ضرورت اجرای طرح‌های آبخیزداری در ماسال

خبرگزاری شبستان: فرماندار ماسال اجرای طرح‌های آبخیزداری را برای پیشگیری از وقوع سیلاب‌ها ضروری دانست و خاطرنشان کرد: شهرستان ماسال مستعد سیلاب است و اجرای طرح آبخیزداری تا حد زیادی از این موضوع جلوگیری می‌کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ماسال، محمدجواد عامر، فرماندار ماسال ظهر امروز(16 تیر) در جلسه شورای اداری ماسال با بیان اینکه این شهرستان بر اساس آمار سال ۹۵ دارای دو شهر ماسال و شاندرمن و ۱۰۹ روستا است، اظهار کرد: ۱۴ روستای آن فاقد سکنه و ۸۰ روستا دارای شورای اسلامی و ۷۳ روستا دارای دهیاری و ۷۷ روستای آن دارای طرح هادی است.

 

وی با بیان اینکه گردشگری، دامداری و کشاورزی سه راه درآمدزایی برای مردم این منطقه است، افزود: از رئیس سازمان جنگل‌ها اعمال ماده ۴ را درخواست داریم که جدیدا در این خصوص به بنیاد مسکن و منابع طبیعی دستوری داده شده، تغییر و تحول بین دو اداره سبب مشکل شده است، در اینجا باید سندهای جامع تفکیکی و تک‌برگ باشد که اجرای آن بسیار زمان‌بر می‌باشد.

 

عامر، یکی دیگر از مشکل‌های روستاها را قرار گرفتن در طرح جنگلداری عنوان و تصریح کرد: در این روستا لازمه اجرای طرح هادی انتزاع از طرح جنگلداری است، که برای آن باید پرونده‌ها به کشور ارسال و تصمیم‌گیری و برای تسریع در کار تنفیذ اختیار به استان انجام شود.

 

وی اجرای طرح‌های آبخیزداری را برای پیشگیری از وقوع سیلاب‌ها ضروری دانست و خاطرنشان کرد: شهرستان ماسال مستعد سیلاب است و اجرای طرح آبخیزداری تا حد زیادی از این موضوع جلوگیری می‌کند.

 

فرماندار ماسال با بیان اینکه اعداد و رقم‌هایی در کمیته برنامه ریزی برای این پروژه در نظر گرفته شده است اما پاسخگوی آن یست و انتظار می‌رود برای آن از منابع ملی اعتبار تخصیص دهند، اظهار کرد: در ییلاق اولسبلنگاه ماسال و خشکه دریایی شاندرمن حجم زیادی از رسوبات دپو شده است که اگر سیلاب شدیدی داشته باشیم آسیب‌های فراوانی برای شهرستان خواهد داشت.

 

عامر با بیان اینکه تداخل منابع باستانی با عرصه‌های منابع طبیعی را مسئله دوم شهرستان دانست افزود: برای اینکه بتوانیم جذب گردشگری انجام دهیم پروژه‌های باستان‌شناسی باید انجام شود اما این تداخل منجر به جلوگیری از کاوش‌های باستانی می‌شود و این موضوع در روستای باستانی اسبه ریسه رخ داده است.

 

وی با اشاره به اینکه تعیین تکلیف وضعیت مردم ساکن مناطق ییلاقی بزرگ‌ترین مشکل موجود با منابع طبیعی است، گفت: این مشکل برای مردم ساکن در مناطق ییلاقی و دغدغه بزرگی برای مسئولان شهرستان و  اعضای شورای تأمین است.

 

نباید برخی ها قانون را دور بزنند

در ادامه حجت‌الاسلام سیدهادی موسوی، امام جمعه ماسال با بیان اینکه منابع طبیعی متعلق به همه آیندگان است و ما وظیفه حفاظت از آن را بر عهده داریم، تصریح کرد: ما حق نداریم هر گونه که دلمان می‌خواهد در منابع طبیعی دخل و تصرف داشته باشیم.

 

وی با بیان اینکه هزار آیه قران در زمینه منابع طبیعی است، خاطرنشان کرد: در سطح روستاها مردم اگر بخواهند 200 متر از اراضی خود را به فرزندانشان برای ساخت مسکن دهند با کمشکل روبه رو می‌شوند که این اراضی ملی است.

 

امام جمعه ماسال با بیان اینکه بعد ما شعار می‌دهیم که از روستاها به شهر مهاجرت نشود، اظهار کرد: تجاوز به منابع طبیعی بنابر آیات قران و احادیث فساد بر روی زمین است.

 

حجت‌الاسلام موسوی افزود: یکی از وظایف حاکمیتی این است که برای شهروندان از نظر روحی و روانی ایجاد آرامش کنیم و نباید طوری شود که برخی ها قانون را دور بزنند.

 

 

کد خبر 714794

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha