به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «گالف تایمز»،از آنجا که بیشتر جمعیت کشورهای آمریکای جنوبی را مسیحیان تشکیل می دهند،اقتصاد اسلامی در این منطقه چندان شناخته شده نیست اما اخیرا فعالیت هایی برای ترویج اقتصاد اسلامی در برخی از کشورهای کوچک آمریکای جنوبی انجام شده است.
اولین کشور آمریکای جنوبی که اقتصاد مالی در آنجا راه اندازی شده «سورینام» است که مسلمانان حدود 15 درصد از کل جمعیت آن را تشکیل می دهند که بیشترین جمعیت مسلمان نسبت به هر کشور دیگری در آمریکای جنوبی است.
سال گذشته، بانک مرکزی «سورینام» ،قانون ارائه خدمات و تولیدات اقتصاد اسلامی را در بخش بانکداری به تصویب رساند و اولین بانک اسلامی در این کشور و در کل آمریکای جنوبی با نام « Trustbank Amanah»،کار خود را از 7 دسامبر 2017 آغاز کرد. این اقدام مورد حمایت موسسه اسلامی توسعه بخش خصوصی (ICD) قرار گرفت.
رئیس مرکز خدمات مشاوره ای در «ICD» در این باره گفت: در حالی که اقتصاد اسلامی در خاورمیانه،آسیا و آفریقا در حال توسعه مداوم است، آمریکایی جنوبی قطعا بازار تازه ای را در این زمینه ایجاد خواهد کرد و «سورینام» مهد اقتصاد اسلامی در این منطقه خواهد شد.
وی افزود: هدف از راه اندازی اولین بانک اسلامی، تمرکز ویژه بر روی شرکت های کوچک و متوسط و همچنین بخش های کشاورزی و بهداشت است.
رئیس مرکز خدمات مشاوره ای در «ICD»، استراتژی دیگر را حمایت از صنعتی کردن سورینام و افتتاح اولین پارک صنعتی این کشور در «پاراماریبو» دانست.
قدرت اسلام در سورینام دارای دلایل تاریخی است. دین اسلام با ورود کارگران از اندونزی و آسیای جنوبی در زمانی که سورینام مستعمره هلند بود وارد این کشور شد. همچنین تعداد کمی مسلمان افغان هم در این کشور زندگی می کنند.
یکی دیگر از کشورهای آمریکای جنوبی که آغوش خود را به روی اقتصاد اسلامی باز کرده «گویانا» مستعمره سابق انگلیس است.
پیشینه اسلام در این کشور هم مانند «سورینام» است،دین اسلام در قرن های 19 و 20 با ورود مهاجران از پاکستان و بنگلادش وارد این کشور شد.
در حال حاضر، اسلام سومین دین بزرگ در «گویانا» پس از مسیحیت و هندوئیسم است و حدود 8 درصد از کل جمعیت این کشور را مسلمانان تشکیل می دهند.
معرفی اقتصاد اسلامی در «گویانا» توسط موسسه آموزش و تحقیقات اسلامی واقع در جده که واحد دیگری از بانک توسعه اسلامی است، انجام شده است. این مرکز «گویانا» را یکی از تولیدکنندگان اصلی گاز و نفت در آینده یعنی زماین می داند که توسعه صنعتی در این کشور آغاز می شود.
کارشناسان بر این توافقند که توسعه اقتصاد اسلامی در آمریکایی جنوبی به این دو کشور کوچک ختم نمی شود.
برزیل که دارای بیشترین جمعیت مسلمان در منطقه آمریکای جنوبی است،محل بعدی به کارگیری اقتصاد اسلامی است و گفته می شود که این پتانسیل در آرژانتین، ونزوئلا، پاناما، کلمبیا، پاراگوئه و توباگو هم دیده می شود، کشورهایی که دارای جوامع اسلامی محلی هستند و با آغوش باز از خدمدات بانکداری اسلامی استقبال می کنند.
نظر شما