حجتالاسلام والمسلمین سیدمجتبی بدری در گفتوگو با خبرنگار مسجد و کانونهای مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به تصریح قرآن بر کار و کوشش مستمر از سوی انسانها «فَإِذا فَرَغتَ فَانصَب: پس هنگامی که از کار مهمی فارغ میشوی به مهم دیگری پرداز»(شرح، آیه 7)، گفت: بر اساس فرهنگ دینی، انسان ها حق ندارند حتی لحظهای از اوقات عمر خود را به بطالت و بیبرنامگی بگذرانند زیرا در روز قیامت باید پاسخگوی همه اوقات عمر خود باشند.
وی خاطرنشان کرد: ائمه اطهار (ع) و اولیای دین نسبت به قدردانی از فرصتها، سفارشهای فراوانی کردهاند و دائما هشدار دادهاند که مواظب فرصتها و زمانهایی که در اختیارتان است باشید، از این رو برنامهریزی افراد برای تک تک لحظات عمرشان، یکی از شاخصههای دینداری معرفی شده است و مساجد مهمترین پایگاه برای ارائه برنامهریزی درست برای افراد و جامعه هستند.
مدیر حوزه علمیه امام القائم (عج) با بیان اینکه مساجد بهترین مکان برای سپری شدن اوقات فراغت افراد به ویژه دانشآموزان و دانشجویان هستند، بیان کرد: یکی از اتفاقات مهم در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی، برنامهریزی طولانی مدت برخی از دستگاههای فرهنگی و مسجدی از جمله ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد و مرکز رسیدگی به امور مساجد برای اوقات فراغت است، این موضوعی است که دستاوردهای آن طی سالیان اخیر به وضوح در سطح مساجد کشور قابل مشاهده است.
بدری گفت: مساجد و نهادهای آن مانند کانونهای فرهنگی هنری و پایگاههای بسیج، مهمترین مراکز مورد اعتماد مردم و محل برگزاری برنامههای مناسب در مناسبتهای دینی و انقلابی هستند.
بدری با بیان اینکه دشمن، برنامهریزی گسترده و بلندمدتی برای تخریب باورهای دینی و انقلابی مردم و تضعیف جایگاه نظام جمهوری اسلامی ایران و موضوع ولایت فقیه داشته است، اظهار کرد: کانونهای فرهنگی هنری و پایگاههای بسیج میتوانند از فرصت اوقات فراغت برای پاسخگویی به شبهات اعتقادی نسل جوان و تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی استفاده کنند و در این زمینه میتوانند با حوزههای علمیه همکاری داشته باشند.
برنامهریزی کانونهای فرهنگی هنری برای کاهش آسیبهای اجتماعی
وی با اشاره به افزایش روزافزون مشکلات اقتصادی و آسیبهای اجتماعی در کشور و تذکر مداوم مقام معظم رهبری نسبت به حل مشکلات معیشتی مردم، گفت: برنامهریزی برای تبیین دغدغههای رهبر معظم انقلاب اسلامی در حوزههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و کار و کوشش مضاعف برای کاهش این معضلات فرهنگی و اجتماعی در کشور میتواند از کارویژههای کانونهای فرهنگی هنری و پایگاههای بسیج در طول سال به ویژه در اوقات فراغت باشد.
امام جماعت مسجد جامع اصفهانک با بیان اینکه فعالیتهای ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور در دوره جدید یعنی از آغاز مدیریت حجتالاسلام والمسلمین دکتر حبیب رضا ارزانی بر این ستاد از آبانماه ۱۳۹۶، با پویایی و رونق روزافزون همراه بوده است، خاطرنشان کرد: ما روحانیون و ائمه جماعات مساجد از دکتر ارزانی توقع داریم که در کنار رونق استفاده از فضای مجازی، در طراحی و اجرای برنامههای این کانونها، توجه بیشتری به نسل جوان داشته باشند.
بدری ادامه داد: استفاده از جوانان، طلاب با استعداد و گروههای خودجوش و انقلابی در ساختار ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور و همچنین بدنه این کانونها میتواند موجب رونق بیشتر فعالیتهای آنها و استقبال بیشتر مردم از مساجد شود.
وی در ادامه با بیان اینکه ما جوانگرایی و استفاده از توانمندیها و تجارب طلاب جوان را در اجرای برنامههای دینی و انقلابی این مسجد، لحاظ کردهایم، گفت: همچنین از تواناییهای خواهران و برادران در اجرای برنامههای مسجد جامع اصفهانک استفاده میکنیم.
امام جماعت مسجد جامع اصفهانک، بیان کرد: مساجد باید در اجرای برنامههای اوقات فراغت، کاهش آسیبهای اجتماعی، ارتقای بصیرت دینی و انقلابی و افزایش نشاط معنوی مردم را لحاظ کنند.
نظر شما