به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، نوید دانایی در نشست با خبرنگاران ، با اشاره به رشد سالمندی در استان سمنان، از تدوین برنامه جامع سالمندی در شهرستانهای تحت پوشش این دانشگاه خبر داد و گفت: برنامه جامع سالمندی دارای ویژگیهای متعددی بوده که برخی از آنها شامل تهیه جامعه آماری سالمندان، ارتقای زندگی آنها و فعالیتهای حوزه درمانی برای این قشر میشود.
وی از بالا بردن امید به زندگی در بین شهروندان شهرستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی سمنان به مثابه یکی از سیاست های این دانشگاه یاد کرد و گفت: با بالا رفتن امید به زندگی نیازمند ایجاد یک سری زیرساختهای جدید هستیم به طوری که براساس استانداردهای حوزه سلامت با افزایش هر یک سال به شاخص امید به زندگی باید سه تا چهار تخت دیالیز نیز در آن محدوده ایجاد شود.
امید به زندگی در استان سمنان در حال حاضر به مرز 80 سال نزدیک شده است
دانایی سطح خدمات بهداشتی درمانی در استان سمنان را بسیار خوب ارزیابی و با اشاره به ارتقاء شاخصهای امید به زندگی در این استان گفت: امید به زندگی در استان سمنان در حال حاضر به مرز 80 سال نزدیک شده و همین میطلبد که برای جامعه رو به افزایش سالمندان در استان برنامهریزی کنیم.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با بیان اینکه در تمام بیماریهای حوزه سالمندی و پدیده سالمندی در ردههای اول استانهای کشور هستیم گفت: امید به زندگی در استان سمنان بالا است و این مهم گر چه خبر خوبی است اما درمان بیماریهای غیر واگیر فراگیر میشود و این امر همکاری و مشارکت دستگاههای مرتبط با سلامت را میطلبد.
وی تأکید کرد: باید برای سالمندان در بخشهای سلامت آنان، بهداشت روان آنها، توانبخشی و غیره برنامهریزی کنیم و باید تلاش کرد از توان فکری و تجربه آنها نیز بهره برد.
دانایی بر لزوم همراهی مردم با برنامههای این دانشگاه تاکید و خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین برنامههای ما در این بخش زمینهسازی برای استفاده از ظرفیتهای عمومی و جلب مشارکتهای مردمی است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی سمنان، بابیان اینکه تغییری در هزینهها و پرداختیها در بخش درمان و مراکز بیمارستانی ایجاد نشده است، گفت: تعرفههای درمانی مانند سابق محاسبه میشود.
تغییری در هزینههای بیمارستانی استان سمنان ایجاد نشده است
وی با بیان اینکه تغییری در هزینههای بیمارستانی استان سمنان ایجاد نشده و مردم نباید نگران افزایش هزینهها باشند، تأکید داشت: متأسفانه خدمات متعدد همکاران در بخش بیمارستانی چندان به چشم نمیآید و نگاه عامه به هزینههای درمانی کمی متفاوت است و این در حالی است که این دانشگاه تمام تلاش خود را نسبت به ارائه بهترین خدمات درمانی به مردم به کار میبندد.
دانایی بابیان اینکه همراهی مردم با برنامههای حوزه سلامت و بهداشت علوم پزشکی امری حیاتی قلمداد میشود، افزود:یکی از سیاستهای دانشگاه علوم پزشکی سمنان، همراهی و مشارکت سمنهای مردمی و تشکلهای فعال در حوزههای اجتماعی درزمینهٔ اجرای برنامههای حوزه سلامت است که این امر به اعتماد بیشتر دوسویه بین مردم و دانشگاه بدل خواهد شد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان از کلید خوردن نظام ارجاع تا پایان امسال در دو شهرستان استان سمنان خبردادوافزود: این استان از نظر زیرساختهای لازم برای اجرایی شدن نظام ارجاع تقریبا مشکل زیرساختی چندانی ندارد.
وی به مزایای اجرای این طرح اشاره کردواظهارداشت: با اجرا شدن نظام ارجاع به طور کامل بسیاری از مشکلات حوزه سلامت مرتفع خواهد شد.
دانایی از نظام ارجاع به مثابه نظامبخشی به فرآیند درمان در کشور نام برد و گفت: نظام ارجاع پیش از این در بسیاری از کشورهای توسعه یافته اجرایی شده و دستاوردهای خوبی برای بخش سلامت در این کشورها داشته است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان اجرای کامل این طرح را نیازمند زمان عنوان وپیش بینی کرد: اجرایی شدن طرح نظام اجرا حداقل به یک بازه زمانی سه تا پنج ساله نیاز دارد.
وی با بیان اینکه این نظام مراجعات به پزشکان متخصص و فوق تخصص را تا حد زیادی کاهش میدهد گفت: اجرایی شدن درست نظام ارجاع هزینههای بخش سلامت در کشور را تا حد زیادی کاهش میدهد.
دانایی در ادامه با تأکید بر اینکه اجرایی شدن درست این نظام نقش مؤثری در کاهش هزینههای بخش سلامت در کشور میشود گفت: احیای مراکز درمانی و بیمارستانی از اگر برنامههای مهم ما در این استان است.
نظر شما