به گزارش خبرگزاری شبستان، جواد کریمی قدوسی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (یکشنبه 10 تیرماه) مجلس شورای اسلامی و در جریان طرح سوال خود از وزیر جهاد کشاورزی، اظهار داشت: ظرف 15 روز بعد از وصول سوال، جلسه با وزیر باید در کمیسیون مربوطه برگزار شود و نهایتاً پس از لحاظ مهلت های قانونی بعد از 35 روز سوال باید در صحن علنی مطرح شود، اما سوال من پس از 7 ماه در صحن مطرح شده است.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: سوال من مربوط به تولید مرغ، تخم مرغ و آنفولانزا بود که در سال 96 موضوعیت داشت که اگر در آن زمان این سوال در صحن مطرح می شد اثرگذاری بیشتری داشت.
وی افزود: بحث مربوط به دام و طیور است که بعد از انقلاب این صنعت رشد خوبی داشته و مازاد تولید در زمینه طیور گوشتی و تخم مرغ را به سایر کشورها صادر کرده است.
کریمی قدوسی ادامه داد: مسئله امروز من انحصار است که به عنوان یکی از شیوه های سرمایه داری شناخته می شود. در جهان نیز شرکت های بزرگ چند ملیتی انحصار اقلام غذایی را به دست می گیرند.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی افزود: متاسفانه درخصوص مقابله با انحصار در عرصه مسائل اقتصادی، صنعتی و تجاری، انحصارهای وحشتناکی به وجود آمده است. بنده بارها تذکر داده ام که اگر با 10 سلطان در این کشور مقابله بشود، اقتصاد آرام خواهد شد. متاسفانه در موارد مختلفی سلطان وجود دارد که باید با آنها مقابله کرد. آقای وزیر وجود انحصار در واردات را نفی کرد. بنده در این خصوص کلی تحقیق کرده و به این نتیجه رسیدم که 40 درصد واردات به دست واردکنندگان خرد است و 60 درصد انحصار در واردات دام و طیور در اختیار یک شخص به نام آقای "مدلل" است.
وی ادامه داد: اگر شخصی با رانت دولتی بتواند ارز دولتی و امتیازات دولتی گرفته و واردات را در اختیار بگیرد، به طور قطع در این بخش قدرت زیادی کسب خواهد کرد. چند مدت پیش یکی از اشخاص واردکننده ذرت و سویا با بنده صحبتی داشتند و گفتند زمانی که باری خریده و در گمرک برای آزاد کردن آن رفته بودیم، نماینده آقای مدلل در آنجا با من صحبت کرده و گفتند که بار موجود در گمرک را به آقای مدلل واگذار کنید و اگر از این کار خودداری کنید در بازار ورشکست خواهید شد. متاسفانه امثال این آقا در اقتصاد و واردات نقش بسیاری دارد.
کریمی قدوسی تاکید کرد: قانون برای رقابت هیچ امتیازی را برای کسب قرار نداده و شورای رقابت که متولی بحث رقابت در کشور است، باید با انحصار مقابله کند و اگر در جایی انحصار مشاهده می کند باید فوراً آن انحصار را از بین ببرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: از سازمانی که در اختیار وزارت جهاد دارد، باید برای مقابله با انحصار استفاده کرد نه اینکه برای جنبه های تجاری از آن استفاده برد. این سازمان برای این تاسیس شده که از تولیدکنندگان در برابر انحصار حمایت کند ولی متاسفانه مشاهده می شود که کارکرد این سازمان تجاری شده است.
وی افزود: سوال بنده از وزیر این است که صنعت نوپایی که برای حمایت از تولیدکنندگان و تهیه کنندگان گوشت مرغ و گوشت گاو و گوسفند و محصولات دیگر باید باشد به چه وضعیتی افتاده است و اگر از طریق این سازمان حمایت کامل صورت بگیرد، شاهد اتفاقاتی که در سال گذشته به وقوع پیوست و منجر به تلف شدن 35 میلیون قطعه مرغ و باعث خسارت 3 هزار میلیارد تومانی به صنعت طیور این کشور شد، دیگر نخواهیم بود. چه تولیدکنندگانی که به خاکستر واحدهای خودشان نشسته و عزا گرفته اند و آن طرف حمایت های بیمه ای که می خواهند توسط بانک کشاورزی صورت بگیرد. چه کسی باید پاسخگوی تلف شدن 35 میلیون قطعه طیور کشور باشد.
کریمی قدوسی گفت: در تولید دام سبک و سنگین هم دچار خسارت شده ایم، چرا وزارت جهاد هیچ اقدام مثبتی انجام نمی دهد. در مجلس گذشته برای تقویت وزارت جهاد کشاورزی موضوع واردات دام به آنها سپرده شد تا آن را مدیریت کنند و سازمانی که باید تامین کننده واکسن آنفولانزا برای طیور باشد، به دلیل عدم اجرای وظایف خود و تامین واکسن ها باعث به وجود آمدن حادثه سال گذشته برای طیور شد و هم اکنون که فصل برداشت میوه است، آیا باز نمی خواهد وظایف خود را انجام دهد.
کریمی قدوسی ادامه داد: اگرچه وزارت جهاد کشاورزی نهاده های اصلی را وارد کرده اما آمادگی کافی را ندارد و باید اقدامات موثری را انجام دهد.
وی افزود: سازمان جهانی بهداشت رتبه ایران در آلودگی بیماریهای تب برفکی را اعلام کرد که در ردههای بالا حضور داشت؛ این در حالی است که ایران یکی از 5 موسسه بزرگ تولید واکسن یعنی موسسه رازی را در اختیار دارد، حال سوال این است که چرا باید کشور چنین ضربههای سنگینی را متحمل شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همچنان در واردات نهادههای طیور انحصار وجود دارد، گفت: طبق گفته تولیدکنندگان این شرکت انحصاری صبح شنبه یک نرخ برای نهادهها تعیین میکرد و تا آخر هفته قیمت را بالا میبرد و روز جمعه 10 تومان از آن قیمت را کاهش میداد و از شنبه بعد افزایش قیمت را آغاز می کرد؛ همین روند باعث شد که قیمت نهادههای طیور دو برابر افزایش یابد ولی وزیر معتقد است افزایش قیمت نهادهها به دلیل افزایش قیمت دلار بوده است.
کریمی قدوسی اظهار داشت: اگر قیمت دلار هم افزایش یابد با وجود ارز مبادلهای در آن زمان، ضربدر تناژ عظیم واردات، افزایش قیمت عدد قابل ملاحظهای نمیشود و نهایتاً باعث افزایش 5 درصدی قیمت میشود نه اینکه دو برابر افزایش قیمت داشته باشیم که علت آن را من ضعف مفرط وزارتخانه میدانم.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس گفت: بخشی از واردات آلوده به بیماریهای آفلاتوکسین و تراریخته هستند که اثر وضعی روی سلامت مردم داشته و حتی مانع از تخلیه چند کشتی شدند؛ متأسفانه وزارت جهاد کشاورزی در میدان دیده نمی شود ولی نمایندگان میخواهند که این وزارتخانه را کمک کنند.
نظر شما