به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، روز گذشته خبری از سوی عراق در رسانه های خارجی منتشر شد که از قطع شدن صادرات برق ایران به این کشور حکایت می کرد.
سخنگوی وزارت برق عراق در مصاحبه با خبرنگار آناتولی اعلام کرد: «به دلیل دیرکرد عراق در پرداخت بدهی برق صادراتی از ایران، تهران از دیروز جریان صادرات یک هزار مگاواتی برق را متوقف کرده است. پس از این اتفاق برنامه خاموشی در شهرستان های «میسان»، «ذی قار» و «بصره» طولانی تر شده است. مذاکرات با ایران برای وصل مجدد جریان صادرات برق ادامه دارد.»
اما این اولین بار نیست که بدهی برقی عراق به ایران حاشیه ساز شده است. اردیبهشت ۹۶، مديرعامل شركت مديريت شبكه برق ايران وقت به فارس گفته بود که «سال گذشته عراق از بابت خريد برق از ايران يك ميليارد و 200 ميليون دلار بدهي داشت كه پس از قطع صادارت برق به اين كشور در آذر 95 حدود 350 ميليون دلار آن را پرداخت كرد تا مجددا صادرات برق به اين كشور از سرگرفته شود.»
که حالا عراق هم خلف وعده کرده و باز هم بدهی برقی خود به ایران را پرداخت نکرده است.
در مورد جزئیات صادرات برق از ایران به عراق نیز «عادل کاظم جریان»، معاون وزیر برق عراق در گفت وگو با ایرنا؛ گفته بود که «ایران حدود 1200 تا 1300 مگاوات در ساعت برق به عراق صادر میکند و در سایه نیاز گسترده عراق به برق، ایران بخش قابل توجهی از این کمبود را تامین میکند. یک شرکت ترکیهای با استقرار شناورهایی در بنادر جنوبی عراق قبلا به میزان 350 مگاوات برق در اختیار این کشور قرار میداد که سال گذشته این شرکت از تامین برق جنوب عراق انصراف داد.»
بدهی عراق به ایران و قطع صادرات برق به این کشور در حال حائز اهمیت است که در روزهای اخیر مسئولان نیرو همواره بر صرفه جویی در مصرف برق تاکید کرده اند و همایون حائری، وزیر نیرو در امور برق و انرژی از واردات روزانه ٧٠٠ مگاوات برق از کشورهای ارمنستان، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان برای تامین نیاز دوره اوج مصرف خبر داده است.
گفتنی است در کنار عراق، ترکیه، ارمنستان، آذربایجان، افغانستان و پاکستان نیز خریداران برق ایران هستند.
نظر شما