قبل یکی از مصاحبه‌های 20 سال پیش را هم نگاه می‌کردم، دیدم مواضع و حتی کلماتم با امروز هیچ تفاوتی ندارد. از سوی دیگر هیچ‌گاه بر سر مواضع‌ام کوتاه نیامدم و حاضر نشدم برای منافع بیشتر پا روی عقایدم بگذارم.

 

 

 

سلحشور درباره علت موفق نبودن قالب فیلم‌های مذهبی با وجود شعارهای اسلامی گفت: از کوزه همان برون تراود که در اوست، فیلم‌ساز در واقع خودش را می‌سازد و فیلم بازتاب درون خود اوست. علت اینکه آثار فرهنگی، هنری، مذهبی متنوع و موفق نداریم، این نکته است که فیلم‌ساز مذهبی نداریم. به عبارتی دیگر مشکل از آنجا ناشی می‌شود که هنرمند ما تعلیم‌یافته مکتب ما نیست.

 

کارگردان سریال یوسف پیامبر شائبه عدم حمایت تلویزیون از آثار ارزشی را رد کرد و گفت: کدام هنرمند خواسته اثری بسازد و تلویزیون مانع شده است.

 

وی با طرح این پرسش که چرا اکثر آثار مذهبی شعاری درآمده است، گفت: نمی‌خواهم از سریال یوسف تعریف کنیم اما با وجود اینکه یوسف پیامبر فیلمی کاملا دینی بود ولی اصلا شعاری نبود چرا که این مسایل بالاخره تا حدودی برای فیلم‌ساز حل شده و او این مسایل را درک کرده است.

 

این کارگردان همچنین دخیل کردن سلیقه در داستان‌های تاریخی، مذهبی را از دیگر عوامل عدم موفقیت فیلم‌سازی دینی دانست و گفت: در سینمای جنگ نیز تخیل و تغییر نباید راه یابد چرا که واقعیت امانت تاریخ است و حق تغییر آن را نداریم اما باید توجه داشت که اساسا فیلم‌سازی امروز همین‌گونه است.

 

سلحشور در پاسخ به پرسش دیگری درباره شاخصه‌های شناخت خودی از غیر خودی گفت: در حال حاضر سه راه برای تشخیص حق از باطل وجود دارد؛ یکی آیه "و من یتق الله، یجعل له فرقانا" که بر تقوا تأکید می‌کند. دومین شاخص رهبر و ولی‌فقیه ماست که نگاه او برای ما تعیین‌کننده است و سوم اینکه ببینیم طرفدار هر سخن و جریانی چه کسانی هستند.

 

این کارگردان درباره دلایل بی‌توجهی هنرمندان به مقوله بیداری اسلامی از بیگانگی عالم فیلم‌سازی با رویدادهای جهان اسلام سخن گفت و با اشاره به جشنواره فیلم فجر اخیر پرسید: آیا "33 روز" به اندازه فیلم کیمیایی مطرح شد، در حالی که فیلم شورجه رسالت‌مدار بود و من بازی‌هایی به خوبی 33 روز را کمتر در فیلم‌های ایرانی دیده بودم.

 

سلحشور ادامه داد: واقعیت این است که اوضاع وحشتناک‌تر از این حرف‌ها است و به جز مقام معظم رهبری سایرین وضعیت موجود و انحطاط سینما را پذیرفته‌اند و حاضر نیستند آن را تغییر دهند.

 

سلحشور همچنین از طرحی برای اصلاح ساختار فیلم‌سازی سخن گفت که چند ماه قبل ارایه داده و بر اساس آن می‌توان سینمای اسلامی را به جامعه معرفی کرد اما هیچ نهادی حاضر به بررسی و سرمایه‌گذاری بر روی آن نشده است.

 

وی با یادآوری شکل‌گیری حوزه هنری گفت: حوزه‌ هنری را با 7-8 نفر از دوستان به راه انداختیم و فیلم‌های اولیه‌ای چون توبه نصوح در آن زمان ساخته شد اما به یکباره به سمت و سوی دیگری رفت و مدیر حوزه با تغییر سیاست‌ها بچه‌های ارزشی را بیرون کرد.

 

سلحشور ادامه داد: درباره نهادهایی چون انجمن سینمای دفاع مقدس و هیئت اسلامی هنرمندان نیز همین گونه بود. در ابتدا ما این نهادها را شکل دادیم اما بعدا به مسیر دیگری کشیده شدند.

 

وی همچنین افزود: همه اینها به این خاطر است که جریان‌های خودی حمایت نمی‌شوند و جریان غیر خودی با تعداد عوامل زیادی به شرایط موجود خط می‌دهد.

 

کارگردان یوسف پیامبر با انتقاد از وضعیت اکران فیلم سینمایی یوسف گفت: یوسف سینمایی را در ماه رمضان تنها در سه سینما تک سانس و نیمه شب در حالی اکران کردند که دو شبکه در حال پخش سریال بودند و مردم ایران نیز سریال را نه تنها دیده بودند بلکه خورده بودند. دوستان مداح می‌گفتند اگر حداقل اکران فیلم روز بود برای حمایت از یک اثر دینی هم که شده خانواده‌های مذهبی را برای تماشای فیلم تشویق می‌کردند.

 

این کارگردان ارزشی اما با وجود همه این مشکلات وضعیت موجود را به شرط ایجاد جریان سالم برای تولید آثار ارزشی توانمند دانست.

 

سلحشور در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از فیلم‌های مسعود کیمیایی گفت: مگر کیمیایی چیزی جز لات‌بازی ساخته است. در نوشته‌ای خطاب به کیمیایی گفتم شما که سفر سنگ را ساخته‌اید چرا مدام چاقوکشی می‌سازید؟

 

وی ادامه داد: مسئولان حاضرند از اینها حمایت کنند اما بچه‌های خودی حمایت نمی‌شوند. می‌گویند می‌خواهیم آنها را جذب کنیم باید پرسید آیا توانستید این نیروها را جذب کنید، نتوانستید چون مبانی عوامل موجود غربی است.

 

بخش پایانی سخنان سلحشور به فعالیت‌های تازه سینمایی و تلویزیونی او اختصاص داشت که وی از منتفی‌شدن ساخت سریال قصه‌های خدا خبر داد و گفت: بودجه‌ای که تلویزیون برای ساخت در نظر گرفته بود نصف بودجه مورد نیاز ما بود و با وجود اینکه سه سال زحمت کشیده بودیم و نیرو تربیت کرده بودیم منتفی شد، به خاطر اینکه تلویزیون حاضر نیست برای کارهای کارگاهی (آزمایشگاهی) بودجه بگذارد.

 

سلحشور در پایان به فیلم حضرت موسی (ع) اشاره کرد و افزود: تازه قرارداد بسته‌ایم و یک نفر مشغول تحقیق در این زمینه است.

 

وی ادامه داد: هنوز نمی‌دانم چه بودجه‌ای برای فیلم موسی در نظر گرفته می‌شود اما تلویزیون قطعا می‌خواهد بودجه یک سریال ماه رمضانی را برای موسی خرج کند که با این بودجه نمی‌توان کاری از پیش برد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 71575

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha