به گزارش خبرنگار شبستان، نشست خبری چهارمین اجلاس جهانی شاعران همسرا و سومین نشست شاعران آزاد ایران ظهر روز گذشته در موزه هنرهای دینی امام علی(ع) برگزار شد.
سیدعباس مجابی مدیرعامل موسسه نورگستر گلها و رئیس اجلاس در این نشست با اشاره به برگزاری سه دوره همایش شاعران همسرا در سال های گذشته گفت: در حال حاضر همه مراکز مرجع فرهنگی جهان در غرب مستقر است و تصویری که از ایران ارائه می شود کاملا منفی و سیاه است.
وی ادامه داد: در این شرایط اگر نتوانیم از داشته های فرهنگی مان دفاع کنیم دیگران همان داشته ها را نیز به نام خود ثبت می کنند؛ به همین خاطر در زمینه شعر و ادبیات سبکی به نام همسرایی را به دنیا عرضه کردیم که همه شاعران دنیا می توانند از آن بهره ببرند.
مجابی در توضیح فعالیت های اجلاس در زمینه ملی و بین الملل گفت: در دوره های گذشته پروژه های "سوگندنامه" و "مناجات نامه" که حدود ۵۰۰۰ شعر از ۴۵۰ شاعر جمع آوری شد. از سال گدشته نیز پروژه "سر عشق" با ۱۰۰۰ شعر جمع آوری شده و فعالیت آن ادامه دارد.
وی افزود: در راستای فعالیت بین المللی و آشنایی مردم جهان با فرهنگ ایران نیز، یک رادیوی اینترنتی در زمینه شعر و همسرایی راه اندازی کردیم که در ۲۴ کشور شنونده دارد .تا چند روز قبل این رادیو فعال بود اما از آن جا که سرورهای ما در کشور فرانسه مستقر است به خاطر مشکلاتی که اخیرا به وجود آمده، فعالیت آن فعلا قطع شده است
مدیرعامل موسسه نورگستر گلها در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به پرسشی درباره انتظارات اجلاس از نهادها و رسانه های حاکمیتی گفت: تنها انتظار ما از نهادهای دولتی و رسانه ای حمایت معنوی و پوشش رسانه ای است اما با هر نهادی وارد تعامل می شویم از همان ابتدا تنها پول طلب می کنند و هنگامی که پول را می پردازیم، باز کارمان به پیش نمی رود.
وی در ادامه با انتقاد از رسانه ها به خاطر کم کاری در حوزه فرهنگی گفت: یک خبرنگار می تواند فساد را برملا و نظام را اصلاح کند. چرا رسانه ها برنامه فرهنگی چون اجلاس همسرایان را که به دنبال تغییر تصویر جهانیان نسبت به ایران است، چنان که باید پوشش نمی دهند!؟
انتقادات مجابی اما این جا ختم نشد. وی با اشاره به تلاش های موسسه خود در زمینه فیلم و سریال با سوژه های بکر دفاع مقدسی گفت: زمانی فیلم آژانس شیشه ای ساخته شد و همگان آن را تحسین کردند اما آیا یک نفر نمی گوید که آیا همه خدمات جنگ رفته ها گفته شده بود که گروگانگیری آن ها به نمایش درآید!؟
این جانباز دفاع مقدس مسعود ده نمکی را نیز از انتقاد خود بی نصیب نگذاشت و گفت: آیا همه ابعاد جنگ گفته شده بود که ده نمکی به سراغ مجید سوزوکی ها می رود!؟ چرا هر کسی می خواهد پولدار و مشهور شود به هر قیمتی از دفاع مقدس مایه می گذارد.
وی همچنین سخن به انتقاد از نهادهای فرهنگی و رسانه ملی -که از بودجه عمومی بهره می برند- پرداخت و گفت: حامد زمانی با هزینه ای گزاف کلیپی می سازد که قراراست معرف نگاه ما ایرانیان باشد اما در آن عزاداران امام حسین(ع) نقاب دارند. این تصویری است که ما می خواهیم از خود به جهان نشان دهیم؟
پس از سخنان مجابی، محمد بیک زاده دبیر اجلاس درباره زمان و مکان برگزاری گفت: اجلاس سوم مردادماه همزمان با ولادت امام رضا(ع) در فرهنگسرای اندیشه برگزار می شود و حدود ۴۵۰ نفر از شاعران سراسر کشور در آن حضور دارند. قرار بود شاعرانی از افعانستان و تاجیکستان نیز در اجلاس حضور داشته باشند که به دلیل مسائل سیاسی اخیر، حضور آن ها دچار مشکل شده است.
وی در پاسخ به پرسشی درباره علت عدم همراهی نهادها و رسانه ملی با اجلاس شاعران همسرا گفت: تکلیف ما با صدا و سیما مشخص است و انتظاری از همکاری نداریم. عدم همراهی نهادهای فرهنگی نیز ضعف دغدغه و فرهنگی نبودن مسئولان آن هاست. این گونه می شود که به جای حمایت از هنر فاخر. ترانه حامد زمانی ساخته می شود که همه ایرانیان را تروریست نشان می دهد.
گفتنی است در این نشست دکتر چناری موسس و رئیس دانشگاه ابن سینا در گرجستان نیز با اشاره به تلاش برای تقویت زمینه های بین المللی اجلاس شاعران همسرا گفت: با دریافت مجوزهای لازم در سطح بین المللی از این دوره اجلاس، برگزیدگان مدرک معادل بین المللی دریافت می کنند.
همچنین در پایان این نشست، الهه اکبری مسئول بخش سناریوهای سینمایی موسسه درباره فعالیت های این بخش، گفت: آن چه از دفاع مقدس به ذهن می آید جنگ خارجی است اما از جنگ های داخلی که سال ها قبل از جنگ در مناطق غرب کشور در جریان بوده کمتر سخن به میان می آید. ما تلاش کردیم سناریوها و مستندهایی در این زمینه تهیه کنیم، با سرداران رزمنده آن دوران گفتگو کردیم و به صورت میدانی اطلاعات جمع آوری کردیم. آن چه یافته ایم قصه هایی در دل جنگ های کشور است که هرکدام به تنهایی توانایی رقابت با آثار موفق خارجی را دارد.
نظر شما