مدیر نزدیک به بدنه هنری کشور که رونق نسبی به مرکز تجسمی آورد

مجید ملانوروزی پس از ۵ سال و اندی از مدیریت مرکز هنرهای تجسمی کنار رفت، مدیری که با محافل هنری نزدیک بود و هنر را می شناخت؛ در دوره او با گسترش ارتباطات دولت ارتباط بینا فرهنگی هم افزایش یافت و هنرمندان زیادی به ایران آمدند و نمایشگاه برپا کردند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، مجید ملانوروزی به مدت 5 سال ریاست مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را برعهده داشت. دوران مدیریت وی که از دیماه 92 در این مرکز آغاز شد با فراز و فرودهایی همراه بود،  مدیری که ارتباط خوبی با اهالی رسانه داشت و هیچ وقت دعوت خبرنگاران برای مصاحبه را پس نمی زد .

 

ملانوروزی؛ مدیری با شناخت کافی از هنر

مجید ملانوروزی که خودش نیز فارغ التحصیل نقاشی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران است و از هنر شناخت کافی دارد و ازفضای حرفه ای کار هنری دور نبود مورد اقبال هنرمندان تجسمی بود و آمدنش به این مرکز دلگرمی برای هنرمندان بود.

 

با نگاهی گذارا به پنج سال و اندی ماه از مدیریت وی در مرکز هنرهای تجسمی می بینیم در این دوران  هنرهای تجسمی رونق نسبی داشت تعداد گالری ها افزایش پیدا کردند و نمایشگاه های متعدد هنری برپا شدند؛  هنرمندان طراز تجسمی نیز به ایران آمدند و در موزه هنرهای معاصر نمایشگاهی از آثارشان برپا کردند. در این دوران نمایشگاهایی از هنرمندان مطرح تجسمی دنیا چون اتوپینه آلمانی، ویم دولوی ، هنرمند بلژیکی، تونی کرگ و... در موزه هنرهای معاصر برپا شد و آثار هنرمندان مطرح داخلی چون پرویز تناولی که نزدیک به سه چهار دهه نمایشگاهی در ایران برگزار نکرده بودند هم برپا شد.

 

 

وقتی آثار گنجینه از سفر به رم و برلین بازماند

با گسترش ارتباطات سیاسی دولت یازدهم به تبع آن ارتباطات فرهنگی هم افزایش پیدا کرد در این دوران تفاهم نامه همکاری با کشورهایی مثل آلمان و ایتالیا  امضاء شد و قرار شد آثار برگزیده از گنجینه موزه هنرهای معاصر در خارج از ایران در برلین و رم به نمایش درآید که با مخالفت هایی روبرو شد و سرانجام این آثار به برلین و رم نرفت جشنواره های تجسمی و دو سالانه ها هم به روال برگزار می شدند؛ آثار گنجینه هنرهای معاصر که مسافر برلین و رم بودند هم در نمایشگاهی در موزه هنرهای معاصر به نمایش در آمدند.

 

 

در دوره ملانوروزی ارتباطات فرهنگی و تعاملات میان موزه هنرهای معاصر و موزه های کشورهای دیگر هم برقرار شده بود و سفرا و رایزنان فرهنگی کشورهای دیگر مدام به برنامه های فرهنگی هنری موزه می آمدند و در صدد ایجاد توافقاتی برای برپایی نمایشگاه هنرمندان ایرانی در خارج و بالعکس بودند.

در همین دوران اثر جاکومتی هنرمند سوئیسی آثار هنرمندان خارجی که در محوطه موزه هنرهای معاصر نصب شده بودند و به دلیل باران های اسیدی آسیب دیده بود هم بازسازی و در درون موزه جانمایی شد؛ نوریوکی هاراگوچی هنرمند ژاپنی  هم بعد از چهل سال به ایران آمد و اثر «حوض روغن» را بازسازی کرد .

 

 

واگذاری موزه هنرهای معاصر به بخش خصوصی؛ هرگز

یکی دیگر از چالش های دوران مدیریت ملانوروزی بحث واگذاری مالکیت موزه هنرهای معاصر به بخش خصوصی بود که این موضوع با واکنش منفی هنرمندان تجسمی مواجه شد و این طرح نیز متوقف شد، در دوران مدیریت ملانوروزی خروج تعدادی از آثار تجسمی از انبار  اداره کل هنرهای تجسمی توسط امین الاموال معاونت امور هنری بود که  با پیگیری های اداره هنرهای تجسمی به مجموعه بازگشت.


 

از زمان استقرار دولت  دوازدهم زمزمه های رفتن مجید ملانوروزی از مرکز هنرهای تجسمی شنیده می شد اما قرار بر این بود پس از برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی فجر تکلیف ماندن و رفتن وی مشخص شود با این حال  اواخر فروردین امسال خبری منتشر شد که  ملانوروزی از مدیریت مرکز هنرهای تجسمی استعفا داده است اما وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این استعفا را نپذیرفته است وی در مصاحبه ای منکر این موضوع شد و سرانجام در 16 تیر امسال وی با استعفا از مدیریت مرکز هنرهای تجسمی کنار رفت و هادی مظفری جایگزین وی شد. حال باید دید سکاندار جدید مرکز هنرهای تجسمی برای این مرکز چه اقداماتی انجام خواهد داد باید منتظر بود و دید که آیا آثار گنجینه بالاخره به برلین و رم خواهند رفت یا همچون دوران ملانوروزی مسکوت خواهند ماند.

 

یادداشت: لیلا ضامنی

کد خبر 715126

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha