به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، سید محمد احمدی، فرماندار رشت امروز (17 تیر) در کارگروه منابع طبیعی شهرستان با حضور خلیل آقایی، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه نیمی از اراضی شهرستان رشت ملی است اظهار کرد: 15 هزار و 770 هکتار از اراضی شهرستان رشت جنگل است که 67 درصد عرصه های جنگلی آن طبیعی است.
وی آتش سوزی و دسترسی افراد به انفال را مهمترین مشکل مراتع و آبخیزداری شهرستان دانست و بیان کرد: سرمایه گذاران جهت سرمایه گذاری در شهرستان نیازمند واگذاری زمین هستند.
احمدی با بیان اینکه پاسگاه های منابع طبیعی گیلان فاقد نیرو و امکانات لازم هستند گفت: این کمبود امکانات حفاظت از منابع طبیعی را مشکل ساخته و نظارت بر عرصه های ملی را تحت تاثیر قرار می دهد.
وی پسماند را از تهدیدات شهرستان رشت اعلام کرد و افزود: هفت هزار و 500 متر زمین از عرصه جنگلی سراوان جهت نصب دستگاه تصفیه زباله در اختیار شهرداری قرار داده شده است.
فرماندار رشت تصریح کرد: بر اساس برنامه پنجم و ششم توسعه دفن زباله غیرقانونی است و باید این را از طبیعت بکر سراوان حذف کنیم.
وی با اشاره به اجرای طرح کاداستر برای 20 هزار هکتار از اراضی ملی شهرستان رشت بیان کرد: اجرای این طرح نیازمند اعتبارات ملی بوده و با اعتبارات محدود استانی نمی توان آن را اجرا کرد.
شعبان نژاد، مدیرکل جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه 87 درصد از زمین های استان گیلان شامل جنگل، مرتع و زمین های زراعی و باغی می شود گفت: جهاد کشاورزی مدیریت حفظ و بهره برداری از این اراضی را دارد.
وی با اشاره به طرح تنفس جنگل اظهار کرد: وقتی بهره بردار از جنگل خارج می شود باید ردیف اعتباری خاص در مجلس جهت احیا جنگل تخصیص یابد.
شعبان نژاد تاکید کرد: در حفاظت و احیا جنگل اعتبارات تخصیص داده شده کم است.
نصرتی، شهردار رشت نیز در این جلسه با بیان اینکه دو پارک جنگلی لاکان و سراوان به شهرداری رشت واگذار شده است افزود: سرمایه گذار جهت اجرای طرح های رفاهی و خدماتی با حفظ جنگل شناسایی شده و نیازمند افزایش مدت واگذاری هستیم.
وی با بیان اینکه 15 هکتار از جنگل سراوان بیش از 35 سال است که دفنگاه زباله می باشد بیان کرد: با ورود سرمایه گذار می توان این معضل را رفع کرد.
نظر شما